UTE–SC Csíkszereda 4-2

   

Kiváló kapusteljesítményének és a Kovács-Madácsi duó remeklésének köszönhetően megszerezte első 2023-as bajnoki győzelmét az Újpest.

Hazai oldalon bőven akadtak hiányzók: Virág Csaba Just, Németh, Henttonen, Kovács és Sági játékát volt kénytelen nélkülözni, míg a vendégeknél Becze és Láday sem húzott szerelést. A kapukban Rajna és Adorján kezdtek. A találkozó Rajna védéseivel indult, a túloldalon Pereszunko veszélyeztetett. Az 5. percben Sofron ugrott ki szólóban, majd fektette el szépen Rajnát, de a ketrec mellé húzta a játékszert. Majd egy kapu mögötti passzváltást követően Simon került helyzetbe, Adorján résen volt. Éledezett az Újpest, Madácsi szúrt bele fonákkal egy élesen belőtt keresztpasszba, de egyelőre nem találták góllövő-ütőjüket a csapatok. A harmad derekán az Újpest veszélyeztetett többet, a gólhoz mégis Sofronék álltak közelebb egy csilingelő kapuvas révén.

A középső etap vendég nyomással indult, majd Jekunen gondolt egy merészet s viharzott be egyedül a támadó harmadba, távolról eleresztett rakétája pedig kipókhálózta a bal felsőt (1-0). Nem kellett sokat várni a következő UTE-gólra: a 27. percben Rokaly kiállítását követően egyből felállt a lilák speciális egysége, Pereszunko Kiss Dánielhez címzett átadását követően a válogatott hátvéd távoli bombáját mintha zsinóron húzták volna be a jobb alsóba (2-0). Kicsivel több mint 3 minutumot kellett várni az erdélyiek szépítő találatára: Sofron egy remek kiugratást követően gyorsított rá Rajnára, s mikor a ketrechez közel ért, a válogatott támadó ütemtelenül, egy lezser mozdulattal a kapus mozgásával ellentétes irányúan a gólvonalon túlra juttatta a korongot (2-1). A 35. percben Simon Péter szenvedett sajnálatos vállsérülést, így a lilák mínusz egy emberrel fejezték be az összecsapást. Nem zavarta meg a kényszerszünet az Újpestet: a harmad végé felé ugyan egy lövés még a vason csattant; 5 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Shirley ért fel a kapu elé s várt ki a végletekig, mikor már mindenki elkönyvelte a lövés tényét, akkor a kanadai csatár húzott egy váratlant, s tette át a pakkot a hosszún várakozó Madácsihoz, aki nem hibázta el a ziccert (3-1).

A záró játékrészbeli szeredai nyomás a 47. percben Pokornyi-kiállítást eredményezett, Szkacskovék szépen tették-vették a pakkot, de maradt a 3-1. Állandósult a fullasztó vendég fölény, Kovácsék kontrákra rendezkedtek be. Az 55. percben Kubát kapott 2+2 perces büntetést, ezt követően Shirley dédelgette a pakkot a kapu mögött, majd centerezett Kovácshoz, aki közelről védhetetlenül a felsőbe zúdította a pakkot (4-1). Kubát második büntetése alatt is esett gól, de nem azon az oldalon, ahol a hazai szurkolók várták: Kiss maradt le Veselyről, a cseh légiós pedig fonákkal magabiztosan a hálóba lőtt (4-2).

utescc_laszloffy_krikunov

fotó: Vörös Dávid/UTE

Egész meccsen a szög mellé ütögettünk

   

Mindkét szakvezető Rajna Miklóst dicsérte elsősorban az UTE Sportklub felett aratott bravúrgyőzelme után.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Nem egyszerű egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Csíkszereda. Nem lehet elkerülni, hogy gólhelyzetbe kerüljenek, de limitálni a lehetőségeiknek a számát mindenképpen, és ez nekünk sikerült, valamint nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapusunk, Rajna Miki is. Helyenként azért volt zavar a gépezetben, sokszor nem játszottunk okosan, többször szólóban mehetett az ellenfél támadni, ez nem tetszett, a munka és az energia, amit a jégre tettünk, az viszont nagyon is. Sok mindenben kell még fejlődnünk, nem lesz egyszerű a Fehérvár AV19 ellen játszani szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjében, de az biztos, hogy a fiúk nagyon motiváltak lesznek.”

Tom Coolen, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Angolul is létezik az a mondás, hogy a fején kell találni a szöget, de mi szinte az egész meccs alatt csak a szög mellé ütögettünk. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az Újpest kapusa remekül teljesített, mi pedig sokszor az üres kapuba sem tudtuk beütni a korongot. Az első harmadban hét vagy nyolc nagy helyzetet hagytunk ki, pedig ennek a játéknak a gólszerzés a lényege. A második harmad vége előtt öt másodperccel kaptuk meg a harmadik gólunkat, ami nem jött jókor. Ráadásul az utolsó játékrészben szerintem nem volt jogos játékosunk, Kubát kiállítása, megkaptuk belőle a negyedik gólunkat, ez pedig eldöntötte a meccset – apró öröm, hogy utána mi is tudtunk szerezni még egy találatot. Összességében annyi történt, hogy az UTE belőtte a helyzeteit, mi nem, ezzel ők szereztek nagy győzelmet, amihez gratulálok nekik.”

Erste Liga, Megyeri út, 591 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kedves, Kövesi.
Rajna: 95,5% (Monostori)
K
Adorján: 84,6% (Simo)
Jekunen, Balázsi, Benk, Nádasy, Pereszunko
1
Kubát, Schaus, Krikunov, Milan, Szkacskov
Kiss D., Pokornyi, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
2
Mikkola, Szeleznyov, Sofron, Rokaly Sz., Péter B.
Tornyai, Kiss Phil, Kovács A., Szabó Rácz, Simon
3
Salló, Ferencz Csibi, Fodor, Vesely, Casaneanu
Nemes, Balogh, Lászlóffy
4
Bajkó, Farkas
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Coolen Tom, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:31 UTE Jekunen Kiss Patrik Balázsi
2-0 26:47 UTE PP Kiss D. Pereszunko Kovács A.
2-1 29:59 SCC Sofron Rokaly Sz.
3-1 39:55 UTE Madácsi Shirley Kiss Patrik
4-1 54:13 UTE PP Kovács A. Shirley Kiss Patrik
4-2 55:08 SCC SH Vesely Schaus
26 Kapura lövések száma 44
2 Kiállításpercek 8

Sofron szép gólt lőtt az újpestieknek

 

Az UTE–Sportklub találkozó hat találata három percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., hétfő
EL 18:30 FHAGYE 5-6VÉGE
ICEHL 19:30 PIOAVS 3-2 HVÉGE
január 24., kedd
EL 18:30 FTCDAB 5-2VÉGE
EL 18:40 BJAMIS 6-1VÉGE
AL 19:40 FTCIKO 2-9VÉGE
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 1-0ÉLŐ
EL 17:30 SCCFHA INFO
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum