FEHA19–Gyergyói HK 5-6

   

A ligaelső gyergyószentmiklósiak ha nagy csatában is, de győztek Székesfehérváron, így nagy lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé.

Gyors gólváltással kezdődött az összecsapás. A 3. perc közepén DiDiomete szerzett vezetést az erdélyieknek (0-1). Anatoli Bogdanov kapustámadást látva visszanézette az esetet, időkérése bánta, a játékvezetők szabályosnak ítélték a találatot. Húsz másodpercig sem vezettek a látogatók, Ambrus Csongor a palánk mellett legyorsulta védőjét, középre húzott, majd a gólvonal mögé csúsztatott (1-1). Az egyenlítés után emberelőnybe kerültek az akadémisták, nem tudtak élni az eséllyel. A harmad derekán Moksancev bolondította a bekkeket, a pontos befejezésre már nem maradt ereje. Küzdelmes volt a mérkőzés, a passzokba azonban sok hiba csúszott. Egy eladott korong után járt közel a másodikhoz a vendégcsapat, Fekete Alex az utolsó pillanatban visszaért és szerelt. Lendületbe jöttek Bodóék, beszorították ellenfelüket, Márkus Levente állta a rohamokat. A 17. percben Todor a saját harmadából remekül indította Orbant, aki két bekk között kapura tört és a felsőbe bombázott (1-2). A végén Sárpátki kapott kisbüntetést, majd Imre is kiment, az eredmény nem változott.

A két kiállítás áthúzódott a középső felvonásra, 65 másodpercig kettős emberelőnyben támadhatott a FEHA. Eredményes is volt: Moksancev korongja a hátsó palánkról visszapattant, Zohovs eszmélt elsőként és a kapuba segítette a pakkot (2-2). A gyorsan jött találat azt jelentette, hogy a szimpla fór megmaradt, de a fordítás már nem jött össze az akadémistáknak. A lendület megmaradt, Németh Zalán kapukerülése sokat ígért. A kimaradt helyzeteket megbüntették a székelyek: a 28. percben Sylvestre köténygólt lőtt az első szünetben Márkus Leventét váltó Zupancic kapusnak (2-3). Felpörgette a tempót a Gyergyó, fölényük meghozta a negyedik gólt is: Sylvestre szépen otthagyta a pakkot Sárpátkinak, akinek lövése Vinczéről vágódott a hálóba (2-4). A hajrára magukhoz tértek a fehérváriak: a 36. minutumban gyors kontra végén Keceli-Mészáros helyzete még kimaradt, a kipattanót Rétfalvi bekotorta (3-4). És itt még nem volt vége: Racsinszkij takarásból, a kékről egalizált (4-4). A szünet előtt válaszoltak a vendégek: hatalmas fehérvári hiba után Imre Patrik szerzett korongot és gólig vitte a szólót (4-5).

Sylvestre áthúzódó büntetése miatt a záró játékrészt is emberelőnyben kezdhették az akadémisták, de nem tudtak egyenlíteni. A 43. percben újra kétgólosra hízott a vendégelőny: háromszor is próbálkozhattak, Zupancic kétszer védett, Vincze kísérletét már nem háríthatta (4-6). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az eredmény nem változott. Brance Orban közel járt a gólhoz, Szilassy Zoltán meg is nézette a bírókkal, végül a videózás után is maradt a pályán hozott ítélet, nem volt bent. Már csak tíz perc volt hátra, amikor a nagy kedvvel játszó Moksancev az elé pattanó pakkot a hálóba vágta (5-6). Óriási rohanás kezdődött: a gól feltüzelte a FEHA-t, akik a védekezésről rendre elfeledkeztek. Zupancic tartotta meccsben csapatát a bravúrjaival. Kettészakadt a pálya, oda-vissza hoki és rengeteg ziccer jellemezte ezeket a perceket. A közönség remekül szórakozott, a vezetőedzők már kevésbé lehettek boldogok. A fehérvári fiatalok jó meccset játszva alaposan megizzasztották a listavezetőt, de pontot nem tudtak szerezni rutinosabb ellenfelükkel szemben. Leperegtek az utolsó másodpercek, a Gyergyószentmiklós 6-5-re győzött a Raktár a utcában.

fhagye_nemethzalan_rinne_marttinen

fotó: Soós Attila/FEHA19

Talán az edzőnek is tükörbe kell néznie

   

A FEHA19–GYHK vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “Bosszantó a végeredmény. Jó esélyünk volt megnyerni a mérkőzést, de nem éltünk, egyéni hibákból kaptunk gólokat. Most pedig egy kemény túra előtt állunk, rá kell jönnünk, hogyan tarthatjuk kézben a találkozót. Ebben a szezonban lehet nem elég hatásosok a második szünetbeli beszédeim, mert sorozatban a harmadik játékrész elején veszítjük el a mérkőzéseket, talán az edzőnek is tükörbe kell néznie. Nagyon frusztráló volt ez a mérkőzés is, mert volt esélyünk nyerni, de a kritikus pillanatokban egyénieskedtünk. Így nehéz nyerni ilyen szinten, az a csapat nyer, amelyik több gólt lő, folyamatosan tanulunk, folytatnunk kell az utunkat.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, Gyergyói HK): “A legjobb ebben a meccsben az, hogy vége lett. Botrányos találkozó volt, felháborító, csapkodós játékot mutattunk be. Összességében nehéz értékelni a túrát, rövid kispadunk volt, sok a beteg, voltak, akik lázzal is játszottak. Ennek tükrében jól sikerült, háromból kettőt behúztunk, nyilván a vasárnapi, BJAHC elleni meccset elbukni 2-0-ról az nem esett jól. Pontban oké volt a túra, de a hétfői játék az nem hoki volt. Ebből rengeteget tanulhatunk, sok részletet is fogunk mutatni a csapatnak, hogy nem kell ezt csinálni. Két mérkőzésünk van az alapszakaszból, a FEHA19-el még egyszer játszunk majd, fiatalok, nem fáradnak el. Ezt a két találkozót be szeretnénk húzni, ez a hat pont kell, ha meg akarjuk nyerni az alapszakaszt.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 268 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Kedves, Fényi.
Márkus: 71,4% (Zupancic: 83,3%)
K
Rinne: 86,1% (Demeter)
Mingazov, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
1
Kozma, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Dolinar, Racsinszkij, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Zohovs
2
Imre, Marttinen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Kóger, Dobmayer, Fekete, Balasits, Mayer
3
Todor, DiDiomete, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Dobos, Dézsi, Németh Z., Farkas L.
4
Silló, Bíró
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:26 GYE DiDiomete Bíró Silló
1-1 02:45 FHA Ambrus Cs. Reiter
1-2 16:29 GYE Orban Todor Imre
2-2 20:21 FHA PP2 Zohovs Moksancev Cizas
2-3 27:38 GYE Sylvestre Vincze P.
2-4 31:57 GYE Vincze P. Sárpátki Sylvestre
3-4 35:50 FHA Rétfalvi Keceli-Mészáros Moksancev
4-4 38:28 FHA Racsinszkij Cizas Ambrus Cs.
4-5 39:01 GYE Imre
4-6 42:59 GYE Vincze P. Sárpátki Sylvestre
5-6 49:16 FHA Moksancev Reiter Dobmayer
36 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 12

Imre Patrik góllal büntette a védelmi könnyelműséget

 

A FEHA19–GYHK meccs 11 gólja 5 percben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum