Az ötödik hely a tét a Tüskecsarnokban

   

14:05-től tévés meccsen fogadja az FTC a címvédő Csíkszeredát.

Az Erste Liga két legutóbbi döntőse a középmezőnyben szerénykedik, a Csíkszereda jelenleg az ötödik helyen áll 50 ponttal, míg az FTC négy pont hátrányban, de két mérkőzéssel kevesebbet játszva követi ellenfelét a tabella hetedik pozíciójában. A két rivális a DEAC-cal karöltve versenyez a top 6-os helyezésekért, és így a playoff-kvalifikáció elkerüléséért. A Fradi előző héten Erdélyben kirándult, szombati ellenfelétől akkor 4-2-re kapott ki, viszont legyőzte a listavezető GYHK-t. A hiányos kerettel túrázó Fradi sikere Gyergyószentmiklóson nagyban múlt azon is, hogy a harmadik sora Bán Károly révén eredményes tudott lenni, a 24 éves támadó szintet lépett előző éveihez képest, már 4 gólja van az idei kiírásban. A Fradi a szezon közbeni kapkodó légióscseréit követően nemrégiben szimpatikus módon az Andersen Ligából erősítette meg keretét, Turbucz Martin a második sorba került Kulmala és Nagy Gergő mellé, három meccs után 2 ponttal áll az újpesti nevelésű csatár. Az új importjátékosokkal felpumpált Sportklub kisebb botlással kezdte magyarországi túráját, a sereghajtó FEHA19 otthonában csak egy hosszabbításos Cody Milan-góllal tudtak győzni, így fontos pontot hullajtottak el Székesfehérváron. Tom Coolen nem számíthat két hazai játékosára, az eltiltását töltő Becze Tihamérra, illetve a személyes okok miatt hiányzó Reisz Áronra. A Szereda legutóbbi meccsét három sorral pörgette végig: Casaneanu, Farkas Tamás és Bajkó Csongor sem kapott túl sok jégidőt. A szezon első két egymás elleni mérkőzésén Fradi-siker született, míg legutóbb Csíkszeredában a hazaiak bizonyultak jobbnak.

A 14:05-kor kezdődő összecsapást az M4Sport+ élőben közvetíti.

scc ftc

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-1

   

A ferencvárosiak a végjátékban legyűrték a Sportklubot, így nagy lépést tettek az automatikus negyeddöntőt érő első hat hely elérése felé.

Az FTC-Telekom felemás erdélyi túrája után hazatérve, a FEHA19 elleni hosszabbítással fűszerezett sikerből érkező Sportklub Csíkszeredát fogadta a Tüskecsarnokban, tévés mérkőzésen. A két gárda kilenc napja Erdélyben is találkozott, akkor 4-2-es Sportklub-győzelem született. Az első percekben kóstolgatták egymást a csapatok, az első komoly lehetőség a 8. percben Kreisz nevéhez fűződött, aki egy korongszerzés után ziccerben nem tudott túljárni Adorján eszén. A 11. percben Hrabal kiállítása nyomán a Sportklub került emberelőnybe, ám Mikkola próbálkozásait Nagy Kristóf mindannyiszor hárította. A 14. percben Sallót zavarták a büntetőpadra a játékvezetők, majd később Schaust is leültették. Ki is használta a lehetőséget a Fradi: az első lövést még Adorján védte, ám beszorult a Sportklub hálóőre alá a korong, a nagy kavarodásban pedig Marva volt a legszemfülesebb, vezetést szerezve a hazaiaknak (1-0).

A 29. percben Hrabal ült le újra a büntetőpadra. Az előnyben Stach nagy passza után Milan találta magát a kapuval szemben, ám közvetlen közelről fölé lőtt. Egyre többet zajlott a hazaiak harmadában a mérkőzés, de jól zárt a ferencvárosi védelem, nem talált fogást a Csíkszereda. A 36. percben Kubát kapott két percet sportszerűtlen magatartásért, de nem forgott igazán veszélyben a vendég kapu. Az utolsó harmadra is 1-0-s hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A harmadik játékrészre megélénkült a játék. A 42. percben megtört a jég, egyenlített a Sportklub: Krikunov készített vissza a kapu mögül Szkacskov elé, aki gyors lövéssel meglepte a mozdulni is alig tudó Nagyot (1-1). A 45. percben Seregélyt állították ki. Sofron kapuvasig jutott, majd Hrabal két percét is megúszta a Fradi. Sokáig úgy tűnt, hosszabbítás dönt majd a találkozón, Nagy Gergő viszont másképp gondolta. A Ferencváros csatára az 56. percben korongot szerzett a Sportklub harmadában, majd megpattanó lövése a bal alsóba vágódott (2-1). Az 58. percben Kulmala egyéni akcióját még bravúrral védte Adorján, ám a lecsorgóra Nagy Gergő érkezett, és az üresen maradt kapuba passzolt (3-1). A Fradi ezzel a sikerrel pont azt a DEAC-ot előzte meg a tabella hatodik helyéért, akikkel vasárnap fontos meccset vívnak a Tüskében. A Sportklub Újpestre látogat.

ftcscc_230121

fotó: FTC-Telekom

Két jó és egy oké harmad elég volt a győzelemhez

   

Az FTC-Telekom–Sportklub edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): “Ahogy megyünk a vége felé a bajnokságnak, ott mindig minden győzelem egyre nagyobb jelentőségű, és egyre több önbizalmat tud adni. Szóval, azt gondolom, hogy igen, nagyon kellett ez nekünk. Az első és a harmadik harmadban nagyon jól menedzseltük a meccset, jól tartottuk a taktikát és a szisztémát és nagyon jó csapatként funkcionáltunk. A második harmadban volt egy kis hullámvölgyünk, ott egy picit szétestünk, ott ezek a dolgok nem annyira voltak meg. Ahogy említettem az előbb, ugye ezt a harmadik harmadra újra össze tudtuk rakni úgy, mint az elsőre, és ez a két jó harmad és egy oké harmad elég volt a győzelemhez.”

Tom Coolen (vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub): “Egy-egy volt öt perccel a vége előtt, nagyon szoros mérkőzés volt, meg is nyerhettünk volna. Szoros találkozó volt, kemény küzdelem, de úgy gondolom a végén a hazai csapat, talán mondhatjuk, hogy megérdemelten nyerte a találkozót. Több lehetősége volt a Ferencvárosnak, de így is nagyon szoros, jó mérkőzés volt. A kapusunk remekül védett, de picit csalódott vagyok, hogy veszítettünk. Abban reménykedtem sokáig, hogy legalább egy pontot tudunk szerezni. Sajnos egy fontos pillanatban eladtuk a korongot és egyből megbüntettek bennünket, az el is döntötte a meccset.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 1120 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kövesi, Váczi.
Nagy K.: 96,0% (Földes)
K
Adorján: 92,3% (Simo)
Seregély, Hrabal, Tóth A., Kestilä, Kreisz
1
Kubát, Schaus, Sofron, Stach, Szkacskov
Karmeniemi, Marva, Nagy G., Kulmala, Sointu
2
Mikkola, Szeleznyov, Krikunov, Milan, Vesely
Mesikammen, Boros, Farkas L. S., Bán, Tóth G.
3
Salló, Ferencz Csibi, Rokaly Sz., Casaneanu, Péter B.
Kucsma, Turbucz
4
Bajkó, Fodor, Farkas T.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Coolen Tom, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:13 FTC PP Marva Kreisz Turbucz
1-1 41:36 SCC Szkacskov Krikunov Milan
2-1 55:38 FTC Nagy G.
3-1 57:39 FTC Nagy G. Kulmala Turbucz
39 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 6

Nagy Gergő kétszer is góllal büntette a védelmi könnyelműséget

 

Az FTC-Telekom–Sportklub videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum