Hydro Fehérvár AV19–Olimpija Ljubljana 5-2

 

Hári Jánosék legyőzték a szlovéneket, így sikerélménnyel indulhatnak idegenbeli túrájukra.

Oda-vissza hokival indult a mérkőzés, melyből a magyar csapat jött ki jobban. A 2. percben Mihály beszáguldott a harmadba, Bartalishoz passzolt, akit ugyan szereltek a bekkek, de az ide-oda pattogó korong Campbell elé került, ő pedig távolról hatalmas gólt ragasztott a kapuba (1-0). Ezután emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült betalálni. Míg fórban Campbell lövése, öt az ötben Hári kapura tett korongja volt veszélyes. A folytatásban is hazai fölényről beszélhettünk, a szlovének támadásaiban sok volt a pontatlanság. A harmad derekán szép keresztpassz után Vértes lövését bravúrral védte Morrone. Újabb hazai helyzet következett, Sarauer közelről próbálkozhatott, majd Leclerc ismételt, korongja talán a vasat is érintve az üresen tátongó kapu mellé szállt. Érett a második gól, olykor túl önzetlenek voltak a támadók. A 15. percben Erdély harcolt ki kiállítást, ebből sem sikerült növelni az előnyt. Az Olimpija a hajrában büntetett: ahogy kiegészültek egy kontra végén Magovac választott okos megoldást és lövetett gólt Doderóval (1-1).

A középső felvonásban sokkal pontosabb és célratörőbb játékra volt szükség. O’Brien és Magosi ütközései megadták az alaphangot, a támadások pedig emberelőnyöket kamatoztak. A 25. percben Koblar szállt ki a meccsből rövid időre, bosszantó korongeladások mellett Findlay lehetősége maradt ki. Ahogy kiegészültek a vendégek, Podrekar is kiállt, ez az előny is kimaradt. Becsülettel darált a Volán, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 35. percben fordított a Ljubljana: 3 a 2 elleni kontra végén Dodero lövését még védte Roy, a kipattanót Vallerand szerencsés mozdulattal a kapuba sodorta (1-2). Tovább tetézte a fehérváriak gondjait O’Brien sérülése, a kőkemény bekk a vállát fájlalva vonult az öltözőbe. A 38. minutumban Kuralt keresztpasszát Campbell felvarrta a vas alá (2-2). A hátvéd második gólja új lendületet hozott. Egy perccel később Findlay körbekorcsolyázott a támadó harmadban, kapura tett korongja Leclerc-en megpattanva a hálóban kötött ki (3-2). A játékrészt szlovén bunyó zárta. A félpályánál Kuralt és Stojan akadtak egymásra, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon.

A záró harmad remekül indult. Először is O’Brien sérülése után visszatért a jégre, másodszor a 42. percben kétgólosra nőtt az előny. Vértes indította Terbócsot, ő középre nézett és tökéletesen centerezett Németh Kristóf elé, aki szezonbeli első gólját szerezte (4-2). A megnyugtató találatot követően Hárit küldték ki a játékvezetők, ezt sikerült kivédekezni. Az 53. percben eldőlt a csata. Az új fiú, Donaghey indította Erdély Csanádot, akit csak szabálytalanul tudtak megfékezni, büntető. A fehérvári 36-os nem cifrázta, a rávezetés végén a felsőbe bombázott (5-2). A gól után érezhetően beletörődtek sorsukba a szlovének, mindkét csapat a meccs végét várta. A ljubljanaiak utaztak honfitársukra, Kuraltra, a sokadik ellen elkövetett szabálytalanságot 5 perces büntetéssel honorálták a bírók. Az eredmény már nem változott. A Hydro Fehérvár a klagenfurti bravúrgyőzelmét a Ljubljana elleni 5-2-es sikerével megkoronázta, és önbizalommal telve utazhat a hárommeccses idegenbeli túrájára.

avsoll_hari

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum