DEAC–Corona Brasov 2-4

   

Hiába egyenlítettek kétszer is a debreceniek, a liga legjobb formában lévő csapata megszerezte sorozatban 12. győzelmét.

A cívisvárosiak a Corona Brasovot fogadják ma este. A barcasági gárda kirobbanó formának örvend, ugyanis Kógerék 11 meccses veretlenségi szériával büszkélkedhetnek, így a hazaiak elsősorban a szilárd védekezés mellet hatékony fóros játékukban reménykedhetnek. Legutóbb egy héttel ezelőtt csaptak össze a felek, akkor György József tanítványai háromgólos előnyt herdáltak el. A kapukban Hetényi és Toth bizonyíthatnak. Rárontottak a sárga-kékek a hazaiakra: Schaber eresztett meg két bombát, kis kavarodást követően Hetényi birtokba vette a pakkot. A 6. minutumban Clarke pihenhetett kettő percet, szépen kevergettek a technikás debreceni légiósok a brassói ketrec előtt, de maradt a 0-0. A 11. percben Hetényi tehetetlennek bizonyult: egy lövést követő tumultus után Valchar kaparta ki a gesztenyét Gliga számára, aki nem hibázott üres kapura (0-1). Az ezt követő csendesebb időszakban érdemes kiemelni Versich villanásait, akinek néhány káprázatos csele után a hazai publikum többször felmorajlott. Az állóvizet Novotny próbálkozása kavarta fel, amit Toth nem láthatott, a kipattanót pedig az épp arra korcsolyázó Vokla a hálóba juttatta 3:13-mal a harmadzárás előtt (1-1). Döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok, az állás pedig inkább a hazaiak számára lehetett hízelgő.

A középső etap egy kiváló DEAC-kényszerítővel indult, szép jelenetsort követően Mihalik András kis híján vezetéshez juttatta csapatát. A játékrész derekán egyérintős játékkal fejlődött fel a hazai ketrec elé a Brassó, a figura végén Valchar hibázott, majd ziccerben Domingue próbálkozása sült be. Rögtön a túloldalon Izacky veszélyeztetett, felpörögtek az események. A 35. minutumban Andrei Vasile fejre ütésért kapott 2 percet, az előnyt felejthetően játszották meg Spirkóék, ami meg is bosszulta önmagát: a kiegészülést követően Garcia átadását Szabó szelídítette meg a támadó harmad közelében, majd egy egészen elképesztő cselt bemutatva küldte el őrzőjét gyufáért, s szerezte meg pályafutása egyik legszebb találatát (1-2). A harmad nagy debreceni helyzetekkel és egy kis kakaskodással zárult.

A záró játékrész hazai fórral indult, ami ugyan kihasználatlan maradt, de az egyenlítésre nem kellett sokat várni: 2 az 1 ellen támadhatott a Debrecen, a passzsávba Schaber vetette bele magát hősiesen, majd a korongot Toth kotorta ki védője elé, a játékszer pedig Clarke szerencsétlen mozdulatát követően átcsorgott a gólvonalon, gazdagítva ezzel Novotny pontszámait (2-2). A Corona válaszára alig több, mint 2 percet kellett várni: egy korongbedobást követően Clarke bombája tévesztett irányt, a palánkról visszapattanó korong hirtelen Schaber elé került, Hetényi már nem tudott átérni a hosszúra (2-3). A vége felé Vokla duplázott hajszálhíján, Toth gyönyörű spárgázó mozdulattal jelentett biztos pontot csapatának. Debreceni kapuslehozatalt követően megpecsételődött a DEAC sorsra: Schaber szerezte meg a mérkőzésen 2. illetve szezonbeli 21. találatát üres kapura (2-4). A Corona Brasov győzött s tovább dédelgetheti dobogós álmait. Valcharék pénteken rangadót játszanak az ugyancsak kiváló formában lévő BJAHC ellen, a DEAC pedig vasárnap a Fradihoz utazik a Tüskecsarnokba.

debbra_versich

fotó: DEAC

Az első húsz percben sokkal jobban játszottak

   

A DEAC–Corona Brasov vezetőedzői nyilatkozatai.

György József (vezetőedző, DEAC): ”A három gól, amit egy hete ütöttünk Brassóban, most aranyat ért volna. Az első húsz percben sokkal jobban játszottak, nagyon sok helyzetet dolgoztak ki. Második harmadtól el is kezdtünk jobban játszani, kértem a srácokat, hogy többet ütközzünk, többet blokkoljunk és egyszerűbben játszunk, hogy ne tudjanak ránk jönni, hiszen  amikor bejöttek a harmadunkba, elég nagy rumli volt. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés pontot ért volna, mondtam is a srácoknak, hogy fel a fejjel, hiszen amit a második és harmadik harmadban láttam az rendben volt. A helyzetek sajnos nem elegek, hogy mérkőzést nyerjünk. A 2-2 után egy szerencsétlenül pattanó góllal szereztek ismét vezetést. Most van egy kis időnk, de vasárnap egy hatpontos mérkőzésre megyünk fel a Ferencvároshoz.”

Dave MacQueen (vezetőedző, Corona Brasov): “Csak két mérkőzésünk volt eddig ezen a pályán, szóval 50%-kal zárni idegenben a DEAC ellen egész jónak mondható. Talán az előző mérkőzésen itt még jobban is játszottunk, hiszen akkor talán 60 lövésünk volt, az ellenfél kapusa eszméletlenül jól védett. Most a korongok befelé pattantak, kulcsszituációkban szereztük a gólokat. Amikor kiegyenlítettek elég gyorsan tudtunk rá reagálni, szerintem ez volt a kulcs. A kapusunk nagyon jókor védett nagyokat, jó volt a kezdésünk is, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem tetszett viszont a második harmadunk, tudtuk, hogy ránk fognak jönni, amit meg is tettek és ismét kulcsa volt a győzelemnek, hogy azt a harmadot úgy tudtuk befejezni, hogy vezettünk. A harmadik harmadban nagyon jó jégkorongot játszottunk és úgy játszottunk, ahogy kell. Természetesen ez most nagyon fontos három pont volt, a szezon ezen szakaszában minden győzelem fontos győzelem.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 470 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Vincze, Fényi.
Hetényi: 92,7% (Gönczi L.)
K
Toth: 95,7% (Tőke)
Sándor, Zalamaj, Spirko, Versich, Dalecky
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
Bukor, Vokla, Mihalik A., Izacky, Novotny
2
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Szoszunov, Szmirnov, Molnár D., Révész, Sági
3
Clarke, Gajdó T., Szabó, Sills, Gajdó B.
Mazzag, Kozma, Mihalik G.
4
Buda, Vasile N. R., #6548, Vasile A.
György József, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:48 BRA Gliga Valchar Clarke
1-1 16:47 DEB Vokla Novotny Mihalik A.
1-2 37:25 BRA Szabó Garcia
2-2 44:29 DEB Novotny
2-3 46:44 BRA Schaber Clarke VanWormer
2-4 58:27 BRA EN Schaber Kóger
47 Kapura lövések száma 42
2 Kiállításpercek 8

Schaber duplája 3 pontot ért a Brassónak

 

Két debreceni egyenlítés után a Corona légiósának mindent eldöntő két gólja a DEAC–Brassó összefoglalójában.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum