BJAHC–Corona Brasov 7-2

   

Egyoldalú találkozót hozott a dobogós együttesek csatája, a budapestiek már az első harmadban eldöntötték a meccset.

Az Erste Liga pénteki játéknapjának kiemelt mérkőzésén a gyengébb erdélyi túrája után két kötelezőt behúzó, a tabellán második Budapest Jégkorong Akadémia HC a harmadik, és elmúlt nyolc meccsén diadalmaskodó Corona Brasovot fogadta a Vasas Jégcentrumban. A hazaiaknál bemutatkozott a frissen igazolt, orosz Vorobjov, a vendégeknél pedig ott volt a legutóbbi hét legjobbjának megválasztott VanWormer. Az első emberelőnyös lehetőség a vendégek előtt adódott, ám nem tudtak túljárni a Fehérváron is kiválóan védő Farkas eszén. A 6. percben a BJAHC kapott lehetőséget az öt a négy elleni játékra, Bors gáncsolása után. Nem sokat adogattak a hazaiak: hat másodperc telt el az előnyből, amikor Elo élesen középre tett korongjába Nagy Krisztián tökéletesen piszkált bele (1-0). A vezető gól lendületet adott a BJAHC-nak: A 9. percben egy mintaszerű Elo-Viikila-Elo összjáték után Eetu Elo kegyetlenül a rövid felsőbe bombázott (2-0). Egy újabb elpuskázott brassói emberelőnyt követően, a 16. percben három gólosra növelték előnyüket a hazaiak: Farkas védéséből vezetett ellentámadás végén Djumic találta meg Galohát, aki kicselezte Tóthot, és higgadtan kapuba helyezett (3-0). Clarke bottal lökésért összehozott négyperces kiállítása nyomán újabb BJAHC-emberelőnyből jött a negyedik: most mindössze öt másodperc kellett a gólhoz, Garát passzából a parádézó Elo Tóth lábai között duplázott a 18. perc végén (4-0). A Brassó kapust cserélt a gól után, Tőke Zoltán érkezett a vasak közé, több gól pedig már nem született.

A második játékrészre sem lassított le a BJAHC. Schlekmann ziccerénél Tőke, Galoha lövésénél a kapufa mentette meg a brassóiakat a góltól. A harmad vége felé közeledve elszabadultak az indulatok, nem a jégkorongról szóltak az események. A kisebb összeszólalkozások után először Culigint szórták ki a bírók két percre magas botért, további két percre sportszerűtlen magaviseletért. A 39. percben Clarke brutálisan letarolta Viikilát, fejre támadásért végleg kiállították. Fél percre rá Schaber akasztott bottal két percért, majd Bors Elót gázolta el, ő is kisbüntetést kapott. Ha még nem lett volna elég az őrületből, az utolsó tizennégy másodpercben két gólt is ütött a többszörös emberelőnyben játszó BJAHC: először Schlekmann tüzelt Tőke kapujába a jobb oldalról (5-0). Majd következett Tóth Gergely, aki távolról lőtt a felsőbe, rövidebb videózást követően pedig megerősítették a játékvezetők, hogy még pont időben jutott a korong a kapuba (6-0).

A harmadik harmadra szerencsére Elo és Viikila is visszatért a jégre, egyikük sem sérült meg komolyabban. A 47. percben jött a szépítő brassói találat: Garcia távoli lövése felpörögve vágódott Farkas kapujába (6-1). Az 52. percben Szita ült le a büntetőpadra. Williams ezt kihasználva, hét másodperccel később közelről kotort Farkas kapujába (6-2). A találkozó utolsó perceiben újra előtörtek a korábbi indulatok. Sillst fejre ütésért küldték le végleg, VanWormer és Schaber kétperces büntetést kapott. A sokadik kettős emberelőnyben, az 57. percben Elo koronázta meg saját maga, és csapata teljesítményét: szép lövés után triplázni tudott, amivel beállította a végeredményt (7-2).

A Corona Brasov nyolc sikerrel megvívott meccs után szenvedett vereséget, és a DVTK elleni rangadóval zárja a magyarországi túrát. A BJAHC megerősítette második helyét, és magabiztosan várhatja a Gyergyó elleni próbatételt.

bjabra_garat

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Én sem voltam a világ szentje, de...

 

Mindkét szakvezető meglehetős csalódottságának adott hangot a Brassó BJA ellen bemutatott terrorhokija kapcsán.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA HC: “Egy kicsit frusztrált lettem a meccs végére. Az elején jól kezdtek a fiúk, Roli parádézott az első percekben. Arra készültünk, hogy mind a négy sort mozgatnunk kell. A Brassó előző este is játszott, négy gólt sikerült szereznünk az első harmadban. Kiváló volt az emberelőnyös játékunk, ezt pedig nehezen viselték és átmentek egy egészen elképesztő stílusba, amivel azért én már találkoztam sokszor a pályafutásom alatt. Tudom, hogy van ilyen, mégis nehezen kezeltük, bár ha igazán őszinték akarunk lenni, ezt nem a játékosoknak kell kezelni, hanem a játékvezetőknek: kiállításokkal meg is lettek büntetve, de a fegyelmi bizottság és azok, akik erre hivatottak, még különböző döntéseket fognak hozni annak érdekében, hogy ezeket ki tudjuk szűrni a hokiból. Úgy majd nem lesznek agyrázkódások és leszúrt emberek, hanem lesz egy kemény és férfias küzdelem a pályán. Nem akarok senki felett pálcát törni, én sem voltam a világ szentje, de azokat, amik a jégen történnek, tudni kell kezelni az edzőknek, a játékvezetőknek vagy akár a jégkorong-szövetségnek.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “A BJA frissebb volt, mint mi. Ez nem lehet kifogás, igaz, kemény mérkőzést játszottunk előző este, egy nehéz helyszínen. Úgy látszott, hogy sok munkát fektettek a mérkőzésbe, az első harmadszünetben átbeszéltük a backdoor-játékukat is. Utóbbit jól ki is tudtuk védekezni. Túl sok emberfölényes és -előnyös szituációt adtunk nekik, egy ilyen gyors, képzett csapat ellen nem engedhetjük meg magunknak, hogy négy nullával kezdjük az első harmadot. A meccs előrehaladtával pedig egyszerűen csak butábbak lettünk. Én nem erre tanítom őket, nagyon csalódott vagyok néhány játékosom miatt, ugyanis egy 6-7 gólos hátrányban nem lehet így keménykedni, jól kell játszani. Mindezek mellett szeretem a csapatomat, de ez nem a mi esténk volt. Az ilyen mérkőzések azok, amire azt mondom: tudjátok mit? Csak tanuljunk belőle! Felejtsük el és lépjünk tovább.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 290 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Kövesi, Mizsák.
Farkas: 94,6% (Kornakker)
K
Toth: 69,2% (Tőke: 90,9%)
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Culigin, Djumic
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
Varga, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Tóth G., Vorobjov, Nagy, Szita, Tóth R.
3
Clarke, Bors, Szabó K., Sills, Gajdó B.
Ritter, Molnár, Weidemann
4
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:01 BJA PP Nagy Elo
2-0 08:27 BJA Elo Viikilä
3-0 15:09 BJA Galoha Djumic Culigin
4-0 17:54 BJA PP Elo Garát Viikilä
5-0 39:45 BJA PP2 Schlekmann Vorobjov Galoha
6-0 39:59 BJA PP2 Tóth G. Szita
6-1 46:43 BRA Garcia
6-2 52:07 BRA PP Williams Garcia Gliga
7-2 56:32 BJA PP2 Elo Schlekmann Tóth G.
46 Kapura lövések száma 37
12 Kiállításpercek 66

Szépen kijátszott gólokat hozott a BJAHC–Corona

 

Kilenc találat három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum