Klagenfurt?Hydro Fehérvár AV19 1-3

   

Egy remek tempójú, férfias ütközésekkel teli mérkőzésen aratott kulcsfontosságú győzelmet a Fehérvár, köszönhetően elsősorban emberelőnyös játékának és Roy kiváló teljesítményének.

Karintiai tabellariválisához látogatott a Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL keddi játéknapján. Fontos hiányzók ezúttal is akadtak: Horváth Milán és Henrik Nilsson mellett sajnos várhatóan a liga kanadai táblázatának 19. helyén álló Alex Petanra is többhetes kihagyás vár. Jó hír viszont, hogy O?Brien és Magosi is felépültek sérülésüket követően, illetve Bartalis és Stipsicz is visszatérhettek. Mellettük bemutatkozhatott Donaghey is, a Nyitrától frissen igazolt bekk a 27-es mezszámot fogja viselni fehérvári pályafutása során. A kapukban Dahm és Roy kezdtek.

Nem illedelmeskedtek a házigazdák: rögtön az elején Witting átadását követően Gomboc került helyzetbe, Roy a helyén volt. A 3. percben Szabó mehetett a büntetőpadra, bár Ganahlék kapujuk elé szegezték a Fehérvárt, a nyomás nem érett góllá. A harmad közepéhez közeledve éledezett a Volán is, de újra hátrányba került: Donaghey vitte ki ellenfele lábát, a bírók kétperces kiállítással honorálták. Szerencsére az emberhátrányos egység jól ölte a játékot, így maradt a 0-0. A 10. minutumban Strong szabálytalansága után következhetett az első Volán-fór, de Kuralték nem jutottak el igazán nagy helyzetig. A harmad vége előtt alakult ki a mérkőzés első nagy ziccere: egy szép passzkombinációt követően Strong lőhetett zavartanul, a támadó szellemű bekk pár centivel célt tévesztett.

A második harmad elején újra beszorult a Volán, majdnem megszületett a hazaiak vezető találata, viszont ezt követően álomszerűen alakult a forgatókönyv: Findlay etette meg Jensent egy gyönyörű csellel, a KAC játékosa csak szabálytalanság árán tudott közbeavatkozni, az előnyös sor pedig hamar fel is állt: a szokásos Hári-Kuralt játékkapcsolatot követően a kapu elé berobbanó Leclerc-hez került a korong, aki állítgatás nélkül technikásan a kapuba célzott (0-1). A 23. minutumban Witting ütötte le bottal O?Brient, s habár Bartalisék ügyesen kevergettek előnyben, az újabb találat elmaradt. A harmad közepén újra éledezett a Klagenfurt, ha már Roy is verve volt, akkor a kapuvas jelentett mentsvárat Stipisczéknek. A 32. percben Hochegger pihenhetett kettő percet, a sok mozgással színezett, kreatívan megjátszott újabb vendégfór azonban nem eredményezett találatot. A játékrész vége felé Németh került nagy helyzetbe, majd Vértes szabálytalanságát követően újra hátrányba a Fehérvár, de Roy eszén ezúttal sem lehetett túljárni. A 38. minutumban ritkán látott jelenetet láthatott a publikum: Vértes ütközött össze a hazaiak hálóőrével, aminek következtében Dahm a jégre került, így jöhetett az újabb KAC előny – a főszereplő ezúttal is Roy volt, a vendégportás Lessio több próbálkozását is bravúrral hárította.

A záró játékrészt a Fehérvár kezdte jobban. Vértes és Terbócs bolondította a hazaiak védelmét, nem sokkal később Sarauer vette észre a kék vonalnál helyezkedő Stipsiczet, aki gyors átvételt követően lopta egy picit a távolságot, majd egy szép mozdulattal kilőtte a ketrec jobb sarkát (0-2). A második találatot követően Constantine mester gárdája szépen pörgette le az időt, kerülve minden felesleges kockázatot, bár Roy közbeavatkozásaira folyamatosan szükség volt. 1:52-vel a mérkőzés vége előtt Bukarts megszerezte a szépítő találatot (1-2), majd Erdély használta ki robbanékonyságát, s üres kapura beállította a végeredményt. A Volán fontos pontokat zsebelt be, folytatás pénteken a Raktár utcában, az Olimpija Ljubjana ellen.

kac avs stipsicz

fotók: EC-KAC/Kuess

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum