DVTK Jegesmedvék–DAB 6-1

   

A miskolciak a 3+1 pontot gyűjtő Valentyin Razumnyak vezérletével otthon tartották a három pontot.

A DVTK Jegesmedvék már a harmadik percben vezetést szerezhettek volna, de Ritó lövését védte Jarvinen. A Dunaújvárosi Acélbikák három perccel később kihasználták az emberelőnyüket, Embrich leheletfinom passzal szolgálta ki Somogyit, aki a kapussal szemben elegánsan a hálóba tette a korongot. A hazaiak az első fórjukat két veszélyes távolival zárták, majd az újabb emberelőny alatt – a vendégek túl sokan voltak a jégen – majdhogynem kétgólos hátrányba kerültek: Somogyi lépett ki a védők közül, de nem sikerült jól befejezni az akciót. Ráadásul még egy DAB-játékost kiküldtek a bírók, öt a három ellen pedig sakk-matt helyzetet kialakítva Lövei találatával jött az egyenlítés. A szimpla fór sem maradt kihasználatlanul: míg Wehrs, illetve Berdnyikov lekötötte a védőket, Razumnyakra nem maradt ember, az orosz bődületes bombagólt lőtt távolról. Nyolc másodperccel a játékrész vége előtt újra ő volt eredményes, miután öt dunaújvárosi védőnek nem sikerült megakadályozni két miskolci támadó összjátékát: Galajda a kapu mögül passzolt Razumnyakhoz, aki könyörtelenül kihasználta az ellenfél védelmi hibáját.

A második harmad elején Voris többször is góltól mentette meg a DVTK kapuját, miközben a hazaiaktól Lövei ziccert vétett, Vas János bombája pedig elkerülte a kaput. A folytatásban is a hazaiak álltak közelebb az újabb találat megszerzéséhez, de erre a 34. percig várni kellett. Ekkor Razumnyak indult el a védők között, nem tudták megállítani, a korongot elhúzta a kapus előtt, majd a bal alsóba lőtt – mesterhármas! Fél perccel a szünet előtt hasonló jelenet zajlott le, mint az első végén: a DAB védői nem tudták a kapu mögött elvenni Razumnyaktól , aki visszalőtte a mezőnybe a korongot, Szirányira senki sem figyelt, a védő pedig óriási bombát akasztott távolról a hálóba. Magabiztos, 5-1-es DVTK-vezetéssel mehettek a felek az öltözőbe.

A 46. percben Lövei és Razumnyak összjátéka hozhatta volna meg a hatodik hazai találatot, de Jarvinen védett. Néhány másodperccel később azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Berdnyikov a palánktól a kapu felé iramodó Kulesovhoz passzolt, a támadó pedig nem hibázott ziccerben. A DAB az emberelőnnyel sem tudott élni, míg a hajrá kezdetén Wehrs kék vonalas bombáját kellett bravúrral védenie a vendégek kapusának. Aztán Vorisnak is akadt dolga, de mindkét dunaújvárosi lövésnél a helyén volt. Az utolsó öt percben több Jarvinen bravúrra volt szükség ahhoz, hogy ne nőjön a DVTK előnye, s mivel az utolsó másodpercekben Mattyasovszky lövése a kapuvasról kifelé pattant, már nem változott az eredmény.

misdab_sziranyi

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Mindent elrontottunk, amit lehetett

   

Galanisz Nikandrosz és Niko Eronen értékelése a DAB elleni sima DVTK-siker kapcsán.

Galanisz Nikandrosz, másodedző, DVTK: “Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy jól kezdjük a meccset, az elmúlt időszakban ez kissé elmaradt. Attól függetlenül, hogy az elején betalált az ellenfél, kontrolláltuk a meccset, jól reagáltunk a gólra. Az emberelőnyünk és az emberhátrányunk is nagyon jól működött. Razumnyak, a góllövő játékosunk ismét alkotott egy nagyot, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó csapatmunka volt. Minden egyes részletre odafigyeltek a srácok, kreatívak tudtunk maradni, sok lehetőséget ki tudtunk dolgozni. Le a kalappal a srácok előtt.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Ezen a meccsen mindent elrontottunk, amit lehetett. Jól kezdtük, megvolt a vezetés, de ezt követően sok hibát követtünk el. Már nincs sok hátra az alapszakaszból, mégis úgy tűnt, mintha nem is akarnánk előrelépni. Sőt, az elmúlt két meccshez képest mintha kettőt léptünk volna visszafelé. Hétfőn következik egy pihenőnap, majd pedig azon leszünk, hogy kielemezzük a látott hibákat, azokat kijavítsuk és jobbak legyünk a következő meccsen.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 985 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kövesi, Kis-király.
Voris: 97,0% (Kiss B.)
K
Järvinen: 87,8% (Kovács)
Ilvessuo, Wehrs, Lövei, Blasko, Mattyasovszky
1
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Valtola
Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Miskolczi, Galajda
2
Svars, Kmec, Szalma, Mihálik, Somogyi B.
Szirányi, Bennett, Páterka, Kulesov, Berdnyikov
3
Varga, Vas M., Niskanen, Dézsi, Ribcsik
Illés, Ritó, Vas J., Farkas
4
Lammi, Horváth, Tamás, Marosi
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:39 DAB PP Somogyi B. Embrich Ödman Hadzinikolic
1-1 12:11 MIS PP2 Lövei Mattyasovszky Vas J.
2-1 12:31 MIS PP Razumnyak Berdnyikov Wehrs
3-1 19:52 MIS Razumnyak Galajda Lövei
4-1 33:49 MIS Razumnyak Ilvessuo Wehrs
5-1 39:29 MIS Szirányi Razumnyak Galajda
6-1 45:55 MIS Kulesov Berdnyikov
49 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 6

Razumnyak az Újváros ellen is hintett egy triplát

   

A roppant egyoldalú DAB–DVTK bajnoki fontosabb jelenetei, benne a főszereplő orosz gólvágó 4 pontjával.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum