Corona Brasov–FTC-Telekom 2-1

   

A brassóiak a remekül védő Rylan Toth vezérletével legyűrték a három sorral felálló zöld-fehéreket.

A Corona Brasov–FTC-Telekom összecsapás pikantériáját az adta, hogy amíg a Corona és a DVTK kiélezett rivalizálást folytat a harmadik hely megszerzésért, addig az Fradi is ádáz küzdelmet vív a Sportklubbal a 6., automatikusan negyeddöntőt érő pozíció birtoklásáért, így mindkét csapatnak égető szüksége volt a pontokra. Kozma Dávid is kidőlt a sorból, ezért Fodor Szabolcs csak három sorral operálhatott az este folyamán. A kapukban Toth és Arany kezdtek. A mérkőzés rögtön Seregély kiállításával indult, a brassói fór kihasználatlan maradt. Az első nagyobb helyzet Domingue előtt adódott, Arany jól állta a sarat. Öt perc elteltével éledezett a Ferencváros is, ezt a lendületet Seregély második kiállítása törte meg, amit a Corona saját javára fordított: Clarke szelídítette meg a pakkot a kék vonalnál s Kógerhez továbbított, a magyar válogatott támadó kapu elé belőtt éles passzára Sills érkezett, aki egy lezser mozdulattal a hálóba juttatta a korongot (1-0). A vendégek válaszára 6 percet sem kellett várni: Kulmala és Nagy Gergő remek összjátékát követően üres terület nyílt meg a pálya közepén, amibe a finn származású csatár ügyesen be is mozgott, majd Nagy Gergő gyönyörű kiszolgálását követően egy pontos lövéssel egalizálta az eredményt (1-1).

A második felvonás újra a brassóiak szempontjából alakult jobban: a 25. minutumban egy szép korongfelhozatalt követően Valchar osztotta ki okosan oldalra a pakkot Williamsnek, aki őrzőjét lekorcsolyázva egy kiváló keresztpasszal ajtó-ablak ziccert teremtett a hosszú oldalon érkező Domingue-nek, a kanadai csatár pedig nem hibázott (2-1). Kóger, majd később Sweeney kiállítását követően a harmad második felében az FTC speciális egységei rohamozhattak, s bár veszélyesen játszották meg a fórokat Nagy Gergőék az este folyamán, Kulmala ezúttal csak kapuvasig jutott. Kevesebb mint kettő perccel a harmadzáró dudaszó előtt Bán szedett össze egy kiállítást, így az utolsó periódusnak egy áthúzódó brassói előnnyel vághattak neki a csapatok.

A záró játékrész Szabó és Clarke révén több nagy ütközést és közönségszórakoztató játékot hozott, mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei. Fodor Szabolcs kettő perccel a vége előtt lehozta kapusát, a Fradi közel is állt a gólhoz, de nehéz helyzetekben Toth nagyokat védett. A lényegi dolgok tehát az első két harmadban dőltek el, ezért a Brassó 2-1 arányban diadalmaskodott s zsebelte be az értékes pontokat.

braftc_karmeniemi_boros

fotó: Corona Brasov

A szezon hajrájához érve egyre jobbak leszünk

   

Nyilatkozatok a Ferencváros brassói vendégjátékát követően.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Ez már majdnem playoffszagú összecsapás volt. A tempó nagyon-nagyon gyors volt, dacára annak, hogy nekik is, nekünk is ez volt a harmadik meccsünk négy nap alatt. Ismét telt ház volt, ez energiát ad, mindkét együttes és a kapusok is nagyon jól játszottak. Nem volt sok különbség a csapatok között, azt leszámítva, hogy mi kétszer találtunk be, ők pedig csak egyszer – fontos három pont ez.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Roppant büszke vagyok a srácokra. A padunk nagyon rövid, mégis, az egész túrán, mindhárom meccsen végig keményen harcoltunk. Megvoltak az esélyeink a pontszerzésre, és most itt, Brassóban is, ám nem találtuk meg a módját az egyenlítésnek, noha nagyon közel álltunk hozzá. Mindenki mindent kiadott magából, ami jó jel, mert a szezon hajrájához érve egyre jobbak leszünk. Nagyon várjuk vissza a hiányzó srácokat, hogy végre teljes csapattal tudjunk meccselni, főleg az ilyen csapatok ellen, mint a Brassó, amely nagyon jó szériában van, az előző öt meccsét mind megnyerte és mindig lőtt legalább öt gólt. Az, hogy mi kettőn tudtuk tartani őket, nagyon nagy dolog, a srácok remek munkát végeztek – nagy kár, hogy ez nem ért pontot.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1500 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Stefan.
Toth: 96,8% (Polc)
K
Arany: 92,9% (Nagy K.)
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Seregély, Marva, Tóth A., Kestilä, Kreisz
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Kucsma, Mesikammen, Nagy G., Turbucz, Kulmala
Clarke, Gajdó T., Szabó, Sills, Gajdó B.
3
Karmeniemi, Boros, Farkas, Bán, Tóth G.
Buda, Vasile N. R., #6548, Vasile A.
4
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:55 BRA PP Sills Gliga Kóger
1-1 14:15 FTC Kulmala Nagy G. Turbucz
2-1 25:28 BRA Domingue Williams Valchar
28 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 8

Domingue döntötte el a brassói rangadót

 

A rendkívül szorosan alakuló Corona Brasov–FTC-Telekom összecsapás találatai.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum