SC Csíkszereda–DEAC 4-7

   

A Sportklub hiába egyenlített háromgólos hátrányból, a debreceniek ezúttal nem estek össze előnyük leadását követően, megint megléptek három találattal.

A gólvonal előtt Adorján Attila és Hetényi Zoltán kezdett. Fél perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Szmirnov kapott egy gyönyörű kiugratást Novotnytól, az orosz csatár pedig egy technikás fonákcsel bemutatását követően a kapuba húzta a pakkot (0-1). Folytatódott a lejtmenet Sofronék szempontjából, ugyanis egy védekező harmadban megszerzett bulit követően Dalecky ért fel villámgyorsan a támadó harmadba s passzolt Mihalik Andráshoz, aki egy pontos lövéssel mattolta Adorjánt (0-2). Nem kellett sokat várnia a Sportklubnak a szépítés esélyére, hiszen Versich kapott kettő perces büntetést, de a csíkszeredai rémálom tovább íródott: Dalecky fülelt le egy átadást saját harmadában, majd gondolt egy merészet, s szólóra vállalkozott, a támadó harmadba érvén pedig megcélozta Adorján fejvédőjét, ami egy óriási ficakos gólt eredményezett (0-3). A 10. minutumban Schaus pihenhetett kettő percet, a DEAC azonban nem tudta berámolni a negyedik találatot. Épphogy átcsúszva 14. percbe Szkacskov fedezte kiválóan a korongot a debreceni kapu mögött és szépen szolgálta ki a második hullámba menetrendszerűen érkező Schaust, a bekk pedig védhetetlenül kilőtte a bal felsőt (1-3). A 16. minutumban a szeredai gólszerző kapott kettő perces büntetést, viszont a Debrecen nem élt a második emberelőny adta lehetőséggel. Ez meg is bosszulta önmagát, hiszen Szmirnov és Szoszunov melegíthette együtt a büntetőpadot, ezért 44 másodpercig 5 a 3 ellen veszélyeztethetett a Sportklub, a hazaiak éltek is a lehetőséggel: Schaus-Stach-Sofron háromszögelést láthattunk, a figura pedig a kapu elé helyezkedő magyar válogatott támadóra jött ki, akinek nem remegett meg a keze (2-3). Fordulatos első harmadot követően vonulhattak edzői tanácsokért az öltözőbe a csapatok.

A második felvonás Becze-Mikkola szépen kivitelezett koprodukcióval indult, Hetényi azonban ekkor még résen volt. Nem úgy, mint pár másodperccel később, amikor egy korongszerzést követően Becze kapott szép átadást Krikunovtól, majd egy szép rágyorsítással lerázta őrzőjét s került ziccerbe, a korong pedig Hetényi lábai között utat talált a ketrecbe (3-3). Potyogtak a gólok, Sofron kiállítását követően Spirko lőtte kapu elé a korongot, amibe Izacky az összes rutinját bevetve pont úgy ért bele, hogy átvánszorogjon a korong a gólvonalon túlra (3-4). Minden minutumra jutott történés, most éppen Szeleznyovot küldték ki a bírók kettő percre, a túloldalon pedig Sándor majd Dalecky követett el szabálytalanságot, a gólok azonban várattak magukra. A harmad végére az érvénytelenített találatoké lett a főszerep: először a Csíkszereda került újfent előnybe, szép korongjáratás után Sofron bombázott a kapuba, a gólt a játékvezetők kisles miatt érvénytelenítették; a túloldalon pedig kapusakadályozás miatt vették el Kozma gólját. Úgy tűnt, a csapatok megfogadták, ezt a rangadót csakis a speciális egységek dönthetik el: 32 másodperccel a dudaszó előtt Kubátot szankcionálták, 14 másodperccel később Zalamaj vállalt szolidaritást kollégájával, viszont az eredmény már nem változott a pihenő előtt.

44 másodperc elteltével Novotny tört be nagy sebességgel a támadó harmadba, s bődületes erővel eleresztett távoli lövési utat talált az alsóba (3-5). Lendületben maradtak a hajdúságiak, Szoszunov engedett el egy lövést a kék vonal közeli lövést, a pakk pedig irányt változtatott az épp elesőben lévő Farkas korcsolyáján, így Adorján tehetetlennek bizonyult (3-6). A 6. debreceni gól után apadtak a történések, de az eredmény így is változott: Mazzag kiállítását követően Milan kapta a korongot háttal a kapunak, az amerikai csatár pedig egy gyönyörű beforgást követően dolgozta ki magának a ziccert, amit nem is hibázott el (4-6). A hazaiak sorsát Schaus 57. percben elkövetett szabálytalansága pecsételte meg: Versich lehelet finom átadása jutott el Révészig, aki az üres kapuba segítette a korongot (4-7).

sccdeb_hetenyi_2023

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Van, hogy egyszerűen elfogy az üzemanyag

   

A Sportklub vezetőedzője még az NHL-ben és az amerikai ligában sem látott ekkora terhelést.

Tom Coolen, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Nem akarok kifogásokat találni a csapatomra, egy olyan meccs volt, ahol azt reméltem, hogy megtaláljuk az energiákat, amire szükségünk van. De a valóság az, hogy kilenc nap alatt ez volt a hatodik mérkőzésünk. A játékosok számára fizikailag nagyon megterhelő, van, hogy egyszerűen elfogy az üzemanyag. A meccs előtt körülnézel és nem látod azt a szikrát a szemekben. És ez azért van, mivel múlt héten három meccsünk volt, egy nap pihenő, aztán kedden Bukarestben volt mérkőzés, egy nap alatt oda-vissza 4-4 óra utazás, újabb egy pihenőnap és egymásután 2 meccs. Csütörtök este keményen játszottunk. A csapat, amelyet csütörtökön legyőztünk, péntek este győzött az első helyezett ellen. Úgy gondolom, a fiúknak elfogyott az üzemanyaguk. Adorján Attila sem volt igazán önmaga a kapuban. Nem volt elég energiánk, hogy megnyerjük azokat a párharcokat, amelyeket kellett volna. Egy napunk van pihenni, mielőtt újra játszani fogunk. Ez nagyon sok hoki és nagyon sok mérkőzés. Még az NHL-ben és az amerikai ligában sincs ennyi. Több ligában is voltam edző Európában, de sehol nem volt ilyen mennyiségű meccs. Túl sok pszichikailag is, ahhoz, hogy regenerálódni lehessen rendesen. Amikor fáradt vagy, regenerálódásra van szükség és úgy érzem, nincs elég időnk arra. Sokat hibáztunk péntek este, voltak gólok, amelyek könnyű gólok voltak, de nem volt meg a kellő energiánk ahhoz, hogy péntek este is nyerni tudjunk és úgy játsszunk, hogy versenyképesek legyünk.”

György József, vezetőedző, DEAC: “Nagyon jól kezdtünk, mint csütörtökön és az első harmad után mondtam a srácoknak, hogy remélem, kétszer ugyanabban a folyóban ugyanazt a hibát nem követjük el. Nagyon nehéz volt. A legjobb része az volt, hogy tényleg tanultunk a csütörtöki vereségből. Egyértelműen nagyon sok emberhátrányunk volt, az elsőben nem játszottunk valami jól,szóval ezen van mit dolgozni. Illetve az utolsó 6-7 percben számtalan lehetőséget biztosítottunk a hazai csapatnak, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Egyértelműen nagyon boldogok vagyunk, hogy innen 3 ponttal tudunk távozni.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Csomortáni, Csomortáni, André, Bandi.
Adorján: 78,8% (Simo)
K
Hetényi: 91,5% (Gönczi L.)
Kubát, Schaus, Sofron, Stach, Szkacskov
1
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Mikkola, Szeleznyov, Krikunov, Becze, Milan
2
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
Farkas, Láday, Rokaly Sz., Péter B., Részegh T.
3
Sándor, Szoszunov, Molnár D., Versich, Sági
Vesely
4
Kozma, Révész, Mazzag
Coolen Tom, Hozó Levente
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:24 DEB Szmirnov Novotny
0-2 02:33 DEB Mihalik A. Dalecky
0-3 07:16 DEB SH Dalecky
1-3 13:02 SCC Schaus Szkacskov Sofron
2-3 18:34 SCC PP2 Sofron Stach Schaus
3-3 22:08 SCC Becze Krikunov Adorján
3-4 24:08 DEB PP Izacky Novotny Zalamaj
3-5 40:46 DEB Novotny Jakabfy
3-6 42:49 DEB Sándor Szoszunov
4-6 51:45 SCC PP Milan Mikkola
4-7 56:31 DEB PP Révész Versich Vokla
47 Kapura lövések száma 33
14 Kiállításpercek 18

Dalecky zavartalanul lőhetett emberhátrányos gólt

 

A Sportklub–DEAC meccs egy híján egy tucat találata öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum