Gyergyói HK–UTE 1-0

   

Nem bosszulta meg magát a rengeteg kihagyott gyergyói helyzet, az első harmadban Bodó találatának köszönhetően a listavezető tovább gyarapította pontjainak számát.

Ezen az estén az UTE látogat a listavezetőhöz, Virág Csabáéknak idén már kétszer is sikerült borsot törniük erdélyi riválisuk orra alá, így Szilassy Zoltánék egyetlen célja csakis a revans lehetett. Hazai oldalon Jalonen maradt ki a keretből, az új szerzemény, Jyri Marttinen bemutatkozása pedig még váratott magára. Újpesti oldalon Kovács és Sági Universiade-kötelezettségüknek tettek eleget; Justot, Henttonent és Nádasyt pedig sérülés vagy betegség döntötte le a lábáról. A mérkőzést megelőzően Orbán volt a gyergyóiak legponterősebb játékosa, míg Fejeséknek a statisztikák alapján Pereszunkóra kell odafigyelniük a legjobban. Rinnével és Rajnával a kapuban kezdtek a csapatok. Nekiugrottak Bodóék ellenfelüknek, Haaranen próbálkozása után többen gólt kiáltottak, a bírók nem tartottak igényt a videózásra, így maradt a 0-0. Pár minutummal később Orbán járt legközelebb a gólhoz: középtávoli lövése zúgott el pár centivel a vas mellett, majd Tranca kipattanó lövését kanalazta be kis híján Rajna kapujába. Az őrjítő hazai nyomásnak Györfy akasztása vethetett volna végett, azonban a lilákat emberelőnyben csak az mentette meg a bekapott góltól, hogy egy kontrát követően Haaranennek nem volt szíve leadnia a korongot az ajtó-ablak helyzetben álldogáló Bodónak. 19. percben Kiss Philip kapott büntetést, az első ziccer még Vincze révén kimaradt, majd Haaranen passzolt oldalra Bodóhóz, a gyergyói gólgyáros pedig mértani pontossággal lőtte ki a rövidet (1-0).

Élénkebben jött ki az UTE az öltözőből a második harmadra, rögtön Pereszunko eresztett meg egy lövést, majd a túloldalon Sylvestre puffantott egy csilingelő kapuvasat, ezt követően pedig óriási tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, Rajna viszont kitűnő formában állta a sarat. Felpörögtek az események, oda-vissza hoki alakult ki, immáron az újpesti támadások is több veszélyt hordoztak. A 29. percben következhetett a második gyergyói fór, Shirley akadályozta Sylvestre-t ziccer közben, az erdélyi speciális egység azonban nem köszönt be ezúttal. A 36. minutumban Sárpátki kapott kétperces büntetést, az UTE előnyös játéka jobban nézett ki, mint a legutóbb, de ez sem bizonyult elégnek az egyenlítéshez, így a csapatok az első harmadban kialakult 1-0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre.

Az utolsó játékrész elején az Orbán és Kovács közötti kialakult feszültséget a bírák két-két perccel honorálták, majd az UTE elcserélte magát, ezért pár másodpercig 4 a 3 ellen kellett állnia a liláknak a sarat, de a háló nem zörrent. Egyenlő létszámban ugyanúgy folytatódott a mérkőzés, ahogyan korábban is: becsülettel nyomott a Gyergyó, rengeteg tiszta helyzetet packáztak el Bodóék, viszont az Újpest hősiesen védekezett, néhány kontrájukban pedig a veszély is ott pislákolt, így nem dőlhettek hátra Szilassy Zoltánék egészen a végéig. Az 57. percben Benk gáncsolása nehezítette meg saját csapatának a sorsát, majd Bodónak kellett akadályoznia a kiugró Pereszunkót. 2 perccel a vége előtt Rajna elhagyta a kapuját, de sem 6 a 4 ellen, sem 6 az 5 ellen nem érett góllá az újpesti nyomás, így a többnyire labdarúgásra jellemző 1-0-s eredménnyel fejezték be a mérkőzést a csapatok. A hazaiak a mutatott játék miatt elégedettek lehetnek, viszont a helyzetkihasználással akadtak gondok az este folyamán, míg a vendégek méltán bízhatnak hősies védekezésükben és Rajna kitűnő képességeiben a továbbiakban is.

Folytatás pénteken, a Gyergyó az FTC-Telekomot fogadja, míg az UTE Brassó felé veszi az irányt.

gyeute_madacsi

fotó: Szász Adorján/GYHK

Nagyon komoly blokkokat csináltunk

   

Vezetőedzői értékelések az egygólos Gyergyó–Újpest után.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Ez az Újpest nagyon jól dolgozik, nagyon kompakt visszafele minden zónában, mind az öt ember a védekező oldalán van a korongnak. Nagyon nehéz feltörni a kapu előtti közvetlen területet, és a kapus is kiválóan védett. Domináltuk a meccset, igaz, a második harmadban volt egy-két bután eladott korongunk, amiből beragadtunk. A kapus előtti takarásban jobbnak kell lennünk, a gólunk épp ebből született: egy tökéletes takarás, és egy tökéletes lövés. A végén ki kellett bekkelni, és nagyon komoly blokkokat csináltunk, önfeláldozás szintjén nagyon jól tettük a dolgunkat. Fontos, hogy a fájdalomtűrő képességünk magas legyen, mert mindjárt jön a rájátszás, ami erről szól. Nagyon boldog vagyok ezzel a 3 ponttal, mert fontos volt.”
 
Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Egy erdélyi túrán minden mérkőzésen extrát kell nyújtani, és ez alól nincs kivétel. Sok fiatallal érkeztünk, és sokuknak ez az első erdélyi túrája, úgyhogy remekül helytálltak. Nehéz mérkőzésünk volt, Rajna Miki nagyon jól védett, illetve a másik oldalon is egy nagyon jó kapusteljesítmény volt. Fejlődnünk kell, meg kell találnunk azokat a lehetőségeket, amelyekből gólokat tudunk szerezni.”
Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Játékvezetők: Filip, Filip, André, Gheorghies.
Rinne: 100% (Demeter)
K
Rajna: 98,0% (Monostori)
Kozma, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
1
Jekunen, Balázsi, Kovács A., Benk, Pereszunko
Györfy, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Kiss D., Pokornyi, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Saari, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
3
Tornyai, Kiss Phil, Németh, Szabó Rácz, Simon
Bíró, Silló, Todor
4
Lászlóffy, Nemes, Balogh
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:37 GYE PP Bodó Haaranen Sylvestre
51 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 12

Egyetlen Bodó-gól döntött az UTE ellen

 

A csütörtöki Gyergyói HK–UTE mérkőzés gólösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum