Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 4-2

   

Nem adott lendületet az Újpestnek a Fradi búcsúztatása a Magyar Kupából: a szerdai derbi után pénteki Erste Liga-mérkőzésén vesztesen hagyta el a jeget. A Dunaújvárosi Acélbikák 4–2-re nyertek hazai jégen.

Az első harmadban mindkét oldalon akadtak helyzetek, a Dunaújvárosi Acélbikák hazai jégen igyekeztek irányítani a mérkőzést, s valóban több lehetőségük akadt a vezetés megszerzésére. Azonban hiába kerültek többször is ziccerbe, először a kapuvas mentett, majd az üres kaput nem sikerült bevenni, vagy védett Monostori. Az újpestiek lábában talán még benne volt a szerdai, FTC elleni kupanegyeddöntő, a a hazaiak viszont az első harmadban ebből nem tudtak előnyt kovácsolni, a felek 0–0-val mentek az öltözőbe.

A második játékrészből két perc sem telt el, amikor már 1–1-et mutatott az eredményjelző. Először Somogyi adta be szélről a korongot középre, Mihalik remek tempóban ért bele, s ezzel megszerezte a vezetést a DAB-nak. Azt azonban egy percig sem birtokolták, miután nem tudtak felszabadítani a kapujuk előtt, Németh Attila pedig szemfülesen a hálóba lőtt. Az újpestiek azonban nem hagyták, hogy az újvárosiak ettől összezuhanjanak: Monostori dédelgette a kapuja mögött a korongot, Kmec elvette tőle, Dézsi Bencéhez passzolt, akinek nem volt más dolga, mint belőni azt az üresen tátongó kapuba. A 34. percben Dézsi az előkészítésből vette ki a részét, méghozzá egy kiváló passzal, amely után Pinczés talált az újpesti kapuba.

3–1-es dunaújvárosi vezetéssel indult a harmadik harmad, amelyre nagy elánnal jött ki az Újpest, de hiába voltak meg a helyzetei, került emberelőnybe, nem tudott faragni a hátrányból. Sőt, a 49. percben Embrich lőtte a kipattanót a hálóba, s ezzel már 4–1-re vezettek a hazaiak. A vendégek a meccs végén még vezettek egy eredményes kontrát: Kiss Patrik és Shirley ment el kettő az egyben, előbbi jegyezte a passzt, utóbbi a gólt. Az Újpest még kért egy időt a hátralévő bő egy percre, de több helyzet már nem adódott, így 4–2-re nyert a DAB.

A Dunaújváros mintegy héthetes nyeretlenségi sorozatot tört meg, hiszen legutóbb november 20-án nyert meccset az Erste Ligában.

dabute

Acélbikák/Anda Fábián

Remélhetőleg most elindulunk a másik irányba

   

A DAB–UTE mestermérlege.

Niko Eronen (vezetőedző, DAB): “Ahogy a legutóbbi mérkőzés után mondtam, meg kellett kérdeznünk a játékosoktól, miért vannak itt, miért jelennek meg az edzéseken minden nap, jót beszélgettünk, s volt pár napunk felkészülni erre a találkozóra. Jó érzéseim voltak a csapattal kapcsolatban, s nagyon örülök, hogy a srácok jó munkát végeztek, megérdemeltek mindent, amit kaptak. Talán az első olyan meccsünk volt az erdélyi túra óta, hogy hullámvölgy nélkül tudtunk játszani hatvan percen keresztül. Nagyszerű, hogy véget ért a rossz sorozatunk, remélhetőleg most elindulunk a másik irányba.”

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Más képünket mutatjuk hazai pályán, mint idegenben, ez megfigyelhető. Nem nagyon becsültük meg a korongot az első két harmadban, nem tudtunk elég gólhelyzetet kialakítani. A harmadik harmadban kezdtünk el olyan nyomást gyakorolni az Újvárosra, amilyet korábban is szerettünk volna, de olykor túlvállaltuk magunkat, s emiatt a hazaiak szerezték a harmadik harmad első gólját. Nem szerettünk volna kikapni nyilván, fontos lett volna a három pont, sajnos ez így sikerült, megyünk tovább, vasárnap jön a Debrecen, úgyhogy készen kell állnunk arra a meccsre.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 269 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Muzsik, Gottlibet.
Järvinen: 93,9% (Kovács D. M.)
K
Monostori: 91,8% (Papp)
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Valtola
1
Jekunen, Pokornyi, Kovács A., Nádasy, Pereszunko
Svars, Kmec, Szalma, Mihálik, Somogyi B.
2
Kiss D., Muzzillo, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Vas, Erdély, Niskanen, Pinczés, Dézsi
3
Tornyai, Balázsi, Németh, Benk, Simon
Lammi, Strenk, Horváth, Tamás, Szabó
4
Nemes, Kovács S., Balogh
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:59 DAB Mihálik Somogyi B. Valtola
1-1 21:54 UTE Németh Benk Kiss D.
2-1 25:57 DAB Dézsi Kmec
3-1 33:26 DAB Pinczés Dézsi
4-1 48:40 DAB Embrich Valtola Ödman Hadzinikolic
4-2 58:43 UTE Shirley Kiss Patrik Madácsi
49 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 4

Dézsiék góllal büntették az újpesti védelmi hibát

 

A DAB–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum