Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 1-5

   

A DAB első harmadban bemutatott stabil játéka kevésnek bizonyult, a debreceniek a középső játékrészben szerzett négy góljuknak köszönhetően győzelemmel kezdték az új évet.

Új év alkalmából Niko Eronen némi változtatást eszközölt az összeállításban: Valtola és Niskanen az első sorban találta magát, míg Szalma és Somogyi a második sorba avanzsálódott, Varga Arnold pedig a maródiak listájára került. Örömteli hír a debreceni szurkolóknak, Mazzag Dániel visszatért hosszú kihagyást követően. Agilisabban kezdték a mérkőzést a hazaiak, Dézsi befordulását követően Hetényinek kellett bravúrral hárítania. Ezt követően a kiállítások időszaka következett: Mihalik András, Valtola, később pedig Zalamaj mehetett ki kettő percre, a csapatok speciális egységei azonban gólképtelenek maradtak. A monoton mezőnyjátékot egy olyan fordulat szakította meg, ami nem volt benne a mérkőzésben: a 15. minutumban Marosi kapott 5 perc plusz végleges büntetést, Jarvinennek négy komolyabb védést is be kellett mutatnia, aminek eredményeként a csapatok döntetlennel vonulhattak pihenőre.

A második felvonás elején fokozták a tempót a hajdúságiak, Spirko több ördöngös csellel ijesztgetett, de mindez csak fellángolásnak bizonyult. Az állóvizet Zalamaj Dézsivel szembeni ütközése kavarta fel: felgyorsult a játék, Bukor lövése pattant fel a kapusról a levegőbe Révész elé, a fiatal magyar csatár egy gyönyörű kanalazó mozdulatot követően megszerezte csapatának a vezetést (0-1). Kitartott a debreceni lendület, Spirko verte meg egy az egyben az emberét, majd tálalt Mihalik Andráshoz, aki Jarvinent elfektette, majd elegánsan a felsőbe varrta a pakkot (0-2). Nem adta fel a DAB, a 34. percben Valtola átadását követően Brus maradt egyedül a Hetényivel szemben, a szlovén bekk pedig magabiztosan a ketrec jobb alsó sarkába célzott (1-2). A vendég válaszra két percet sem kellett várni: egy lövést követően körömnyi helyen csorgott be a korong Jarvinen mellett a hálóba, a gól Novotny, a gólpassz pedig Izacky neve mellé került (1-3). 4,6 másodperccel a játékrész vége előtt furcsa jelenetek zajlottak le az újvárosi kapu előtt: Jarvinennek nem sikerült megszelídítenie egy kellemetlenül pattogó korongot, a kipattanó Spirkóhoz került, aki a kaput megkerülve okosan hozta ziccerbe Daleckyt, a cseh légiós nem is hibázott (1-4).

Az utolsó harmadban szórakoztató hokival rukkoltak elő a csapatok: egy ziccert követően Dalecky tévesztett pár centit, ezt követően pedig igazán szép ütközéseket és pörgős mezőnyjátékot csodálhattak meg a szurkolók. 3 gólos hátrányban Eronen mester kapuslehozatal mellett döntött, Szoszunov pedig köszönte szépen, és egy üres kapus találattal beállította az összecsapás végeredményét (1-5). A DEAC az idegenbeli győzelmével megerősítette a 4. helyét a pontvadászatban, a dunaújvárosiak mélyrepülése 2023-ban is folytatódik, szimpatizánsaik legnagyobb bánatára.

dabdeb_molnard_niskanen

fotó: Anda Fábián/DAB

Minden sor hozzá tudott tenni a teljesítményünkhöz

   

A DAB–DEAC mérkőzés edzői nyilatkozatai.

Niko Eronen (vezetőedző, DAB): “Úgy érzem, jól kezdtük a mérkőzést, ráadásul végigharcoltuk az ötperces emberhátrányt is, s ekkor úgy tűnt, hogy körülbelül ott folytatjuk játékban, ahol a DVTK ellen abbahagytuk, mert frissek voltunk, harcoltuk, azt csináltuk, amit kellett. A második harmadra azonban minden szétesett, nem küzdöttünk, nem korcsolyáztunk, nem tudtunk passzolni, és nem tudtunk élni a helyzeteinkkel sem. Amikor benne vagy a meccsben, azt csinálod, amit kell, ezek jönnek ösztönből, de ha csak egy kicsit nem koncentrálsz, nem csinálod azokat a dolgokat, amik a győzelemhez kellenek, akkor kihagyod a tiszta gólhelyzeteket is. Szomorú volt látni, hogy a játékosok nem élvezték a játékot, s nem tették bele azt az erőfeszítést, ami kellett volna. Kiváltság számunkra, hogy ebből élhetünk, de azt láttam, csak bejöttünk dolgozni, vártuk, hogy vége legyen a meccsnek, s csinálhassunk, amit akarunk. Ennek változnia kell.”

Kecskeméti Áron (másodedző, DEAC): “Nagyon örülünk, mert hosszú idő után tudtunk újra négy sorral játszani, s ahhoz, hogy hosszabb távon is eredmények legyünk, szükség van mindenkire. Az első harmad nagyon szoros volt, a másodikban tudtunk egy kicsit jobban ellépni, de azt ki kell emelni, hogy ehhez kellett Hetényi Zoli kitűnő teljesítménye is, hiszen a kritikus pillanatokban nagyon jó védéseket mutatott be. Minden sor hozzá tudott tenni a teljesítményünkhöz, tudott jó helyzeteket kialakítani, így összességében megérdemelt volt a győzelmünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Balla.
Järvinen: 91,8% (Kovács)
K
Hetényi: 97,4% (Végh)
Svars, Brus, Niskanen, Embrich, Valtola
1
Bogesic, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
Lammi, Kmec, Szalma, Ödman Hadzinikolic, Somogyi B.
2
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
Vas, Erdély, Mihálik, Dézsi, Marosi
3
Jakabfy, Szoszunov, Kozma, Molnár D., Sági
Tamás, Léránt, Strenk, Pinczés, Horváth
4
Sándor, Mihalik G., Révész, Mazzag
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:22 DEB Révész Bukor Dalecky
0-2 32:35 DEB Mihalik A. Spirko
1-2 34:32 DAB Brus Valtola Embrich
1-3 36:05 DEB Novotny Izacky Bukor
1-4 39:56 DEB Dalecky Spirko Bukor
1-5 56:16 DEB EN Szoszunov Izacky Szmirnov
39 Kapura lövések száma 49
27 Kiállításpercek 10

A felpattanó korong megtréfálta Järvinent

 

A debreceniek sima újvárosi sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum