Gyergyói HK–SC Csíkszereda 6-3

   

A bajnok egyszer egyenlített, majd kétszer is visszajött egy gólra, vezetnie azonban nem sikerült, a sokáig nyílt székely rangadót így végül megérdemelten nyerte meg a második helyen szilveszterező Gyergyó.

A hazai kapuban Rinne, a vendégeknél Adorján kezdett; a meccs egyben román bajnoki is volt, a Gyergyó a legutóbbi, brassói meccsével megegyező kerettel állt fel, a szeredaiak háromsoroztak, a légiósnak számító játékosok közül csak a két cseh, Kubát és Vesely volt ott a jégen.

Telt ház előtt, kiváló hangulatban Vargyas László ünnepélyes korongbedobása után vette kezdetét a derbi, köztetszést kiváltó jelenetsorral: Tranca nyitásként a vendégkapu mögött borította fel véletlenül a játékvezetőt. A felesleges ismerkedési körökre nem pazarolták az időt a felek, előbb Szkacskov, majd a túlvégen Császár hagyott ki egy-egy nagy gólhelyzetet, utóbbi szépségdíjas megmozdulás után. Alig öt perc után megszerezte a vezetést a GYHK, rögtön első emberelőnyét kihasználva: szép korongjáratás után a jól helyezkedő Sylvestre kapta a pakkot az alapvonal mögül, ki is lőtte a lepkés hosszút. Nem sokkal később egy újabb hazai fór kihasználatlanul maradt, válaszul a szeredaiak egy 5 a 3 utáni szimplát már bevertek: Salló passzából Péter Balázs egalizált.

A középső etap újabb kihagyott Szkacskov-lehetőséggel indult, majd a 24. percben a Gyergyó megint kihasznált egy emberelőnyt nagy triója révén. Ezúttal Orban kapta a jobbszélen Bodótól, nem első szándékból, a megfelelő pillanatot okosan kivárva játszotta be középre Vinczének, aki szezonbeli 19. találatával éppen kiszolgálóját érte be. A mérkőzés felénél Szigeti kanyarodott be a kapu elé Reiszt megkerülve, utóbbi futballistákat megszégyenítő becsúszással kaszálta el, félóra alatt negyedik fórjukban csak helyzetekig jutottak a hazaiak. A kiegészülés után viszont érdekes góllal már 3-1-re ment a Gyergyó. Egy saját harmados korongszerzés után Szigeti lépett ki, Adorján alatt átvánszorgott a pakk, a kapu elmozdult, s bár elsőre úgy tűnt, nem emiatt csorgott végül mellé, a bírák videózást követően gólt ítéltek. Egyből érkezett a válasz, egy percre rá a gyergyóiak szórakoztak el egy korongot a támadóharmadban, Szkacskov lefordulása után középre bepasszára tökéletes ütemben érkezett meg a kapu elé Kubát, minimális hazai előnnyel korcsolyázhattak le a felek az utolsó szünetre.

A harmadnyitó Szkacskov-sansz a záró húsz perc elején is megvolt, majd Sofon kerülhetett volna ziccerbe, ám elpattant az ütőjéről a pakk. A játékrész derekán újabb gyors gólváltás történt. Előbb Jalonen használta ki nagy góllal a csíki védelem teljes zavarodottságát, majd Kubát felelt rá hasonló bombával: Rokaly Szilárd tartott meg egy korongot az offenzív zónában, áttette a cseh bekknek, aki egy ijesztés után nagyon kilőtte a sarkot, csapata harmadik, önmaga második gólját szerezve. Ha már szilveszter, a rangadót végül a meccset keretbe foglaló Sylvestre döntötte el 5 perccel a vége előtt, Vincze kékvonalas korongszerzése után, szép cseleket követően mattolta Adorjánt. A Sportklub a találkozó végén még megpróbálkozhatott egy másfél perces dupla fórral is, de ebből már nem sikerült közelebb férkőznie, ehelyett Orban üres kapura kialakította a 6-3-as végeredményt.

A bajnok így hiába üldözte végig riválisát, idénybeli négyből negyedik székely derbijét is elbukta, s meglepetésre csak a 6. helyen zárja a naptári évet. A második pozícióban szilveszterező Gyergyó január 3-án a FEHA19-et fogadja, a székesfehérvári farmegyüttes két nappal később Csíkszeredába látogat.

gyhk gyergyó scc csik

fotók: Szász Adorján/Gyergyói HK

Megígérjük, 2023-ban másik arcát fogja mutatni a csapat

   

Így látták a szakemberek a GYHK–Sportklub mérkőzést.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, GYHK): ”Meccsről meccsre gondolkodunk, most is szerettünk volna 3 pontot szerezni. Amivel nem vagyok kibékülve, hogy a megbeszéléseink arra voltak kiélezve, hogy ne adjunk nekik semmit, mert nagyon ügyes csapat. Ennek ellenére adtunk. Ezzel volt sanszuk visszajönni kétszer is, ha pedig ezeket ki tudnánk küszöbölni, akkor dominálnánk hatvan percen keresztül, ez lenne az ideális. Az első és a második harmadban volt 10-10 perc ami nem tetszett, a harmadik harmad pedig összességében rendben volt. Ez is csak egy meccs a többi közül, az pedig biztos, hogy 3-án nem lesz könnyű dolgunk a Fehérvárral.”

Tódor Krisztián (másodedző, Sportklub): “Úgy éreztük végig, hogy szoros mérkőzés volt, az üres kapus gól miatt lett egy kicsit nagyobb a különbség. Tudni kell azt, hogy rengeteg sérültünk, betegünk van, de nélkülük is mindent megtettek a srácok, akik jégen voltak. Megígérjük, hogy 2023-ban egy másik arcát fogja mutatni a csapat.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1270 néző. Játékvezetők: Filip, Filip, Gheorghies, Bandi.
Rinne: 91,9% (Demeter)
K
Adorján: 88,9% (Simo)
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
1
Kubát, Salló, Szkacskov, Rokaly Sz., Vesely
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Ferencz Csibi, Farkas, Sofron, Becze, Részegh T.
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
3
Reisz, Láday, Fodor, Péter B., Rokaly N.
Silló, Bíró, Csiszer
4
Péter A.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Hozó Levente, Todor Krisztián
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:23 GYE PP Sylvestre Bodó Orban
1-1 13:58 SCC PP Péter B. Salló Rokaly Sz.
2-1 23:25 GYE PP Vincze P. Orban Sylvestre
3-1 33:38 GYE Szigeti Fejes
3-2 34:49 SCC Kubát Szkacskov
4-2 49:22 GYE Jalonen Szigeti Haaranen
4-3 50:13 SCC Kubát Rokaly Sz. Rokaly N.
5-3 54:41 GYE Sylvestre Vincze P. Fejes
6-3 58:31 GYE EN Orban
46 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 8

Kubát-duplára Sylvestre-dupla

 

A 6-3-as gyergyói sikerrel zárult székely rangadó gólösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum