DEAC–BJAHC 4-2

   

A debreceniek egy jó tempójú mérkőzésen legyűrték a budapestieket, akiknek így egyetlen pontra olvadt az előnyük a tabella élén a GYHK-val szemben.

A hazaiaknál Hetényi, a vendégeknél Farkas állt a vasak között, valamint a BJAHC-ban bemutatkozott a frissen igazolt Szita Donát. A találkozó első néhány perce jó tempójú, de pontatlan játékot hozott, remekeltek a védelmek, a kapusoknak nem akadt komolyabb dolguk. A DEAC a 7. percben megnyomott egy cserét, ez eredményre vezetett, Sági sikerrel lőtt közelről takarásból (1-0). A nyitó harmad közepén a budapestiek megugrottak három az egy ellen, de nem tudtak egyenlíteni, az ellentámadásnál pedig Farkasnak kellett nagyot védenie. Idővel fokozódott a vendégek fölénye, ám Hetényi vezérletével tartották magukat a cívisvárosiak, egészen a 16. percig, amikor Schlekmann közelről bekotorta a korongot (1-1).

A második harmad elején eljött volna a találkozó első emberelőnye, ám a BJAHC még a késleltetett kiállítás során betalált, Molnár Bálint volt eredményes hat az öt ellen (1-2). Nem vezettek sokáig a vendégek, ugyanis Novotny a bal szélen betört a támadó harmadba és beverte a korongot a kapuvas mellé (2-2). A 27. percben Dalecky kapuvasat lőtt, aztán öt perccel később már eljutott a korong Farkas kapujáig, amikor Dalecky üresen érkezett egy jól felépített támadás végén (3-2). A DEAC sokszor is közel járt a negyedik góljához, ám a hajdúságiak nem tudtak betalálni Farkasnak.

A harmadik játékrész négy a négy elleni játékkal, majd egy rövidke BJAHC-fórral indult. Nem jégkorongoztak sokáig teljes létszámban a felek, eljött az első teljes DEAC-emberelőny. A kiegészülés után a budapestiek hajtottak az egyenlítésért, lendületüket Galoha újabb büntetése törte meg a harmad közepén, ráadásul a légiós egy tízperces fegyelmit is összereklamált magának. A mérkőzés végjátéka bővelkedett izgalmakban, a csapatok tempós játékot vittek a jégre, a pörgésből a DEAC jött ki jobban: Szmirnov éles szögből leadott lövése irányt váltott egy BJAHC-játékoson, Farkas tehetetlen volt (4-2). A végén a fővárosiak lehozták a kapusukat, hiába.

A DEAC 4-2-re nyert, a 2023-as év első mérkőzését január 3-án játssza Dunaújvárosban. A BJAHC ötödikén Brassóban indítja az évet.

debbja_nagyk_novotny_vokla_mccormick

fotó: DEAC

Kezdtek frusztráltak lenni, ebből mi jól jöttünk ki

 

A DEAC–BJAHC vezetőedzői nyilatkozatai.

György József (vezetőedző, DEAC): “Az első harmadban sok helyzetet nem tudtunk értékesíteni. Szerencsére jobban kezdtünk, mint egy hete, érezhető volt, hogy jobban itt voltunk a meccsben. Az első harmad második felében ők uralták a játékot, erősen kontrázó csapat, amit ki is használtak. Az utolsó harmadban azt kértem, ha nem tudunk szépen játszani, akkor kezdjünk el ütközni, ez meg is jelent. Kezdtek frusztráltak lenni, ebből mi jól jöttünk ki, annak ellenére, hogy hány üres kapus helyzetet hagytunk ki. Ez jellemző volt az utóbbi pár meccsünkre is, hogy jól játszunk, de a nagy helyzeteinket sem tudjuk értékesíteni. Remélem ez most megtört és a következő mérkőzéseken már fele ennyi helyzetből is tudunk gólt lőni.”

Kangyal Balázs (vezetőedző, BJAHC): “Az elmúlt négy meccsen próbáltunk arra figyelni, hogy a magyar csapatok ellen a megszerzett pontok 50%-át húzzuk be. Jobban játszottunk, mint amikor a legutóbbi meccsen simán nyertünk. Szerintem ennyi tiszta helyzetünk a DEAC ellen még sosem volt, mint most, nyilván volt a másik oldalon is egy remek kapusteljesítmény. Volt nálunk 4-5 nagyobb hiba, amit az ellenfél megbüntetett. Amit láttam, bármilyen furcsa is, de elégedett kell, hogy legyek. Persze vannak olyan pontok, amiken át kell majd mennünk és ki kell javítanunk. Sajnos ismét van két törött orrunk meg pár emberünk, akit össze kellett varrni, de mégis le tudtuk játszani a mérkőzést emberelőny nélkül.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 467 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Vincze, Mokrai.
Hetényi: 95,7% (Végh)
K
Farkas: 90,9% (Kornakker)
Bogesic, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Tóth P. N., Garát, Galoha, Culigin, Djumic
Bukor, Vokla, Izacky, Szmirnov, Novotny
2
Tóth G., Varga, Viikilä, Schlekmann, Szita
Jakabfy, Szoszunov, Kozma, Molnár D., Sági
3
Gőz, Szabó, Nagy, McCormick, Tóth R.
Sándor, Mihalik G.
4
Ádám, Ritter, Molnár B., Weidemann
György József, Kecskeméti Áron
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:30 DEB Sági Kozma Jakabfy
1-1 15:48 BJA Schlekmann Szita Viikilä
1-2 23:59 BJA Tóth R. McCormick Galoha
2-2 24:51 DEB Novotny Izacky Vokla
3-2 31:32 DEB Dalecky Mihalik A. Zalamaj
4-2 55:16 DEB Szmirnov Novotny
44 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 16

Debreceni öröm az év utolsó meccsén

 

A DEAC idei második sikere a BJA ellen videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum