UTE–FTC-Telekom 2-3

   

A Ferencváros hosszabbításban nyerte meg a derbit, ezzel visszahódította a Vígh Balázs Vándorkupát.

Az UTE egy, az FTC három vesztes meccsel érkezett a rangadóra, ráadásul mindkét oldalon több meghatározó játékos hiányzott betegség, sérülés vagy eltiltás miatt. Az újpesti kapuba visszatért Rajna Miklós, míg a másik oldalon a 19 éves Földes László védett, ez volt az első meccse a szezonban. A derbin debütált az Erste Ligában Nádasy Márton, valamint a ferencvárosi Modok Levente.

Az UTE második kapura lövéséből eredményes volt: támadó harmadbeli korongszerzés után Kovács Alex fonákkal emelt a hálóba a 3. percben. Seregély kiállítása alatt volt lehetőségük a hazaiaknak az előny megduplázására, aztán fokozatosan átvette az irányítást az FTC, és többször is megdolgoztatta Rajnát. Kestila, Kreisz, Tóth Adrián és Betteridge előtt is nagy helyzet adódott, de a válogatott kapus rendre a helyén volt.

A második harmadból 24 másodperc telt el, amikor egyenlítettek a zöld-fehérek: Hrabal passzával Tóth Adrián lépett ki, megvárta, amíg Nagy átkorcsolyázik Rajna előtt, és kilőtte a rövid alsót. A vendégek játszottak fölényben a folytatásban, de időnként Földesnek is kellett bravúrt bemutatnia. A 33. percben kettős emberelőnybe került az FTC negyven másodpercre, és bár ezt nem tudta kihasználni, szimpla fórból már megszerezte a vezetést: Nagy korcsolyázott át a kapu mögött, visszatett korongját pedig Kestila vágta be. Az UTE is emberelőnybe került a 36. percben, és meg is nyomta a két percet, ám az egyenlítés nem jött össze, sőt, Hrabal közel járt a harmadik ferencvárosi találathoz. A harmad végén a hazaiak játszottak aktívabban, egy felperdülő korongnál a szerencse is Földes mellé állt.

A harmadik játékrész elején próbálta fokozni a tempót az UTE, és a 44. percben egyenlített is: Kiss Phil húzott el a bal oldalon, a centerezést pedig Shirley ütötte be. A hazaiak kivédekeztek két kiállítást, főleg a második alatt mutatott be nagy védéseket Rajna. Oda-vissza játék zajlott a jégen, egyre több kemény ütközéssel. Galántai, aztán Kreisz láb közötti passza után Kestila került ziccerbe, de nem tudták bevenni az újpesti kaput. Az 59. percben Kreisz fejen találta Rajnát, de a dulakodás miatt Kovács Alexnek is le kellett ülnie, így négy a négy elleni játékkal és 2-2-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítás is kakaskodással indult, miután Tóth Adriánt rálökték a kapura. Nem óvatoskodtak a felek, az egyik oldalon Nemes, a másikon Hrabal és Betteridge veszélyeztetett. Kiss Phil egyedül lépett ki, ám Földes ki tudta ütni a korongot. Ötven másodperc volt hátra, amikor Nagy Gergő egyedül vitte végig az akciót, éles szögből bevéve Rajna kapuját. Az FTC ezzel 3-2-re nyert, visszaszerezte a Vígh Balázs Vándorkupát, és pontszámban utolérte a Csíkszeredát, valamint a DEAC-ot.

20221228_UTE_FTC-66

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Mindkét csapat megtett mindent a győzelemért

   

A szakvezetők elismerően nyilatkoztak egymás csapatáról a 2022-es év utolsó derbijét követően.

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Szenzációs volt az atmoszféra, nagyon köszönjük, hogy ennyien kilátogattak, nem szép, de mégis nagyszerű mérkőzést láthattunk, küzdős volt, és mindkét csapat megtett mindent a győzelemért. Klasszikus derbi, egy gól döntött, ahol a szerencse most nem a mi oldalunkra állt.”

Yul Hennelly (másodedző, FTC-Telekom): “Nagyszerű derbi volt, bár mindkét csapatnak kevés volt a cserelehetősége. A mieink is és az Újpest is nagyon keményen játszott, rengeteg volt a helyzet, bármelyik csapat nyerhetett volna. A kapusok remek napot fogtak ki.”

Erste Liga, Megyeri út, 1274 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Szabó.
Rajna: 92,5% (Sági)
K
Földes: 93,1% (Herceg)
Kiss D., Balázsi, Kovács A., Benk, Just
1
Seregély, Hrabal, Kestilä, Kreisz, Tóth G.
Ritecz, Nemes, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
2
Mesikammen, Boros, Nagy G., Tóth A., Betteridge
Kiss Phil, Erdőhelyi, Németh, Kovács S., Nádasy
3
Karmeniemi, Marva, Bán, Kozma, Galántai
Balogh
4
Kucsma, Modok
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:28 UTE Kovács A. Benk
1-1 20:24 FTC Tóth A. Hrabal
1-2 33:20 FTC PP Kestilä Nagy G. Betteridge
2-2 43:35 UTE Shirley Kiss Phil Kiss Patrik
2-3 64:10 FTC Nagy G. Marva Tóth A.
29 Kapura lövések száma 40
10 Kiállításpercek 6

Nagy Gergő megint a hosszabbításban nyerte meg

 

A szerdai derbi legfontosabb momentumai, közte az FTC-Telekom csapatkapitányának Vígh Balázs Vándorkupát érő túlórás találatával.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum