Corona Brasov–Gyergyói HK 2-1

   

A brassóiak hosszabbításban behúzták az utolsó 2022-es Erste Liga-bajnokijukat.

Az erdélyi rangadó igazi csemegének ígérkezett, hiszen a mérkőzést megelőzően két csapat együttesen 8 játékost adott a kanadai táblázat első 25 helyére. A szép számú brassói nézősereg mindkét oldalon érzékeny veszteségre lehetett figyelmes: a hazai szakvezetés Kóger játékát kénytelen nélkülözni, Szilassy Zoltán pedig DiDiometére nem számíthatott az este folyamán. A kapuban Polc, a túloldalon pedig Rinne kezdett. A Corona kezdte élénkebben a találkozót, Schaberék kevergettek veszélyesen a gyergyói kapu előtt, a gól azonban elmaradt. Az első kiállításra mindösszesen 3 percet kellett várni, Schabert küldték ki a bírók durva játékért, Polcnak azonban csak egyszer kellett nyújtóznia, ezt leszámítva nem emelkedett a hazai szurkolók pulzusa. Három perccel később következhetett az első hazai fór is, az eredmény nem változott. A harmad második felére átvette az irányítást a GYHK: Fejes lőtte kapura a pakkot, a kipattanót Orban fonákkal a kapu mellé húzta, majd Császár próbálkozása tette próbára Polcot. A 16. minutumban Sills kapott akasztásért kettő percet, az előnyt ezúttal sem sikerült kihasználnia Bodóéknak. 33 másodperccel a harmad vége előtt Sylvestre barátkozhatott meg másodjára is a büntetőpaddal, így a következő játékrészt fórral kezdhették Valcharék.

Egyből fel is állt előnyben a Brassó, Valchar szépen vette észre a bal kapufa mellett álldogáló Schabert, aki az átvételt követően szépen befordult a kapu elé, és nagy erőfeszítések árán a gólvonalon túlra tuszkolta a pakkot (1-0). Az ünneplés alatt Valchar örömében kiosztott néhány pofont Császárnak, ezért Orbanék próbálkozhattak újra, sikertelenül. A játékrész derekán pörgős hoki vette kezdetét, mindkét csapat el tudott jutni helyzetekig, a hálóőröknek folyamatosan résen kellett lenniük. Gyakoribbak lettek a kemény, ellenben szabályos ütközések, egy kisebb kakaskodást követően Schaber és Imre mehetett 2 percre lehiggadni a büntetőpadra. A 4 a 4 elleni játék a Brassót zavarta meg jobban: Jalonen passzát követően Sylvestre került szembe Polccal, a kanadai csatár nem is hibázta el az adódó lehetőséget (1-1). Ezt követően Sweeney egy palánkra lökéssel hozta nehéz helyzetbe a csapatát, a Gyergyó 4 a 3 ellen támadhatott, a hazaiak azonban hősiesen védekeztek. A 37. perc végére fordult a kocka: Szilassy Zoltán bánatára az este folyamán Sylvestre már harmadjára hozta nehéz helyzetbe csapatát egy kétperces kiállítással, Rinnének több nagy bravúrt is be kellett mutatnia.

A záró felvonásban teljesen átvette a meccs irányítását a GYHK, Polc ketrecét többször körbelőtték Sylvestre-ék. A hazai hálóőr több óriási védéssel jelentett biztos pontot csapatának. 4 perccel a vége előtt a Brassó is mozgósította utolsó energiáit: Domingue passzolt középre az üresen érkező Schabernek, akinek már nem maradt elég helye és ideje fonákkal felsőbe helyezni a korongot. A záró dudaszó előtt újra a Brassó veszélyeztetett többet, a döntés a hosszabbításra maradt.

Gliga kerülte meg kétszer is látványosan Rinne kapuját, majd veszítette el a játékszert, a megszerzett pakkal Vincze törhetett kapura, Williams viszont az utolsó pillanatban hősiesen menteni tudott. Ezt követően Sylvestre került ziccerbe, mindenki azt hitte, hogy a vert helyzetben lévő kapus mellett be tudja húzni a korongot, Polc azonban fekvő helyzetből mutatta be a mérkőzés legnagyobb védését. A 64. percben Fejes csak szabálytalanság árán tudta megállítani Schabert, így 58 másodperccel az overtime vége előtt 4 a 3 ellen támadhatott a Corona. A kiállítás végzetes hibának bizonyult: Valchar visszapasszát követően Schaber pókhálózta ki a bal felsőt egy elemi erejű bombával (2-1).

bragye_sills_fejes

fotó: Corona Brasov

Nagyon büszke vagyok a csapatomra!

   

A jó színvonalú, kiélezett Brassó–Gyergyó derbi edzői nyilatkozatai a túlórás hazai sikert követően.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brașov: „Remek meccs volt két jó csapat között. Az ellenfélnél ott van a liga egyik legjobb kapusa, de most mindkét hálóőr nagyokat fogott, amikor meccsben kellett tartania a csapatát. Emellett a védelmünk is nagy dicséretet érdemel. A Gyergyó harminc százalék körüli fórkihasználással dolgozik, mi pedig egyetlen előnyös gólt sem engedtünk nekik a sok hátrányos időszak ellenére sem. Cserébe a mi előnyös sorunk két találatot is szerzett. Amikor a hosszabbításban kivédekeztük a hátrányunkat, már volt egy olyan érzésem, hogy valami jó fog történni velünk, mert nagyon keményen játszottunk egy remek ellenfél ellen. Nagyon büszke vagyok most a csapatomra!”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „Nagyon szoros mérkőzés volt. Úgy gondolom, elég helyzetünk volt, hogy nyerjünk, a harmadik harmadban mi voltunk a jobb csapat. A második játékrész első fele egyáltalán nem tetszett, akkor elég puhák voltunk a pakkal: sok kockázatos dolgot csináltunk a kék vonalaknál, emiatt az ellen többször is lefordult rólunk és helyzetbe tudott kerülni. De mint mondtam, a harmadik harmadunk nagyon jó volt. Be kellett volna találnunk, volt három vasunk és három üres kapunk, többször szemtől szemben álltunk a kapussal. Nem is tudom megmondani, hány helyzetet puskáztunk el – ők meg aztán betaláltak. Nekik megvolt az az egy tökéletes lövésük a végén, nekünk nem.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 0 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Gheorghies, Stefan.
Polc: 97,5% (Tőke)
K
Rinne: 93,5% (Demeter)
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Domingue, VanWormer
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Bors, Williams, Valchar, Zagidullin, Gliga
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Gajdó T., Buda, Szabó, Sills, Gajdó B.
3
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Vasile N. R., #6548, Vasile A.
4
Csiszer, Silló, Bíró
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:20 BRA PP Schaber
1-1 32:58 GYE Sylvestre Jalonen Haaranen
2-1 64:15 BRA PP Schaber Valchar VanWormer
31 Kapura lövések száma 40
14 Kiállításpercek 14

Tűpontos bombával döntött Schaber

 

Sárpátki ütőt vesztett a hosszabbításban, a brassói gólgyáros ki is használta a rögtönzött emberelőnyt – az erdélyi derbi gólösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum