UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 7-4

   

Dusan Kmec góllal, Jozef Mihálik gólpasszal debütált a DAB-ban, ám vereség részesei voltak új klubjukban.

Újpesti oldalon Pokornyi játéka mellett több kulcsemberét is kénytelen volt nélkülözni a hazai szakvezetés: Rajnára, Henttonenre és Pereszunkóra sem számíthattak a lilák, az Acélbikáknál pedig két új jégkorongozó, Dusan Kmec és Jozef Mihálik bizonyíthatott korábbi csapata ellen. Az Erste Liga alsóházi rangadóját mindkét csapat mérsékelt tempóban kezdte, de így is a lilák veszélyeztettek többet: a 4. minutumban Szabó Rácz Maxim lőhetett tisztán, 5 perccel később pedig Shirley tálalt remekül Jekunen elé, Kovács azonban mindkét alkalommal hárítani tudott. A harmad második felére a dunaújvárosiak is megérkeztek a mérkőzésbe, Sági képességét korábbi csapattársa, Szalma tette többször is próbára, ráadásul egyszer a kapuvas mentette meg az Újpestieket a bekapott góltól. A periódus záró szakaszára újra magukra találtak a lilák, ami 34 másodperccel a vége előtt gólt eredményezett: a védekező harmadból Just kapott egy pontos átadást, majd egy forintos passzal hozta
helyzetbe a túloldalon üresen érkező Madácsit, aki meg is szerezte csapata a vezető találatát (1-0). 14 másodperccel a vége előtt még Niskanen kapott kettő perces büntetést bottal akasztásért, így a második felvonást újpesti előnnyel kezdhették a csapatok.

Emberhátrányban több veszélyes szituációt is ki tudott alakítani a DAB, azonban a kiegészülés előtt pár másodperccel Shirley lövése Kovács mamutjáról Kiss Patrik elé pattant, aki lesipuskás módon a hálóba juttatta a korongot (2-0). A 25. minutumban Benk iramodott meg és játszotta át gyönyörűen a túloldalra Kiss Dánielnek a pakkot, viszont a hazai ziccer kimaradt és ezt a DAB azonnal meg is bosszulta: a kontrát követően Kmec bombázott kegyetlenül korábbi csapatának a ketrecébe, megszerezvén ezzel dunaújvárosi pályafutásának első gólját (2-1). A 27. percben Strenket látták szabálytalannak a játékvezetők, a vendégek portása azonban fantasztikus teljesítménnyel óvta meg csapatát az újabb bekapott góltól. Ezt követően Kiss Patrik kapott 2 perces büntetést könyöklésért, a vendégek speciális egysége azonban csak a kapuvasig jutott. Alig 3 perccel a harmad vége előtt jött az újabb fordulat: egy gyönyörű figurát követően Madácsi tette vissza a pakkot Kiss Philnek, a bekk remek lövése
megérdemelten talált utat a hálóba (3-1). 4 másodperccel a vége előtt Shirley növelhette volna az újpesti találatok számát, viszont a ziccert és a kipattanót is bravúrral védte a vendégek hálóőre.

A záró játékrész Kiss Phil kétperces büntetésével indult, de a Dunaújváros Mihálik vezérletével sem tudta feltörni a lilák reteszét. Ami nem ment előnyben, az működött teljes létszámban: Valtola tette középre a zsugát az üresen érkező Brusnak, a légiós tisztán leadott lövése pedig visszahozta a DAB-ot a mérkőzésbe (3-2). Nem kellett sokat várni az újpesti válaszra: a kék vonal közeléből Jekunen tette kapura a pakkot, mindenki beleérésre számított, Kovács legnagyobb meglepetésére azonban senki nem tudott beletunkolni a korongba, így a játékszer átjutott a gólvonalon (4-2). Az 53. percben sakk-mattot adott az Újpest: Benk kiváló ütemű kapu mögüli passzára Kovács Alex robbant be és bombázott pontosan (5-2), majd ugyanebben a minutumban Kiss Patrik átadását Madácsi váltotta gólra (6-2). 37 másodperccel később Valtola tudott még szépíteni (6-3), de egy perccel később egy kapu mögül érkező átadást újra Madácsi értékesített magabiztosan (7-3). 1:52-vel a vége előtt egy elhozott bulit követően Vas elé pattant a korong, akinek a lövése megpattant egy újpesti bekken, így Sági tehetetlen maradt (7-4).

utedab_kmec

fotó: Vörös Dávid/UTE

A négy kapott gól egy kicsit sok

   

Az UTE–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Nem könnyű négy kulcsembert nélkülözni, az volt a kérdés, hogy mennyire tudunk csapatként játszani, és hogy előrelépnek-e olyan játékosaink, akik helyettesítik a kulcsemberek. Az nagyon jó dolog, hogy ez többeknek sikerült, sokan nyújtottak jó teljesítményt. A négy kapott gól viszont egy kicsit sok, rengeteg rizikót vállaltunk a harmadik harmadban, elvitt minket a hév, és ezt nem szabad engednünk, mert nem mindennap fogunk négynél több gólt lőni, de összességében elégedett vagyok a mai meccsel.”

Niko Eronen (vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák): “Csak kb. 35-40 percig voltunk méltó partnerei a hazai csapatnak, aztán valami átkattant a fejekben, és onnantól nem a megbeszéltek szerint játszottunk. Az nem kérdés, hogy az Újpest megérdemelten nyert. Most alszunk egyet, szerdán is fontos mérkőzés vár ránk a Magyar Kupába a BJAHC ellen, és ott megpróbáljuk javítani a hibáinkat.”

Erste Liga, Megyeri út, 252 néző. Játékvezetők: Dósa, Dósa, Fényi, Szabó.
Sági: 89,2% (Monostori)
K
Kovács D. M.: 85,1% (Kaarna)
Jekunen, Kiss D., Kovács A., Benk, Just
1
Varga, Svars, Szalma, Ödman Hadzinikolic, Somogyi B.
Kiss Phil, Balázsi, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
2
Léránt, Brus, Niskanen, Strenk, Valtola
Tornyai, Ritecz, Nemes, Németh, Kovács S.
3
Vas, Kmec, Pinczés, Dézsi, Mihálik
Szabó Rácz, Balogh, Lászlóffy
4
Lammi, Stan, Horváth, Tamás
Virág Csaba, Kovács Viktor László
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:26 UTE Madácsi Just Kiss Phil
2-0 21:34 UTE PP Kiss Patrik Shirley Kiss D.
2-1 24:42 DAB Kmec Mihálik Dézsi
3-1 36:58 UTE Kiss Phil Madácsi Kovács A.
3-2 45:46 DAB Brus Valtola Somogyi B.
4-2 49:10 UTE Jekunen Kiss Patrik Shirley
5-2 53:10 UTE Kovács A. Benk Kiss D.
6-2 53:40 UTE Madácsi Kiss Patrik Ritecz
6-3 54:17 DAB Valtola Ödman Hadzinikolic Somogyi B.
7-3 55:34 UTE Madácsi Shirley Kiss Patrik
7-4 58:08 DAB Vas Stan
47 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 6

Jekunen nagy gólt lőtt a kékről

 

Az UTE–DAB találkozó tizenegy találata öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum