Hydro Fehérvár AV19?Villach 2-3

   

Guillaume Leclerc vesztes mérkőzésen mutatkozott be, így megszakadt a székesfehérváriak hárommeccses győzelmi sorozata.

A sérültek közül Bartalis és O?Brien visszatérhetett a csapatba, de továbbra sem állhatott Kevin Constantine rendelkezésére a kapus Roy és a Campbell, Magosi, Mihály trió. Az új igazolás, Guillaume Leclerc viszont bemutatkozhatott Hári és Kuralt sortársaként. Vértes Nátán kiállításával indult a mérkőzés. A liga második legjobb emberhátrányos egysége tette a dolgát, nem tudott betalálni a VSV. Egy támadásból messze visszavágódó korongra Horváth Dominik jött ki a kapujából, másodjára megoldotta a szituációt. A gyors osztrák kontrák veszélyesek voltak, Sabolic nagyon élt, de Horváth eszén nem tudott túljárni. A másik oldalon Erdély, majd Kuralt lőhetett, ezekből sem lett gól. A vendégek jól blokkoltak, mindössze hat fehérvári kapura lövést jegyezhettünk fel az első harmadban. A 17. percben megszerezték a vezetést az osztrákok: Grafenthin oldalról betett korongja megpattant és a kapuban kötött ki (0-1). Gyorsan jöhetett volna az egyenlítés, Horváth Milán kísérletét Lamoureux fogta. Az első harmadban még nem érte el az üzemi hőfokot a Volán, bízhattunk a jobb folytatásban.

A szünet után O?Brien és Desjardins ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, a szócsaták után érett a bunyó. Magához ragadta az irányítást a Fehérvár, Findlay kétszer is próbálkozott a kapu előtt, előbb a blokk, majd Lamoureux állta útját. A fölény kiállítást kamatozott, kapuvasig jutottak Sarauerék, Petan ismétlését a kapus védte. Nőtt a feszültség a jégen, Mattinen és Findlay kapaszkodott össze, a játékvezetők elejét vették a verekedésnek. A 28. percben góllá érett az akarat: az elhozott buli után Sarauer lövésébe Nilsson szúrt bele a kapu előtt (1-1). Megmaradt a lendület, Hári passzaiból újabb helyzetek következtek, de betalálni nem sikerült. A 33. percben újra a látogatóknál volt az előny: fehérvári támadásnál egy kéknél eladott korongra három osztrák csapott le, a tisztázni igyekvő O?Brient elnyomták, Rauchenwald passzát pedig Richter a hálóba lőtte (1-2). Újabb eladott korong következett, ebből szerencsére csak kapuvasig jutottak Tomasevicék. Sabolic kisbüntetése jelentette az egyenlítési esélyt és élt is vele a csapat. A 37. percben Sarauer is beleszúrós gólt szerzett (2-2). Ebben a játékrészben dominált a Volán, jó volt nézni a csapat játékát.

Ambrus Gergő előző harmadvégi kiállítása miatt védekezéssel indult a záró felvonás. Jól zárt a négyszög, a karintiaiak nem tudták visszavenni a vezetést. Egyenlő létszámban aztán Collins lépett ki, egy csellel becsapta védőjét, majd Horváth Dominik mellett is elcsúsztatta a pakkot (2-3). El kell ismerni, szép gól volt, harmadszor is futhattunk az eredmény után. A másik oldalon Findlay hasonló helyzetből egyenlíthetett volna, Lamoureux mamuttal leért. Vértes kapott hatalmasat a szeme alá, erősen vérzett, 4 perc emberelőny következett. Két perc után Leclerc kiállítása kiegyenlítette a létszámot. Négy a négy ellen Erdély bolondította a védőket, de nem tudott betalálni a cselsorozat végén. Ritmust fogott a Fehérvár, érett az egyenlítés, Sarauer túl szigorúan megítélt kiállítása miatt mégis védekezni kényszerült. Horváth Dominik bravúrjával meccsben tartotta csapatát. A kiegészülés után Terbócs beszáguldott a harmadba, a szerencse és a kapuvas megmentette a vendégeket. A hajrában kaptunk még egy emberelőnyt, Horváth is lekorcsolyázott, de betalálni nem sikerült. Legalább egy pontot megérdemelt volna a Hydro Fehérvár, de a helyzeteit jobban kihasználó Villach nyerte 3-2-re a mérkőzést.

avsvsv_erdely

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum