Jó hetet zárt a HKB

 

Mindkét hazai riválisát legyőzte az EWHL-címvédő.

EWHL

Pénteken a Hokiklub és a BJA találkozott a Tüskesátorban. Az első harmad a címvédő fölényét hozta, de nem tudott gólt szerezni a HKB. Aztán a BJA is bátrabban játszott, és két góllal el is húzott a második felvonásban Gergely Dalma és Lilla Carpenter-Boesch révén. Fodor Zoltán csapata sokáig tartotta is az előnyét, de a hajrát megnyomta a HKB, és ez eredményre is vezetett. Előbb fórból Huszák Alexandra talált be, majd Madeline Leidt egyenlített ? mindkét gól az 59. percben, 9 másodpercen belül született. A ráadás nem hozott gólt, a büntetőket pedig a HKB lőtte pontosabban, így megszerezte a plusz pontot.

Még egy magyar rangadót rendeztek a héten, és az is a HKB sikerét hozta a Kisstadionban a MAC Budapest ellen. A 17. percben Szilágyi Tifani szerezte meg a vezetést, majd kiegyenlített játék következett, mindkét oldalon sok lehetőséggel. A harmadik harmad elején Kiss-Simon Franciska növelte a különbséget, majd Szilágyi szerzett újabb gólt. A hajrában Báhiczki-Tóth szépített, és visszahozta a reményeket, de Leidt üres kapus gólja lezárta a meccset.

Az SKP Bratislava vezeti a tabellát, a HKB a második, de három meccsel kevesebbet játszott. A MAC a harmadik, a BJA az ötödik helyen áll.

DEBL

Az osztrák ligában a MAC Marilyn négy nap alatt három meccset is játszott. Előbb 10-2-re verte a Villachot ? nyolc játékos osztozott a gólokon ?, majd hosszabbításban 2-1-re alulmaradt vele szemben, aztán 3-2-re győzte le a Kitzbühel/Kufsteint. A kvalifikációs körben a HKB II-es csapata Farkas Nikolett és Imets Mercédesz vezetésével 7-0-ra nyert a Klagenfurt ellen, majd bár 2-0-ra és 3-2-ra is vezetett a Slovenian Select ellen, végül ráadásban 4-3-ra kikapott.

OB I

A MAC simán, 9-1-re nyert a BJA ellen. Atkinson, Grkovic és Van Nes is duplázott.

U25

Az A osztályban az FTC a meccs második felében lépett el és 8-2-re verte a Rampage csapatát. A B osztályban nyugaton a Szombathely 2-1-re verte az Angels második együttesét. Keleten az FTC 3-2-re verte a Debrecent, a Hatvan pedig 15-0-ra kiütötte a DVTK-t, Rozsnaky Lara nyolc gólt szerzett.

mac_hkb_2022_dec

Fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum