Hydro Fehérvár AV19?Pustertal 2-0

   

A székesfehérvári együttes sorozatban harmadik mérkőzését zárta kapott gól nélkül, a Horváth Dominik-shutout mellett Alex Petan duplája hozta meg a három pontot.

A Fehérvár egy hét pihenő után egy sornyi hiányzóval fogadta a Pustertalt: a kapuból Roy, a védelemből O?Brien és Campbell, a támadóktól Bartalis, Mihály és Magosi hiányzott sérülés miatt. Mezőnyhokival és kemény ütközésekkel indult a mérkőzés. A 4. percben egy saját harmadban eladott korongból veszélyeztetettek a vendégek, Horváth Dominik védett. Kuralt szedte össze az első kiállítást, jól zárt a retesz, kivédekeztük az emberhátrányt. Öt az ötben Vértes kapott jó passzt, a kapáslövés nem sikerült. Érződött a kulcsemberek hiánya és a szokatlanul hosszú szünet a Volánon, sok volt a pontatlan passz, messze nem volt gördülékeny a játék. Felpörögtek a hazaiak, ez emberelőnyt kamatozott, ám Fournier szabálytalansága gyorsan kiegyenlítette a létszámot. A folytatásban is kevés volt a lövés és a helyzet. Az ICEHL-ben most bemutatkozó Csollák Márkó bátor játéka és Horváth Dominik magabiztos kapusteljesítménye kiemelendő, de csapatszinten sokkal többre volt szükség a győzelemhez.

A középső felvonás első percei munkás hokival teltek, majd Hári kínálta meg egy lövéssel Smitht. Terbócs és Petan is veszélyeztetett, kezdte elérni az üzemi hőfokot a támadójáték, a legrosszabbkor jött Findlay büntetése. Jól tolódott a négyszög, csak oldalhálóig jutottak a dél-tiroliak. Egyenlő létszámban egyre többször sikerült lendületesen bevinni a korongot a támadó harmadba: előbb Findlay betörése után alakult ki helyzet, majd Kuralt passzát a bekk elvétette, a korong Vértes előtt maradt, Smitht védett. A Pustertal sem hagyta magát, fölénybe kerültek, lőttek becsülettel, Horváth Dominik több szép védést is bemutatott. A 37. minutumban Andergassen késleltetett kiállításakor Erdély lövése keresztbe ment el a kapu előtt. Nem sokáig bánkódhattunk a kimaradt helyzet miatt, egy perccel később Hári passzolt Petanhoz, aki minden dühét beleadta a lövésbe és a hálóba zúdította a pakkot (1-0). Emberelőnyös góllal vezetett a Fehérvár! A hajrába Kuralt tálalt Hári elé, aki megduplázhatta volna az előnyt, de nem tudta átjuttatni a pakkot a gólvonalon.

Bardaro előző harmadvégi kiállításából jó egy perc áthúzódott a harmadik játékrészre. Szépen folyt a korong, helyzetekig eljutott a csapat. Fordult a kocka, Csollákot szórták ki a játékvezetők, Horváth Dominik vezérletével kitartott a védelem. Jó volt az iram, folyamatos a játék, gyorsan peregtek a percek. Kapuvasat ütött a Volán, az utolsó tíz percre 1-0-s előnnyel fordultunk. Jöttek a vendégek, okosan védekeztek Nilssonék, kockázatmentesen óvták a kaput. Az 53. percben Catenacci szabálytalankodott Vértessel szemben, jókor jött a fór. A megnyugtató második gól nem jött össze, de az idő nekünk dolgozott. A hajrában a látogatók is megkapták az esélyt, Vértes ült ki. Nagyon szorongattak, de nem tudtak betalálni. Két perccel a vége előtt Smith kapus is lekorcsolyázott, Petan üres kapus góllal bebiztosította a győzelmet (2-0). A Hydro Fehérvár AV19 szenzációs formában van, a sok hiányzó ellenére az utolsó nyolc meccséből hetedik rendes játékidős győzelmét aratta, utolsó három meccsén gólt sem kapott, ebből Horváth Dominik a 2-0-s siker során zsinórban a második shutoutját hozta le.

avspus_fehervar_hari

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum