DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 6-5

   

Egy őrült második harmadot követően a debreceniek Spirko remek formájának és remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően otthon tartották a három pontot.

A hajdúságiaknál a kapuban Hetényi Zoltán kiesésével Gönczi Lajos kapott bizonyítási lehetőséget, Niko Eronen pedig a pénteki nyolc bekapott gól után Jarvinennel vágott neki a mérkőzésnek. Remek tempóban álltak bele a csapatok a találkozóba, rögtön Dalecky hibázott el egy ziccert, majd Sági lőtt egy csilingelő vasat, a másik oldalon pedig egy eladott korongot követően Vas próbálkozása tévesztett pár centit. A 10. percben Spirko kiugrását Lammii akasztással állította meg, következhetett az első hazai fór, ami egy csehszlovák hokiiskola-bemutatóba torkollott: Spirko kiváló centerezésébe Dalecky tette bele az ütőjét, a Jarvinenről kipattanó korongot pedig Izacky magabiztosan értékesítette (1-0). A 18. percben a mérkőzés addigi képe alapján váratlan fordulat történt: Brus tette vissza a korongot Dézsinek, aki irgalmatlan erővel a kapuvas segítségével a hálóba bombázta a pakkot. Ezt követően Spirko ugratta ki Daleckyt, az 1 az 1 elleni párharcot a vendégek hálóőre nyerte, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Más felfogásban jöttek ki a vendégek a 2. harmadra: 33 másodperc elteltével egy kontrát követően Hadzinikolic tálalt középre a tisztán érkező Varga elé, az eltiltásból visszatérő hátvéd pedig senkitől sem zavartatva magabiztosan lőtte ki a felsőt (1-2). 3 perccel később Hadzinikolic kiosztotta a második asszisztját is: Szalma érkezett középen nagy sebességgel, aki megnézte a ketrec jobb sarkát, és nagyszerűen fejezte be az akciót (1-3). Újra éledezett a Debrecen, Novotny hozta helyzetbe Szmirnovot, aki a vasat találta el. A 26. minutumban Novotny kapott 2 perces büntetést: egyből fel is álltak az Acélbikák, Hadzinikolic adott egy szép keresztpasszt Niskanennek, a finn pedig remekül vette észre a hosszúra berobbanó Somogyit, aki nem hibázott (1-4). Teljesen megzavarodtak a hazaiak, György József időkéréssel próbálta felrázni alakulatát. A 33. percben Tamás kiállítását követően a Debrecen kapott esélyt a felzárkózásra, Zalamaj kiváló passzát követően Szmirnov léphetett ki egyedül, és Jarvinen mamutja között a kapuba húzta a játékszert (2-4). A 35. percben újra a hazai szurkolók örülhettek: Spirko kiváló meglátását követően Zalamaj elé került korong, a bekk bombáját követően Jarvinen tehetetlen maradt (3-4). Ami pár perccel korábban elképzelhetetlennek tűnt, a harmad végén a DEAC már az egyenlítésért támadhatott, csak a kapuvason múlt, hogy a csapatok nem egálról kezdhették az utolsó felvonást.

Az utolsó harmad Valtola kiállításával indult: a debreceni speciális támadó egység pedig nem hagyott sok kétséget: Dalecky lövése Vargán pattant meg, mattolva ezzel az újvárosi hálóőrt (4-4). 45. percben szabálytalan testjáték miatt Szalma ülhetett ki a büntetőpadra, Zalamaj a semleges harmadból indulva ördöngös cselekkel tört be a kapu elé, és estében még a kapuba tudta kotorni a korongot (5-4). Ezután elszabadultak az indulatok, egy csetepatét követően Szoszunov és Somogyi pihenhetett 2 percet, 4 a 4 ellen folytathatták a csapatok. Alig egészültek ki a felek, Molnár szabálytalanságát követően következhetett egy DAB-fór, Niskanenék azonban nem találták a rést a pajzson. Úgy néz ki, ez megpecsételte az Acélbikák sorsát, hiszen az 52. percben Spirko a semleges harmadból asszisztált gyönyörűen Sági elé, akinek az éles szögből leadott lövése utat talált a ketrecbe (6-4). Eldurvult a játék, az 55. percben Szabó kapott újabb büntetést, a vendégeknek nem sikerült bevinni a kegyelemdöfést. Ezt azonnal meg is bosszulta a DAB, 51 másodperccel a vége előtt Hadzinikolic passzára Dézsi érkezett remek ütemben, és állította be a találkozó 6-5-ös végeredményét.

debdab_221211

fotó: DEAC

Elfelejtettünk mindent, amit addig csináltunk

   

A DEAC–DAB edzői visszajelzései.

Kecskeméti Áron (másodedző, DEAC): “Nem lehet elmenni amellett, hogy visszajöttünk 1-4 ről, amikor bekaptuk a 4. gólt, György József kért egy időt, próbálta összekapni a brigádot. Nem csak az információfrissítésről szólt a dolog, hanem egy kicsit a momentumot szerettük volna visszaszerezni, hogy visszajöjjünk a meccsbe, amit a srácok meg is csináltak. Jól játszottunk, szép gólokat lőttünk. Sokat lőttünk kapura, sokat próbálkoztunk, a második harmadban ki is emeltük a srácoknak, hogy legalább 20 olyan lövésünk volt, ami nem találta el a kaput, tehát próbálkozással nem volt probléma. Sok statisztikát tudnánk felsorolni, de a legfontosabb a győzelem, amit sikerült megszereznünk. Elég alacsony létszámmal vagyunk és most jól jön a szünet, hogy ebből a kifacsart állapotból visszajöjjenek a srácok. Hétfőn szünnap van a srácoknak, utána dolgozunk tovább.”

Niko Eronen (vezetőedző, DAB): “Az első 30 perc jó volt számunkra, uraltuk a játékot. Utána kissé elálmosodott a játékunk és a második harmad közepén össze is szedtünk egy túl sok ember kiállítást, amiből meglőtték a második góljukat. Ekkor valamiért elkezdtünk pánikolni és elfelejtettünk mindent, amit addig csináltunk. Nem volt véletlen, hogy ilyen nagy előnnyel vezettünk, de nem szabad ilyen hibákat véteni és elengedni egy 4-1-es vezetést. A harmadik harmadban próbálkoztunk visszajönni a mérkőzésbe, de úgy gondolom túlságosan is próbálkoztunk, de nem voltunk elég kiegyensúlyozottak és túl sok volt a kiállításunk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 367 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Sipos, Vincze.
Gönczi L.: 81,5% (Végh)
K
Järvinen: 88,5% (Kovács)
Bogesic, Zalamaj, Spirko, Dalecky, Sági
1
Varga, Léránt, Szalma, Ödman Hadzinikolic, Somogyi B.
Bukor, Szoszunov, Izacky, Szmirnov, Novotny
2
Vas, Brus, Niskanen, Marosi, Valtola
Molnár G., Vokla, Kozma, Molnár D., Borbát
3
Lammi, Erdély, Dézsi, Török, Szabó
Zilahi, Karda
4
Pinczés, Stan, Horváth, Tamás
György József, Kecskeméti Áron
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:14 DEB PP Izacky Novotny Spirko
1-1 17:33 DAB Dézsi Brus Szabó
1-2 20:33 DAB Varga Ödman Hadzinikolic Szalma
1-3 23:01 DAB Szalma Ödman Hadzinikolic Varga
1-4 27:12 DAB PP Somogyi B. Niskanen Ödman Hadzinikolic
2-4 34:10 DEB PP Szmirnov Zalamaj
3-4 35:50 DEB Zalamaj Spirko Dalecky
4-4 41:23 DEB PP Dalecky Zalamaj Spirko
5-4 46:16 DEB PP Zalamaj Spirko Gönczi L.
6-4 52:01 DEB Sági Spirko Bukor
6-5 59:09 DAB Dézsi Ödman Hadzinikolic Niskanen
52 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 12

Szmirnov és Zalamaj is átrobogott a DAB védelmén

 

A DEAC–DAB mérkőzés tizenegy gólja öt és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum