Gáspár kapusgólpasszt adott a USPHL Premierben

 

Hadobás ismét gólpasszokat jegyzett, Pásztor Viktor shutoutot ért el, Antonijevic gólokat szerzett. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Finnország, U20 SM-sarja

A junior felsőházban a JYP előbb hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a Pelicanstól, majd hosszabbítást követően maradt alul 4-3-ra a KooKoo otthonában. Utóbbi mérkőzésen csapata második gólját Varga Balázs szerezte, az utánpótlás-válogatott támadónk 27 mérkőzést követően 24 pontos. Az alsóházban a SaiPa hosszabbításban verte hazai pályán 3-2-re a SaPKot, majd 2-0-ra kikapott a Ketterä vendégeként: Deák Márton mindkét mérkőzésen az első sorban bekkelt.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúságiak közöttt a SaiPa/Ketterä Farkas Olivérrel a védelemben hosszabbításban kapott ki 6-5-re a K-Espoo vendégeként, majd a K-Vantaa pályáján 10-3-as vereségbe szaladt bele. A TPS Fehér Kolossal a csapatban hazai pályán kapott ki 3-2-re a JYP-től, majd nyert 4-1-re az Ilves vendégeként. A Pajor Balázst foglalkoztató GrIFK a K-Vantaa vendégeként 6-1-re, a HIFK II csapatától 4-2-re kapott ki. A TUTO Antonijevic 1+1-ének köszönhetően 6-3-re nyert a Hermes pályáján, majd Pásztor Viktor shutoutjával, valamint Antonijevic duplájával 3-0-ra verte a K-Espoo második együttesét, kapusunk 24 védést mutatott be. Másnap a JYP II ellen 3-2-re kikapott a négy magyart is foglalkoztató TUTO, Pásztor ekkor 87,5%-kal dolgozott. Zimányi Dániel mindhárom összecsapás során ott volt a pályán, a Hermes ellen gólpasszos volt, míg Schwartz Gergőt nem nevezték ezúttal.

Svédország, J20 Nationell

A svéd junior élvonalban a felnőttekhez feljátszó Hadobás Zétény 3 gólpasszal segítette a Västerast az Oskarshamn ellen 4-3-ra megnyert mérkőzésen. A győztes gól 45 másodperccel a találkozó vége előtt esett utánpótlás-válogatott hátvédünk átadásából. A felek egy nappal később újból megmérkőztek egymással, a Västeras ekkor 3-1-re győzött, Hadobás egy gólpasszt adott. A 19 éves hátvéd 25 mérkőzést követően 2+17 ponttal második csapata házi pontlistáján. Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Västeras megelőzte a Oskarshamnt és feljött a divízió tizedik helyére. A Växjö a negyedik soros Horváth Bencével a csapatban előbb 6-3-ra verte a HV 71-et, majd 3-1-re a Linköpinget. A Växjö már biztosan a divízió legjobb 5 csapata között zár az alapszakaszt követően.

Svédország, J18 Regional

A svéd ifjúságiak között a Mora Nemes Márton győztes góljával 5-2-re nyert a Västeras otthonában, 17 éves csatárunk az 54. percben volt eredményes. A Mora egy nappal később a Valbo otthonából is elhozta a pontokat, akkor 4-3-ra nyertek Nemesék. A Mora két fordulóval az alapszakasz vége előtt az ötödik helyen áll, ami jelenleg J18 Nationell tagságot érne az együttes számára. A Sollentuna Nádasi Leventével a védelemben 6-5-re kikapott  az SDE-t fogadva, majd a Lidingővel sem bírtak otthon, 6-4-es vereség lett a vége. A Flemingberg Gödri Dominik 95%-os teljesítményével hosszabbításban 3-2-re legyőzte a Täbyt, majd 6-1-re alulmaradt az Almtuna vendégeként. Gödri a második mérkőzésen 80%-kal dolgozott, Hajas Bálint mindkét mérkőzésen jégen volt. Már sem a Flemingsberg, sem a Sollentuna nem juthat be az első osztályba az alapszakasz végét követően.

Németország, DNL U20

Bár hatodik felsőházi mérkőzésén megkapta első gólját Csala Patrik a Köln kapujában, fiatal portásunk így is 4-1-es győzelemre vezette csapatát a Mannheim vendégeként. A Kaufbeuren Rokaly Boldizsár gólpasszával 3-0-ra verte a Landshutot, majd másnap a hajrában 2-1-es vereséget szenvedett. Hiezl Balázs is gólpasszt jegyzett a Düsseldorf 5-2-es berlini győzelme során, a DEG másnap is nyerni tudott, ekkor 4-3 lett a végeredmény.

Egyesült Államok, NAHL

Orosz Gergely 90,6%-kal védte az Odessa Jackalopes kapuját az Amarillo Wranglers ellen hosszabbításban 4-3-ra megnyert mérkőzésen, ez volt a magyar kapus idei hatodik győzelme. A New Jersey Titans előbb hosszabbítást követően 5-4-re verte a Maine Nordiquest, majd szintén ráadást követően 6-5-re alulmaradt ellene. Keresztes Levente mindkét mérkőzésen egy gólt lőtt és egy gólpasszt adott. Kedden a Danburyt fogadta a Titans, Keresztes ismét betalált, csapata pedig 5-3-as győzelemnek örülhetett. A magyar csatár 26 mérkőzést követően 9+12 ponttal áll.

Egyesült Államok, NCDC

Tóth Tamás, Kocsis Botond és Horváth Donát utánpótlás-válogatott kötelezettségeik miatt nem játszottak az elmúlt hétvégén, ellenben Banga Nándorral, aki gólpasszt adott a Jersey Hitman ellen hosszabbításban 3-2-re elbukott mérkőzésen. A Connecticut Jr. Rangers másnap 3-0-ra kikapott a Mercier Chiefstől.

Egyesült Államok, USPHL Premier

Gáspár Bence 90,5%-kal védte a Steele County Blades kapuját a Minnesota Mullets ellen 5-3-re megnyert mérkőzésen, csapata első góljánál gólpasszt adott csapattársának. A Carolina Jr. Hurricanes 7-4-re verte a Columbia Infantryt, Chmelik Levente 90,2%-kal védett, Kaibás Kornél 3 gólpasszt adott. A hétvége második mérkőzésén hiába lőtt gólt az utolsó percben Kaibás, a Columbia 3-2-re visszavágott a vereségért.

Egyesült Államok, USPHL Elite

A Potomac Patriots 7-1-re verte a Nashville Spartanst: Varga Zaránd 2, Csémi Dávid 1 gólpasszt jegyzett. Egy nappal később szorosabb eredmény született, a Patriots ekkor 4-3-ra nyert, Csémi gólpasszos volt.

Gaspar Bence usphl

Fotó: Aaron Guzman

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum