DEAC–FEHA19 4-1

   

A debreceniek a mesterhármast szerző Novotny és a remekül védő Gönczinek köszönhetően legyőzték a székesfehérvári fiatalokat.

Egy hete ugyancsak Debrecenben találkozott egymással a két csapat, akkor a DEAC nyert 5-3-ra. Az első harmadban ezúttal is a hazaiak kerültek közelebb a győzelemhez, 15 másodperc volt még vissza a FEHA19 kiállításából, amikor remek összjátékot követően Zalamaj passzolt a kapuval egyvonalban helyezkedő Daleckyhez, aki a középen üresen álló Novotnyhoz lőtte a korongot, a cseh csatár pedig közelről nem hibázott. Rögtön ezután újabb komoly helyzete akadt a DEAC-nak, de Márkus védett. Később Vokla előtt is adódott egy lehetőség, de a szép megoldások végén kapu mellé lőtt a védő.

A FEHA19 legnagyobb helyzeteit hét perccel a harmad vége előtt jegyezhettük fel: Racsinszkij, illetve Farkas Botond is bombázta Gönczit, de a debreceniek kapusa mindkét próbálkozást bravúrral védte. Két és fél perccel a szünet előtt Racsinszkij lőtt messziről, Göncziről Zezelj elé pattant, aki bár belőtte a korongot a kapuba, videózás után a bírók úgy döntöttek, a kapus akadályozása miatt érvénytelen a találat.

A második harmad elején hiába került mindkét csapat fórba, ezt egyik sem tudta kihasználni. A 29. percben aztán Dalecky iramodott meg a kapu felé, Salamont úgy rázta le magáról, hogy a védő el is esett, ziccerben pedig nem hibázott a rutinos cseh hokis. A 35. percben szépítettek a vendégek: Nagy Ákosról teljesen elfeledkeztek a védők, ezt vette észre Racsinszkij, a védő meg egészen a kapuig korcsolyázott koronggal és közelről gólt lőtt. Ezt követően a hazaiaknál Izacky bújt ki három ember között, de Márkus védte a ziccerét. A 38. percben azonban tehetetlen volt Novotnyval szemben, aki remek debreceni összjáték után hatalmas bombát ragasztott a jobb felsőbe. Akár háromgólos előnnyel is mehetett volna a DEAC a szünetre, az utolsó másodpercekben ugyanis Izacky fektette el maga előtt a védőket, de a helyzetét nem tudta gólra váltani.

A DEAC negyedik találata a 44. percben érkezett: Izacky luftot ütött, de ahelyett, hogy a védők elütötték volna a korongot, Szmirnov csapott le rá, Novotnyhoz passzolt, aki szélről a kapuba lőtt, s ezzel a góllal mesterhármast ért el a mérkőzésen. Hat perccel a vége előtt Molnár és Mihalik összjátéka okozott zavart a fehérváriak védelmében, utóbbi kapuvasat ütött az akció végén. Ráfordulva a hajrára Spirko és Dalecky emberhátrányban vezetett veszélyes kontrát, de utóbbi a kapu fölé vágta a korongot. A másik oldalon Gönczinek is nagyot kellett védenie, így fórban nem sikerült kozmetikáznia az eredményen a FEHA19-nek. Az utolsó két percben szünet nélkül tüzeltek a felek, de több találat már nem esett, így a DEAC 4-1-re nyert.

A két csapat az alapszakaszban többet már nem találkozik egymással, a négyből három meccsen a DEAC gyűjtötte be a három pontot.

debfha_kozma_farkasbotond

fotó: DEAC

Voltak néhányan, akik csak utaztak velünk és élvezték a túrát

   

A DEAC–FEHA19 vezetőedzői nyilatkozatai.

György József (vezetőedző, DEAC): “A Csíkszereda elleni mérkőzést visszanézve bosszankodtam, mert úgy érzem, minimum pontot kellett volna érnie annak a meccsnek. Visszatérve erre a mérkőzésre, érdekes volt, főleg a harmadik harmad egy nagyon oda-vissza játék volt, nem is tudom, de legalább hét nagy helyzetet kihagytunk. Talán kicsit túljátszottuk a dolgokat. A mérkőzés alatt úgy éreztem, nem leszünk bajban, egyértelműen a tempója a játéknak teljesen rendben volt. A második harmadban próbáltak minket a kapunkhoz szegezni, ott csináltunk egy pár hibát. A harmadik harmad teljesen nyílt sisakos volt, de mi jöttünk ki ebből jobban.”

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “Úgy gondolom, összességében a jobb csapat nyert, gratulálok a Debrecennek. A november nagyon kemény volt számunkra, sok új játékos érkezett az U21-es együttesből, akik egyből csatasorba álltak, sok volt a sérültünk, ezért még több fiatalt kellett felhoznunk. Ezen a szinten sajnos megmutatkozott, hogy nem csak fizikálisan, de mentálisan is talán nem voltak elég felkészültek arra, amit ez a liga követel. Debrecenben voltak harcosaink a pályán, akik kitették a szívüket is, de sajnos voltak néhányan, akik csak utaztak velünk és élvezték a túrát és a finom pizzát a meccs után. Sajnos ez nem elég, főleg ha három sorral játszol végig. Lehetetlen küldetés volt ez számunkra, de most jól fog jönni nekünk a szünet. Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, akik képviselik a világbajnokságon a válogatottban ezt a csodás országot. Sok sikert kívánok nekik és remélem, sérülésmentesen érkeznek vissza és sok jó élményt szereznek.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2022. dec. 4., vasárnap.
Gönczi L.: 96,6% (Végh)
K
Márkus: 87,9% (Zupancic)
Bogesic, Zalamaj, Dalecky, Mihalik A., Spirko
1
Nagy, Racsinszkij, Ambrus Cs., Fekete, Tamási
Sándor, Szoszunov, Izacky, Novotny, Szmirnov
2
Kóger, Salamon, Trastasenkovs, Farkas L., Keceli-Mészáros
Bukor, Vokla, Kozma, Molnár D., Sági
3
Farkas B., Szabó, Ivády, Mayer, Zezelj
Mihalik G.
4
Reiter, Alapi, Dézsi
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:49 DEB PP Novotny Dalecky Izacky
2-0 28:28 DEB Dalecky Mihalik A. Szmirnov
2-1 34:50 FHA Nagy Racsinszkij Ivády
3-1 37:23 DEB Novotny Szoszunov Szmirnov
4-1 43:44 DEB Novotny Szmirnov Izacky
33 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 6

Novotny vassal együtt vágta be

 

A DEAC klasszisa végül meg sem állt mesterhármasig a FEHA19 ellen – mutatjuk az ő és a meccs összes találatát.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum