Dunaújvárosi Acélbikák–Corona Brasov 1-3

   

Az előző mérkőzésükhöz képest masszívabban védekező dunaújvárosiak vereséget szenvedtek otthon a brassóiaktól.

A hazaiak oldalán Niko Eronen ezúttal Kovács Dávidnak szavazott bizalmat, Dave MacQueen együttesében pedig Rylan Toth kezdte a mérkőzést. A találkozó elején a Dunaújváros veszélyeztetett többet, Dézsi és Strenk okoztak riadalmat a vendégek portája előtt. Hét perc elteltével a Brassó is éledezett, Boriszenko szokásához híven több sistergős bombát is eleresztett, a korong azonban nem talált utat a kapuba. A harmad közepén Valtola és Niskanen bolondította ördöngős cselekkel a brassói védekező alakulatot, a hátvédsor azonban stabilan állta a sarat. A legnagyobb helyzetre a tizenkettedik percig kellett várni, Bors gyönyörűen vette észre a kapu előtt üresen álló Kovácsot, aki kapura húzta a korongot, a hazaiak hálóőre azonban bravúrral hárított. Öt perccel a harmad vége előtt Zagidullin hozott szívbajt a csapattársaira egy eladott koronggal, Szalma azonban nem tudott élni az ajándékba kapott lehetőséggel, a pakk blokkról felvágódva a nézőtéren landolt. A korongbedobást követően egyből jött az áttörés dunaújvárosi szempontból, Brus első próbálkozása elakadt egy védőben, másodjára azonban már nem hibázott, ketrec bal felső sarkába bombázta a korongot (1-0). Az első periódus utolsó perceire nem maradt sok izgalom, az Acélbikák láthatóan sokkal szervezettebben védekeztek előző mérkőzésükhöz képest, a Corona pedig egyelőre nem találta az ellenszert.

A második felvonás eleje a mezőnyjátékról szólt, egyik csapat sem tudta a másikra rákényszeríteni az akaratát. Ezt az állapotot Boriszenko törte meg, aki kiválóan ugratta ki Sillst, a légiós pedig kiválóan tálalt Szabó elé, Kovács eszén azonban nem sikerült túljárni ezúttal sem. A Brassó szemmel láthatóan egyre több fizikalitást vitt a mérkőzésbe, a harmad közepén több kemény, de szabályos ütközést láthattak az dunaújvárosi szurkolók. Fokozódott az erdélyi csapat letámadása, a 31. percben egy kemény presszinget követően Schaber tört be a támadó harmadba, majd lőtt kapura, a kicsorgó korongot pedig Kóger lesipuskás módon a hálóba lőtte (1-1). Felpörgött a találkozó, újra Valtola és Niskanen vetették észre magukat tecnikás megoldásokkal, a Kovács kapuja előtt pedig Sills próbált verekedést kezdeményezni. A 34. percben következhetett a mérkőzés első kiállítása, Törököt a brassói védelem akasztás árán tudta megállítani, de az első fórjukat nem tudták kihasználni Acélbikák. Egy perc 22 másodperccel a vége előtt Strenk lőtte ki a játékszert a nézőtérre, következhetett az első erdélyi emberelőny. A vendég csapat gyorsan dűlőre vitte a dolgokat, egy gyors felállást követően Zagidullin lőtt kapura, egy óriási kavarodás után pedig Sills juttatta a ketrecbe a korongot, így tehát a Brassó várhatta előnyből a záró játékrészt (1-2).

A záró felvonást taktikusan kezdték a vendégek, nem vállaltak felesleges kockázatot, a Dunaújváros pedig nem tudta fokozni a tempót, ezért a mezőnyjátéké lett a főszerep. Egészen az ötvenedik percig, amikor VanWormer vezethette rá a kapura a korongot, tíz centivel azonban célt tévesztett, majd Boriszenko ütött luftot üres kapura. A tűzijáték tovább folytatódott Kovács kapuja előtt, Kóger kiváló meglátását követően VanVormer találta el a felső vasat, ezt követően pedig újabb bravúrt kellett bemutatnia a kiválóan teljesítő hazai kapusnak. Nyolc perccel a vége előtt éledezett a DAB, Somogyi kiváló szólóját követően Tothnak kellett közbeavatkoznia. A kezdeményezést sikerült átvennie a hazaiaknak, azonban nem tudták komolyabban nyomás alá kényszeríteni a vendégeket. Az utolsó három percben a Brassó ott tudta tartani a korongot a hazaiak harmadában, ezért kapuslehozatalra csak tizenhét másodperccel a vége előtt volt lehetősége az Acélbikáknak, de egy korongvesztést követően Sills talált be az üres kapuba, beállítva ezzel a végeredményt (1-3).

dabbra

fotó: Anda Fábián/DAB

Így kell játszani idegenben, hogy eredményesek legyünk

   

A brassóiak edzője elégedetten nyilatkozott a dunaújvárosi találkozót követően.

Niko Eronen (vezetőedző, DAB): “Azt beszéltük a meccs előtt, erősen kezdünk, hogy megadjuk az alapot a hasonló folytatásra, s előbbit sikerült is megvalósítanunk, megszereztük a vezetést, az első harmad ilyen szempontból rendben volt. A másodikban egyik csapat sem tűnt túl frissnek, egyenlő erők harca volt, viszont mi nagyon hanyagok voltunk, sok korongot adtunk el, s ezekből sajnos lehetőségeket teremtettünk ellenfelünknek. Nem azt a DAB-ot láttuk a jégen, amit megszoktunk, valami hiányzott, nem játszottunk jól csapatként, ez szomorú, de elmondtam a srácoknak, ha egy kicsit félremennek a dolgok, akkor csak még keményebb munkával tudunk visszatalálni a helyes útra, ezt is fogjuk csinálni.”

Strenk Hunor (másodedző, Corona Brasov): “A mérkőzés nagyobbik részében kontrolláltuk a játékot, próbáltunk türelmes játékot játszani. A második harmadban agresszívabb játékot kértünk a csapattól, próbáltunk ritmust váltani, be is jött a letámadás, ebből tudtunk helyzeteket kialakítani. Akár hamarabb is eldőlhetett volna a mérkőzés, de az egygólos meccseknél bármi előfordulhat, a DAB-nak is voltak lehetőségei. A kapusunk jól védett, a védekezésünk is kompakt volt, így kell játszani idegenben, hogy eredményesek legyünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 264 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Dorner.
Kovács D. M.: 94,9% (Järvinen)
K
Toth: 96,3% (Tőke)
Varga, Léránt, Szalma, Ödman Hadzinikolic, Somogyi B.
1
Sweeney, Garcia, Schaber, Kóger, VanWormer
Vas, Brus, Niskanen, Dézsi, Valtola
2
Bors, Boriszenko, Domingue, Kovács M., Gliga
Lammi, Erdély, Pinczés, Marosi, Török
3
Vasile N. R., Gajdó T., Szabó K., Sills, Zagidullin
Szabó Cs., Strenk, Stan, Horváth
4
#6548, Gajdó B.
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:13 DAB Brus Somogyi B.
1-1 30:24 BRA Kóger VanWormer Schaber
1-2 39:22 BRA PP Sills Zagidullin Schaber
1-3 59:58 BRA EN Sills Domingue Sweeney
27 Kapura lövések száma 40
2 Kiállításpercek 2

Brus előbb Szabót, majd a sarkot lőtte ki

 

A brassóiak azonban megbosszulták társukat, előbb fordítottak, majd üres kapus találattal le is zárták a mérkőzést Újvárosban. Gólösszefoglaló.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum