Ismét meglepi-e volt csapata Szilassy Zoltánt?

 

A Gyergyói HK tévés mérkőzésen vendégeskedik Újpesten, a DAB a Brassó ellen javíthat a védekezésén, a DVTK utolérheti a Csíkszeredát, míg a FEHA19 első idegenbeli pontjára hajthat Debrecenben, miközben mindegyik meccsen lesznek Mikuláshoz köthető meglepetések.

Advent második vasárnapján négy Erste Liga-találkozót rendeznek, és mindegyik helyszínen lesznek különleges programok a Mikuláshoz köthetően. A ligahonlapon megjelent információk szerint többek között Újpesten a Mikulás-sapkában érkezők ingyenesen léphetnek be, Dunaújvárosban csokimikulás jár a gyermekeknek, Miskolcon kívánni lehet a nagy szakállú öregembertől, valamint Debrecenben is lesznek különböző programok az ifjúságnak.

Kora délután az UTE hazai pályán kaphatja el újból az éllovas GYHK-t. Az újpestiek negatív szériájáról Ancsin Jánossal készített anyagunkban külön foglalkoztunk, sorozatban hat mérkőzést buktak el, rendes játékidős győzelmet legutóbb éppen most következő ellenfelük ellen arattak még október végén. A lilák erdélyi túrájuk során 3 mérkőzés alatt 17 gólt kaptak, bár pénteken sikerült két gólon tartaniuk a Brassót, az ellenfél kapujára nem jelentettek nagy veszélyt, mindössze Kovács Alex tudott betalálni. Legutóbb három fontos hiányzója volt az Újpestnek, és bár a Kyle Just vezette emberelőnyös egység  továbbra is a liga második legjobbja ? a pénteki egyetlen lila-fehér gól is a speciális játékhelyzetből esett ?, egyenlő létszám mellett ellenfeleikhez képest sokkal kevesebb kapura lövésig jutnak. A Gyergyó háza táján minden ok meglehet a boldogságra, az együttes pénteken átvette a vezetést az Erste Ligában, legutóbbi 8 mérkőzésük során 22 pontot gyűjtöttek. A támadósor pénteken Miskolcon is remekelt: Brance Orban duplázott, a Sylvestre-Vincze duó is vállalt két gólt, valamint Szigeti Ákos is betalált. A két együttes legutóbbi IV. kerületi összecsapása meglepetésre 3-0-s hazai győzelmet hozott, akkor az Újpest remekül szűrte a székelyek támadásait, majd egy szerencsés Just és egy remek Nemes góllal otthon tartották a pontokat. A mérkőzést az M4 Sport+ élőben tűzi műsorára.

Szilassy GYHK

Fotó: Vörös Dávid / UTE

A nyolcadik helyen álló Dunaújvárosi Acélbikák a Corona Brassó ellen mutathatják meg, hogy az elmúlt napokban nem omlott össze az együttes védekezése. A DAB egy hete nyolcat kapott a DVTK-tól, majd pénteken kilencet nyelt be a Csíkszeredát fogadva. A korábban remek formát állandósító Järvinen-Kovács Dávid kapustandem nem teszi ki a vitrinbe az elmúlt mérkőzéseket, a finnt a DVTK ellen 10 perc után le kellett cserélni ? a helyére beálló Kovács sem váltotta meg ezúttal a világot?, majd a Sportklub ellen 83%-kal zárt. Az utóbbi időben remekül összeálló Embrich, Ödman, Valtola trió egy sajnálatos sérülés következtében megbomlott, Embrich határozatlan időre kiesett. Valtola mellé sérülését követően visszakerült Niskanen, a két légiós mellé legutóbb Dézsi csúszott fel: lőttek is három gólt a Sportklubnak, de a Somogyi húzta második trió is ugyaneddig jutott. A negyedik helyre előlépő Corona a bajnokság egyik legstabilabb csapatává kezdi kinőni magát, utolsó 8 mérkőzésükön egyaránt pontot szereztek. Mostani magyarországi túrájuk során kipipálták már a bajnokság két leggyengébb csapatát, most a hátulról a harmadik helyen álló DAB ellen a hibátlan kirándulásért lépnek jégre. A Brassó főleg három sorozni szokott mérkőzésein, az előző szezonban jól teljesítő, de idén mindössze 2 pontnál járó Kovács Mátyás például alig kerül pályára. Dunaújvárosban a bajnokság második fordulójában már találkoztak egymással a felek, akkor a DAB Embrich kettős előnyben lőtt góljával 4-3-ra nyerni tudott.

Amennyiben a bajnokság ötödik helyén álló DVTK Jegesmedvék rendes játékidőben le tudják győzni a jelenleg a dobogó alsó fokán álló Csíkszeredát, akkor a miskolciak pontszámban beérhetik ellenfelüket. A Lövei Dávidot eltiltás miatt két mérkőzésig nélkülöző borsodiak mostanság felváltva zárják sikerrel valamint vereséggel mérkőzéseiket, ha marad a sorminta, akkor a pénteki sima GYHK elleni vereséget követően ezúttal győzelem következik. Ehhez biztosan lesz egy két szava a Debrecenből érkező Sportklubnak: Rokaly Norberték már három góllal is vezettek a DEAC ellen, végül 3-2 lett a végeredmény. A Stach, Sofron, Szkacskov sor az elmúlt 5 találkozón 10 gólt lőtt, plusz mínusz mutatójuk mégis -2 ez idő alatt. A szeredai emberelőnyös játék egyelőre maradt kétarcú: a Dunaújvárosnak négy gólt ütöttek speciális játékhelyzetből, míg a DEAC ellen háromból egyet sem használtak ki. A két együttes eddig mindkét mérkőzése DVTK sikerrel ért véget: Erdélyben hosszabbításban, november elején Miskolcon büntetőkkel nyertek a Jegesmedvék.

Egy hét alatt másodszor játszik Debrecenben a FEHA19. Az utóbbi időben rendre a Fradival vagy a DEAC-cal meccselő fehérvári farmcsapat előző vasárnap két harmad után még vezetett a Cívisvárosban, a harmadik harmadban azonban Izacky vezetésével fordítottak a hazaiak és 5-3-mal behúzták a találkozót. A Hetényi Zoltánt továbbra is nélkülöző DEAC négy meccses győzelmi szériája megszakadt a Sportklub ellen, három sorral játszva visszazárkóztak -3-ról, ám egyenlíteni már nem sikerült. Légiósaik továbbra is kiemelkedően teljesítenek, az elmúlt 5 mérkőzés során mindannyian betaláltak legalább egyszer. A FEHA19 a válogatott szünet és Mingazov sérülése óta nem tudott pontot szerezni a bajnokságban, Bogdanov mester tanítványai zsinórban hét mérkőzést buktak el, legutóbb hetet kaptak a Tüskecsarnokban. A két együttes most találkozik egymással utoljára az idei alapszakaszban: két DEAC győzelem közé beékelődött egy váratlan hazai pályás FEHA19 siker.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum