Hydro Fehérvár AV19?Asiago 3-0

   

A magyar ICEHL-csapat a másik ligaújonc ellen jóval hamarabb döntött, mint két nappal korábban, végül ugyanúgy 3-0 lett a vége és a Roy-t helyettesítő Horváth is shutouttal zárt.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállításából kisebb sérülés miatt Bartalis és Campbell, egészségügyi probléma miatt pedig a pazar formába lendülő Roy kapus hiányzott vasárnap este. A hazai vasak előtt így Horváth Dominik kezdett, cseréjének a farmegyüttes kapusa, Tóth Balázs öltözött be.

A nyitó felvonásban egy csapat volt a jégen: a Fehérvár hamar egyértelművé tette a szerepeket, négy perc sem telt, amikor megszerezte a vezetést. Vagy legalábbis elsőre így tűnt: sikeres bulielhozatal után Terbócs lőtt, a Fazio előtt zavaró Sarauerről ment be végül, ám a magyar csatár hátrálás közben nekiütközött az olasz kapusnak, aki hiába állt a kéken kívül, a bírók videózás után kapusakadályozás címén annulálták a találatot. Szerencsére ez nem fogta meg a Volánt, amely ment tovább rendületlenül, a legközelebb a hazai gólhoz Vértes helyzeténél állt, a vas külsejéről pattant ki a pakk. A nyomás végül nem az első, hanem a második periódus legelején hozta meg megérdemelt gyümölcsét. Saját harmados korongszerzés után hátulról indult a támadásépítés, szokásához híven Hári cipelte fel a támadózónába, otthagyta O?Briennek, a hatalmas lövőerejű bekk ezúttal nem erőből oldotta meg, hanem okosan, pontosan helyezett tenyeressel találta meg a jobb felsőt. Az olaszok nehezen tudták lekövetni a Fehérvár tempóját, a 28. percben már a harmadik hazai előny következett, ezt már ki is használta a Volán: Nilsson tüzelt hátulról, Fazio előtt Kuralt szúrt még bele, az ő ütőjéről pattant be végül a kapus lábai között, 2-0. A forgatókönyv a megnyugtató kétgólos előnyben sem változott, a magyar csapat irányított, a vendégkontrákat jól szűrte meg, amit kellett, Horváth fogta. A záró harmadra Vallini váltotta Faziót az asiagói ketrec előtt, de ebben a periódusban már többször is inkább a novemberben a felnőttválogatottban is bemutatkozott fiatal magyar kollégája, Horváth Dominik stabilitására volt szükség. Egy ízben Nilsson ijesztő korongeladása okozott némi riadalmat, valamennyi szituációt megúsztuk kapott gól nélkül. Négy perccel a vége előtt egy olasz korongeladás után Terbócs és Sarauer ment el kettő az egyben, minden maradék kérdést lezárhattak volna, de ebből sem született gól. A végére beszorította a Fehérvárt a mindent egy lapra feltevő újonc, mely kapusát is lehozta, az utolsó percben ebből szerzett gólt Kuralt üres kapura, a vége így 3-0.

A Volán a Vorarlberg után két nappal a másik ligaújoncot is 3-0-ra győzte le, a vasárnapi bajnokit azonban jóval hamarabb sikerült dűlőre vinnie. Kevin Constantine együttese tehát a hétvégét 6 ponttal és kapott gól nélkül abszolválta, Roy után Horváth shutoutja is külön örvendetes. A székesfehérváriak ezzel az 5. helyre léptek előre, legközelebb csak egy hét múlva, vasárnap meccselnek, akkor egy másik olasz együttes, a 11. helyen álló Pustertal érkezik a Raktár utcába.

avs asiago

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum