DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 3-2

   

A címvédő hiába egyenlített kétgólos hátrányból, a miskolciak megint legyőzték hazai jégen a Sportklubot.

A miskolciaknál visszatért Makszim Petko, ellenben nem játszott Illés és az eltiltott Lövei. A Sportklubnál Részegh Zsolt hiányzott a pénteki mérkőzéshez képest.Csak 46 másodperc telt el a meccsből, amikor a DVTK Jegesmedvék Ilvessuo góljával megszerezték a vezetést (1-0). Néhány perccel később Vas Jánost kiküldték a büntetőpadra, majd másfél percre rá Wehrs is kiült, a Sportklub a kettős emberelőnyben és a szimpla fórban sem tudott egyenlíteni. A 15. percben a miskolciak megduplázták az előnyüket: Vas indította Razumnyakot, aki sikerrel zárta a szólóját (2-0). A csíkiak még az első szünet előtt szépítettek, Péter Balázs remek ütemben érkezett a kapu mögül érkező passzra (2-1).

A második húsz perc egy áthúzódó Jegesmedvék-emberelőnnyel indult, majd Stach visszatérése után Rokaly Norbert kapott kisbüntetést. A második DVTK-fór gólt hozott, ám nem számukra: Sofronék megléptek, a rutinos csatár pedig túljárt Voris eszén (2-2). A meccs közepe táján Mattyasovszky kiugrott, a szólót Adorján védte. A folytatásban Páterka és Vojtkó is kapuvasat lőtt hazai részről. A középső játékrész végén négy percen át játszhatott öt a négy ellen a miskolci együttes, miután Kubát bottal akasztásért és sportszerűtlen magatartásért is kapott kisbüntetést. A dupla emberelőny gólt nem hozott, csak egy egyoldalú bunyót: Láday el akarta verni Páterkát, de utóbbi nem dobta le a kesztyűt, így a csíki hátvédet 5 perc+végleges fegyelmivel sújtották. A második felvonás egy újabb Sportklub-büntetést is hozott, Clarke csapott rá ellenfelére.

A DVTK Jegesmedvék bőséges emberelőnnyel kezdhették a harmadik harmadot, a kettős fórban jól járatták a korongot, de Szirányi révén csak kapuvasig jutottak, majd a szimpla előnyben sem tudták újra megszerezni a vezetést. A játékrész közepén a Sportklub játszhatott öt a négyre, ők sem éltek a fórral. Az izgalmas mérkőzésen öt perccel a vége előtt megint a miskolciaknál volt az előny, Adorján hiába védett bravúrral, Razumnyak belőtte a kipattanót (3-2). A végjátékban Coolen időt kért és lehozta Adorjánt, és miután Blaskót kiküldték, a Sportklub hat a négyre hajthatott a hosszabbításért, hiába.

A DVTK Jegesmedvék 3-2-re győztek, pénteken a DEAC-cal vívnak kelet-magyarországi rangadót. A Sportklub hat ponttal utazhat haza magyarországi túrájáról, pénteken Brassóban lép jégre.

misscc_peterandor_miskolczi

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Érzelmileg egy elég hullámzó mérkőzés volt

   

Tokaji és Coolen is nagy csatát látott a jégen.

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Érzelmileg egy elég hullámzó mérkőzés volt. Jól sikerült a kezdés, majd nagyon sokat dolgoztunk és kaptuk az előnyöket. Görcsössé váltunk, nagyon jól akartunk játszani, de így kicsit túljátszottuk a dolgokat. Emiatt kicsit kiegyenlítettebbé vált a meccs. A harmadik harmadban az áthúzódó előnnyel nem sikerült élni, ami meghatározhatta volna a meccs kimenetelét. De nagyon nagy karakterünk volt amiatt, hogy nem estünk szét a kihasználatlan lehetőség után. Elkezdtük újra játszani a saját játékunkat és ennek volt köszönhető, hogy mi szereztük a következő gólt, ami döntőnek bizonyult. A hajrában a csapatkohézió átlendített a holtpontokon, Janis Voris pedig nagyot dolgozott hátul, akárcsak a hátrányos egységeink. Nagy csapatgyőzelem volt és nagyon örülünk a fontos három pontnak.”

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Szerintem ez egy elég jó meccs volt. Nagy csata volt a jégen. Mi jó munkát végeztünk az emberhátrányok során. Sokkal több kiállításunk volt, mint az ellenfélnek. Összességében a harmadik harmadban dőlt el a meccs, mi elvesztettük a korongot a védekező zónánkban, az ellenfél játékosa pedig szép gólt lőtt. Egygólos, szoros, jó hokimeccs volt, ahol keményen küzdöttek a felek. A DVTK élt a lehetőségével, mi pedig nem voltunk eredményesek, amikor lehoztuk a kapusunkat, 6-4-es játékhelyzetben nem lőttünk be a korongot. Szoros és kemény meccs volt, mindkét csapat nyerni akart, sajnos mi nem nyertünk, a DVTK viszont igen.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 885 néző. Játékvezetők: Dósa, Dósa, Szabó, Vincze.
Voris: 93,1% (Kiss B.)
K
Adorján: 92,3% (Simo)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Clarke, Ferencz Csibi, Becze, Péter B., Részegh T.
Szirányi, Petko, Vas, Farkas M., Blasko
3
Farkas T., Láday, Reisz, Fodor, Rokaly N.
Szalay, Pecsét, Ritó
4
Bajkó, Casaneanu, Péter A.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Coolen Tom, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:46 MIS Ilvessuo Razumnyak Páterka
2-0 14:17 MIS Razumnyak Vas
2-1 17:55 SCC Péter B. Részegh T. Becze
2-2 22:49 SCC SH Sofron Kubát
3-2 54:47 MIS Razumnyak Kulesov Páterka
39 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 55

Sofron emberhátrányban fűzte be a miskolci védelmet

   

A pontszerzéshez és a duplázó Razumnyakkal szemben azonban ez is kevésnek bizonyult – avagy a 3-2-es hazai sikerrel véget ért DVTK–Csíkszereda góljai.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum