UTE–Corona Brasov 1-2

   

Egy kevés látványos akciót hozó mérkőzésen a Brassó hátrányból fordítva minimális különbséggel nyerni tudott, magyarországi túrája során így már 6/6 pontnál jár.

A hazaiak összeállításából három rutinos játékos is hiányzott betegség miatt: Kiss Dániel, Benk András és Toni Henttonen sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, a 18 éves Ritecz Richárd harmadik Erste Liga mérkőzésére öltözhetett, de ott volt Lászlóffy Botond is a negyedik sorban. A Brassóból hiányzott a csütörtökön Székesfehérváron még jégre lépő Williams, a negyedik sorban viszont ott volt Gajdó Balázs. Az első harmad viszonylag gyorsan lepörgött, mindkét együttes kihagyott egy-egy emberelőnyt, de sem Rajna Miklós, sem Rylan Toth kapuja nem forgott nagy veszélyben.

A második harmad egy áthúzódó újpesti előnnyel indult, Kovács Alex takarásból leadott lövése a felső sarokban kötött ki, 1-0. Kisvártatva Shirley került ziccerbe, Toth mamuttal hárított. A vendégek egyre jobban átvették a kezdeményező szerepét, és ezt gólt is eredményezett: a 35. percben Balázsi rosszul lépett fel egy brassói megindulásra, VanWormer és Schaber pillanatok alatt lejátszották a 2 az 1-et, az akció végén utóbbi egyenlített, 1-1. A folytatásban újból emberelőnybe került a Brassó, de nem élt a lehetőséggel. Egyre indulatosabb lett a mérkőzés VanWormer mehetett ki egy kapu előtti kakaskodásért, de az Újpest sem élt az eséllyel.

A harmadik felvonás sokáig kevés igazi akciót hozott, majd a 48. percben Gliga csapta be az alapvonalnál Kiss Philt és tette el a korongot Rajna mellett, 1-2. A hátrányba került lila-fehérek nem tudtak megújulni, sokszor saját harmadukból nem tudták kihozni a korongot. Az utolsó 4 percben azonban sebességet tudtak váltani és egyre jobban beszorították a Coronát. A hajrában Rajna lekorcsolyázott, és bár az UTE felállt, Toth kapusnak nem kellett bravúrt bemutatni, a Brassó kihúzta a végső dudaszóig. A több kulcsemberét nélkülöző UTE egy kevés gólhelyzetet hozó mérkőzésen 2-1-re kikapott a Brassótól és maradt a kilencedik. A Corona alsóházi túrájának második mérkőzését is megnyerte, vasárnap Dunaújvárosban a 100%-os kirándulásért lépnek jégre Valcharék.

ute bra

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Kell egy-két önbizalomnövelő győzelem

   

Az UTE–Corona Brasov vezetőedzői nyilatkozatai.

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Úgy gondolom, hogy kitettünk mindent a jégre, ami bennünk volt. Több hiányzónk van, felforgatott sorokkal játszottunk, voltak olyan sorok, akik soha nem játszottak így együtt, ahhoz képest viszont mindenki előtt le a kalappal, mindenki kitette szívét, lelkét és nagyszerűen küzdöttünk. Az biztos, hogy a Brassó nagyobb forgalmat tudott generálni a mi kapunk előtt, mint mi a túloldalon, ebből a szempontból mindenképpen javulnunk kell, ha gólokat szeretnénk szerezni. Megyünk tovább, vasárnap újra játszunk, az biztos, hogy kell egy-két önbizalomnövelő győzelem, amiért keményen meg kell küzdenünk.”

Dave MacQueen (vezetőedző, Corona Brasov): “Mindig nehéz idegenben játszani, főleg egy rengeteget dolgozó csapat ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, bár kissé felforgatott sorokkal játszottunk, próbálkoztunk fizikálisan az Újpest fölé nőni. A harmadik harmadban tudtuk, hogy nyomni fognak a hazaiak, de a kapusunk remekül játszott, számos minőségi gólhelyzet maradt ki neki köszönhetően. A mérkőzés végén pedig egy gyönyörű góllal hozni tudtuk a három pontot.”

Erste Liga, Megyeri út, 311 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Dorner, Kövesi.
Rajna: 94,1% (Sági)
K
Toth: 96,9% (Tőke)
Jekunen, Balázsi, Németh, Just, Pereszunko
1
Sweeney, Garcia, Schaber, Kóger, VanWormer
Tornyai, Kiss Phil, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
2
Bors, Boriszenko, Domingue, Valchar, Gliga
Ritecz, Pokornyi, Madácsi, Kovács S., Szabó Rácz
3
Vasile N. R., Gajdó T., Szabó, Sills, Zagidullin
Nemes, Balogh, Lászlóffy
4
#6548, Kovács M., Gajdó B.
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:32 UTE PP Kovács A. Jekunen Pereszunko
1-1 34:14 BRA Schaber VanWormer Kóger
1-2 47:52 BRA Gliga Domingue Valchar
32 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

Gliga 3 pontot érően fordult be Rajna elé

 

A gólszegény UTE–Brassón Kovács Alex nagy lövése után tudott fordítani a Corona mutatjuk az egyébként szép találatokat.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum