DEAC–SC Csíkszereda 2-3

   

A csíkiak behúzták a debreceniek elleni meccsüket, aminek köszönhetően feljöttek a tabella harmadik helyére.

A hazaiaknál Hetényi továbbra is sérült, így Gönczi állt a vasak között – cserekapusként Végh Dánielt nevezték – míg a vendégeknél Adorján Attila védett. A mérkőzést a kipihentebb DEAC kezdte jobban, ám a csíkiak játszhattak előbb emberelőnyben. A Sportklub jól járatta a korongot öt a négy ellen, de nem tudtak betalálni Gönczinek. A 13. percben a vendégek megszerezték a vezetést: Péter Balázs centerezésére Részegh Tamás érkezett jó ütemben (0-1). Nem sokkal később Clarke eljutott a szezonbeli századik büntetéspercéig, Szmirnovval akadt össze egy páros büntetésért. A négy a négy elleni szituációban Gönczi védett egy csíki ziccert, aztán a kiegészülést követően volt egy hatalmas botos kesztyűs hárítása.

A második játékrész elején a Sportklub megduplázta az előnyét: Reisz a támadó harmadban elhozta a bulit, Fodor lőtt, Gönczi védett, de a kipattanót Rokaly Norbert közelről betette (0-2). Gyorsan jött az újabb találat, Sofron lőtt mesteri pontossággal a vasak találkozásához (0-3). Háromgólos hátrányban a debreceniek többször is közel jártak a szépítéshez, ám Adorján remekelt a csíki kapuban, egészen a 27. percig, amikor Novotny lövésével szemben tehetetlen volt (1-3). Két percre rá már csak egygólos volt a cívisvárosiak lemaradása, miután Mihalik András fonáklövése átperdült Adorjánon (2-3). A hazaiak a két találatukat követően erőre kaptak, többször is egyenlíthettek volna, de Gönczinek is akadt feladata. A harmad végén eljött a második Sportklub-fór, tíz másodperccel a dudaszó előtt pedig egy újabb DEAC-os ült ki pihenni.

A záró felvonás tizenpár másodpercnyi csíki kettős emberelőnnyel indult, ami gyorsan szimpla fórrá vált, a DEAC kibírta a nyomást. A harmad közepén eljött a mérkőzés első debreceni előnye, az öt a négy elleni helyzetből nem tudtak egyenlíteni, ahogyan a második fórból sem jött össze a hazaiaknak. A végén a cívisvárosiak időt kértek, lehozták a kapusukat, hiába.

A Sportklub 3-2-re nyert, sikerével feljött a tabella harmadik helyére, vasárnap Miskolcon játszik. A DEAC ugyanazon a játéknapon a FEHA19-et látja vendégül.

debscc_casaneanu

fotó: DEAC

Sokkal jobbak voltunk, mint az előző estén

   

A címvédő csíkiak trénere örült a pénteken látottaknak.

Kecskeméti Áron (másodedző, DEAC): Amit kiemeltünk az öltözőben az, hogy a munkamorálunkra nem lehet panasz, hiszen 3-0-s állásnál rá tudtunk lépni a gázra és vissza tudtunk jönni a meccsbe. A tartásunk megvolt a kapusunk Gönczi Lajos és a védőink által, persze voltak hibák, amit egy ilyen szintű csapat kihasznál. Megadtuk magunknak az esélyt 3-0 után is, hogy visszajöjjünk a meccsbe és ez is mutatja, hogy milyen jól dolgoztunk ma. A szurkolóknak külön köszönjük, hogy ilyen hangulatot csináltak, mi próbáltuk meghálálni és jó hokit tenni a pályára. A következő meccsünk sem lesz egyszerű, de ha úgy megyünk ki a jégre, mint ma és ha ilyen munkát rakunk le a jégre akkor bizakodhatunk.

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): A csütörtöki nap egy rémálom volt számunkra. A célunk az volt, hogy rendbe rakjuk a védekezésünket és úgy gondolom, ez sikerült. Sokkal jobban játszottunk hátul és sokkal jobbak voltunk a védekező zónában. Nem adtunk túl sok lehetőséget az ellenfelünknek, megvoltak a saját helyzeteink is. Összegezve úgy gondolom, hogy sokkal jobbak voltunk, mint az előző estén. Úgy gondolom, ez egy jó jel a csapat számára, hogy vissza tudjuk fordítani a hajót a megfelelő irányba.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 317 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Balla, Fényi.
Gönczi L.: 92,1% (Végh)
K
Adorján: 93,8% (Simo)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Kubát, Salló, Sofron, Stach, Szkacskov
Sándor, Szoszunov, Izacky, Szmirnov, Novotny
2
Clarke, Ferencz Csibi, Becze, Péter B., Részegh T.
Bukor, Vokla, Kozma, Molnár D., Sági
3
Farkas, Láday, Reisz, Fodor, Rokaly N.
Molnár G., Bogesic, Mihalik G., Karda
4
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Péter A.
György József, Kecskeméti Áron
E
Coolen Tom, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:15 SCC Részegh T. Péter B. Becze
0-2 22:10 SCC Rokaly N. Fodor Reisz
0-3 23:37 SCC Sofron Szkacskov Stach
1-3 26:08 DEB Novotny Izacky
2-3 28:42 DEB Mihalik A. Szmirnov Spirko
32 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 6

Sofronék kipasszolták a debreceni védelmet

 

A 3-2-es vendéggyőzelemmel véget ért DEACSportklub gólösszefoglalója, helyenként kimondottan pofás találatokkal.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum