Hydro Fehérvár AV19?Pioneers Vorarlberg 3-0

 

Hári Jánosék a végjátékban gyűrték le 38-11-es kapura lövési mutató mellett az ICEHL utolsó helyén álló ellenfelüket.

Kötelező győzelem előtt állt a Brett Findlayt visszakapó, de kisebb sérülés miatt Bartalis Istvánt nélkülöző Fehérvár. Ennek megfelelően jól állt bele a meccsbe a házigazda. Az első öt perc egyetlen helyzete után felpörögtek az események, Hári passzára Kuralt érkezett, majd Petan és Erdély játszottak össze, a vendégek csak nyomozták a korongot, Caffi kapus lett a végállomás. A semleges harmadot gyorsan átjátszották Sarauerék, a lövések is megvoltak, igaz, ziccerből lehetett volna több. A 17. percben Kuralt adta vissza a kölcsönt Hárinak, remek átadással ugratta ki a csapatkapitányt, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani. Az emberelőnyben jöttek a helyzetek is: Erdély éles szögből, Nilsson, majd Campbell távolról próbálkozott, Caffi állta a sarat. A 15-4-es lövési arány rendben volt, csak a gól hiányzott, ami a Bolzano elleni meccs tapasztalataira visszagondolva némi aggodalomra adott okot.

A középső felvonás eleje védekezéssel telt. Előbb Nilsson áthúzódó kiállítását kellett kibekkelni, majd Szabó Dániel is kiszállt a meccsből két percre. Jól zárt a retesz, minden gond nélkül leperegtek az emberhátrányok. Sőt, a büntetőpadról visszatérő Szabó kilépett, de középre tett korongját Findlay nem tudta a kapuba tessékelni. Egyenlő létszámban újra a Volán dominált. A vorarlbergiek nem panaszkodhattak a szerencsére, Hári lövése kevéssel kerülte el a kaput, majd Fournier távolijából semmit sem látott Caffi, mégis elakadt benne a korong. A 32. percben Terbócs nemes egyszerűséggel körbe korcsolyázta őrzőjét, ismét a kapus lett a végállomás. Folytatódtak a gyors hazai támadások, Findlay szép csel után Erdélyhez játszott, akit a lövés pillanatban levadásztak. Emberelőnyből sem sikerült megszerezni az áhított vezető gólt. Rétfalvi is kiment, Bull átbújt két hátvéd között, szerencsére Roy a helyén volt. Negyven perc után sem esett gól.

Igyekezett változtatni ezen a Fehérvár, Nilsson és O?Brien is messziről próbálkozott. A 45. percben egy támadó harmadban eladott korongból szólózhatott az ellenfél, a kapuvas kisegítette a mieinket. Fordult a kocka, óriási tűzijáték és kavarodás után sem sikerült begyötörni a vezető gólt. A fölény emberelőnyt kamatozott, Caffi továbbra is mindent fogott. Az 54. minutumban egy korcsolyán megpattanó korong volt veszélyes, ebből sem lett gól. Egy perccel később Mihály Ákos beszáguldott a harmadba, középre tett korongjára ketten is érkeztek, Caffi alatt pihent meg a korong. Az eset után több páros is összekapaszkodott. Az 57. percben eredményt hozott a rengeteg munka: Hári volt az építész, két embert is magára húzott, korongjára Kuralt érkezett és a hálóba vágta (1-0). Elemi erővel robbant ki a feszültség a játékosokból és a szurkolókból. Egy perccel később 2 az 1 elleni akció végén a nevető harmadik, Findlay kotorta be a kipattanót (2-0). Itt még nem volt vége, Kuralt üres kapus góllal tette magabiztossá a sikert (3-0). Végül tökéletes lett az este, Roy shutoutja is összejött. A Hydro Fehérvár a vártnál nehezebb mérkőzést játszott, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot a 3-0-s sikerével.

sarauer_avspio_fehervar

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum