FEHA19–Corona Brasov 1-4

   

A székesfehérvári fiatalok az első harmadot követően vezettek a brassóiak ellen, ám végül a vendégek behúzták a találkozót.

Jobban kezdtek a brassóiak, rövid időre beszorították a házigazdát. A 4. percben aztán Cizas és Trastasenkovs helyzetig passzolgattak, végül előbbi korongja jutott át a gólvonalon (1-0). Lendületbe jöttek az akadémisták, Dézsi lőtt kapuvasat. Boriszenkóék is feljebb kapcsoltak, kifejezetten jó volt az iram. A harmad második felének kezdetén 2 az 1 elleni hazai kontra futott a jégen, Trastasenkovs ezúttal passz helyett lövést választott, korongja mellé szállt. Keceli-Mészárosé volt az első kiállítás, a helyzetbe kerülő Williamsnek ütött oda. A speciális egységek csatáját a védők nyerték, nem tudott egyenlíteni a Corona. A 14. percben pedig közel jártak hozzá, a játékvezetők videóztak, majd jelezték, nem volt bent a pakk. Fokozta a nyomást a Brassó, Valcharék komoly tűzijátékot rendeztek a hazai kapu előtt, Toth több bravúrt bemutatva őrizte az előnyt. A hajrára felpörögtek az események, Németh Zalán korongot szerzett a támadó harmadban, mellé durrantott, az ellentámadásból Boriszenko éppen őt lőtte ki a blokkból. Hiába a 6-20-as lövésarány, a szünetre 1-0-s hazai előnnyel vonultak a csapatok.

Sérüléssel folytatódott a mérkőzés, egy kapu előtti ütközés után Dobmayer a karját fájlalva lent maradt, végül saját lábán hagyta el a jeget és később visszatért. A 24. percben Gliga előre tört, nem tudták feltartóztatni, de Toth eszén nem tudott túljárni. Ritkán látható jelenetsorral folytatódott az összecsapás, egy akción belül kétszer szabálytalankodtak a látogatók, két percen át kettős emberelőnyben támadhatott a FEHA. Remekül védekezett a Brassó, helyzetekig sem jutottak a hazaiak. A mérkőzés felénél újra emberelőnybe került a Bogdanov-csapat, Schaber korongot lopott és hiába szorongatták, emberhátrányban is gólig vitte a szólót (1-1). A 38. minutumban a fordítás is összejött az erdélyieknek: Williams a kék vonalról bombázott a hálóba (1-2). A játék képének megfelelt, hogy 40 perc után fordítottak és vezettek a vendégek.

A záró harmadban próbáltak kezdeményezni és egyenlíteni a fehérváriak, Ivády megpattanó lövésénél nem is jártak messze ettől. De elég volt egy rossz csere és jött a kiállítás. Keceli-Mészáros emberhátrányban is elszáguldott a szélen, középen Németh Zalán érkezett, nem sikerült egalizálni. A 45. percben bánhatták ezt igazán, amikor össztűz zúdult Toth kapujára, végül VanWormer váltotta gólra a fórt (1-3). Nem adta fel a FEHA, Kóger távolija után Trastasenkovs is helyzetbe került, Tőke mindkétszer a helyén volt. Az 50. percben eldőlt a mérkőzés: egy kapu előtti kavarodás után a hét játékosa, Valchar eszmélt a leghamarabb (1-4). Ez a gól már megfogta az akadémistákat, a Brassó uralta az összecsapást és újabb helyzeteket dolgozott ki. A hajráig az eredmény nem változott, pedig mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A rutinosabb Corona Brasov könyörtelenül kihasználta a fehérváriak hibáit és megérdemelten vitte el a pontokat a Raktár utcából.

fhabra

fotó: Soós Attila/FEHA19

Csak üldöztük őket, mint mikor a fiú az apával játszik

   

Így látták a vezetőedzők a FEHA19–Corona Brasov mérkőzést.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “Az első pár perc rendben volt, jól kezdtünk, megszereztük a vezetést is, megvoltak a lehetőségeink is. A Brassó aztán sebességet váltott, fizikálisabb játékot mutatott be, és erre sajnos nem találtuk a választ. A folytatásban csak üldöztük őket, mint mikor a fiú az apával játszik. A Brassó jól játszott, a minőségi és tapasztalt embereik kioltották az erősségeinket, összességében egy nehéz este volt számunkra.”

Dave MacQueen (vezetőedző, Corona Brasov): “Nehéz ellenfél ellen játszottunk, keményen dolgoznak. Elég jól tudtuk kontrollálni a mérkőzést, de figyelnünk kellett, megtaláltuk a győzelemhez vezető utat. Most kezdtük a túrát, meglátjuk mit hoz a holnap. Az emberhátrányos gólunk volt a győzelem kulcsa, illetve fontos volt kivédekezni az öt a három elleni szituációt.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 254 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Mizsák, Árkovics.
Tóth: 91,7% (Zupancic)
K
Tőke: 94,1% (Toth)
Dobmayer, Racsinszkij, Cizas, Trastasenkovs, Ambrus Cs.
1
Sweeney, Garcia, Schaber, Kóger D., VanWormer
Kóger B. L., Salamon, Fekete , Farkas L., Zezelj
2
Boriszenko, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Szabó P., Farkas B., Ivády, Németh Z., Keceli-Mészáros
3
Bors, Gajdó T., Szabó K., Sills, Zagidullin
Alapi, Dézsi, Mayer
4
Kovács, Vasile N. R., Antal
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:18 FHA Cizas Trastasenkovs Kóger B. L.
1-1 31:00 BRA SH Schaber Szabó K.
1-2 37:34 BRA Williams Bors Schaber
1-3 44:49 BRA PP VanWormer Schaber Domingue
1-4 49:25 BRA Valchar Domingue Boriszenko
17 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 6

Schaber emberhátrányban csinálta meg

 

A FEHA19–Corona Brasov Erste Liga-bajnoki összefoglalója, benne a kulcsmomentumnak bizonyuló kanadai csatár

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 6-3ÉLŐ
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum