Dobogósok csatáznak Miskolcon

   

A népkerti rangadó mellett a Megyeri úton, Debrecenben és a Tüskecsarnokban is rendeznek Erste Liga-találkozókat.

18 órától a 9. helyen szerénykedő UTE az egyre jobb formát mutató, csütörtökön a hatodik helyre előrelépő Brassót fogadja. A lila-fehérek egy ponttal zárták erdélyi túrájukat, Csíkszeredában még meccsben voltak, de másik két ellenfelük ellen hamar nagy különbség alakult ki. Az Újpest november elején, a FEHA19 vendégeként nyert legutóbb ? akkor is csak hosszabbításban ?, ötmérkőzéses vesztes szériában van a csapat. A bajnokság felénél talán már a fanatikus szurkolók sem igen hisznek abban, hogy csapatuk odaérhet az első hat hely egyikére, lassan a playoff-kvalifikációra kell készülniük Virág Csabáéknak. Légiósaik viszont mintha kezdenék elkapni a fonalat végre: Henttonen 3 góllal, Shirley 5 ponttal zárta az erdélyi kiruccanást. A gondok a védekezésnél kezdődnek: Rajna mindössze 89,8 %-ot hoz az idei évben, igaz, nincs is előtte védelem, a lilák 75 kapott gólja jó 25%-kal több, mint a top hat csapaté. A Brassó velük szöges ellentétben hétmérkőzéses pontszerző szériában van, csütörtökön például hátrányból fordított Fehérváron. Chase Schaber a csendesebb hazai pályás teljesítményét követően a FEHA19 ellen három pontot pakolt a közösbe, Valchar október 27-e óta minden meccsen szerez legalább egy egységet. A két együttes már kétszer találkozott egymással, Újpesten november elsején egy igazi thrillert követően hosszabbításban nyertek a lilák, egy hete a Barcaságban sima haza siker született.

bra ute

A középmezőnyben egyre jobban megragadó DEAC a negyedik Csíkszeredát látja vendégül 18:30-tól. A debreceni alakulat legutóbbi 4 mérkőzésén a maximálisan megszerezhető 12 pontot begyűjtötte, György József csapata most már akkor is képes meccseket nyerni, ha esetleg nem Hetényi Zoltán áll a kapuban. Emberelőnyös játékukon is javítottak Daleckyék, 23,1%-ban használják ki lehetőségeiket: a légiósaikból álló első fóregység 4 gólt vágott az elmúlt 5 mérkőzésen. A Csíkszereda egy vízilabda-eredménnyel záruló találkozón nyert csütörtökön 9-7-re Dunaújvárosban. Míg Szamankov cserekapus 76%-os teljesítményét nem teszi ki a vitrinbe, valamint az alsóbb sorok is rendre nyelték a gólokat ? Reisz Áron például -4-gyel zárt -, addig Stach 6, Szkacskov pedig 5 ponttal jelezte, hogy hiba volt őket leírni az idény elején. A DEAC szeptember végén hazai pályán hosszabbításban már egyszer legyőzte a Sportklubot, majd fordított pályaválasztás mellett a székelyek örülhettek.

deac scc csikk

18:30-tól a Ferencváros és a FEHA19 újból megmérkőzik egymással. A két együttes alaposan ismerheti már egymást, hiszen az elmúlt két hét során ez lesz már a negyedik mérkőzésük. A Magyar Kupában mindkét gárda nyert egy-egy mérkőzést, ami összesítésben sima Fradi továbbjutást jelentett, a két csörte közé egy Erste Liga-összecsapásuk is beékelődött, a zöldek 5-2-re nyertek Fehérváron. A Fradi új igazolásai közül Hrabal már négy pontos, legutóbb győztes gólt szerzett Csíkszeredában, Sailio kettő, Mesikämmen egy egységgel áll. Az utóbbi időben Bán Károly felkerült az első két sorba, a 24 csatárral Low és Betteridge oldalán számol Fodor Szabolcs vezetőedző. Az Erste Ligában kétszer találkozott a magyar bajnok és a sereghajtó FEHA19, a Fradi mindkétszer legyőzte ellenfelét.

ftc feha

A játéknap rangadóját Miskolcon rendezik: a harmadik DVTK Jegesmedvék a második Gyergyói HK ellen próbálhatják megerősíteni helyüket a dobogó alsó fokán. Tokaji Viktorék az elmúlt hétvégén a tabella alsó felébe tartozó együttesek ellen gyakorolhatták játékukat: a FEHA19 ellen nyögvenyelősen, a Dunaújvárost alaposan kitömve nyertek a Macik. Utóbbi mérkőzéshez tartozik, hogy az Embrichet hátulról teljesen feleslegesen leütköző Kevin Wehrs végleges fegyelmijét helyben hagyta a Fegyelmi Bizottság, eltiltást nem szabtak ki a volt válogatott hátvédre, így ott lehet pénteken a jégen. A DAB ellen nyugodtan pörgethette mind a négy sorát a DVTK szakvezetése, a támadók közül mindenki kapott legalább 10 percet, míg húsznál többet senki sem töltött a jégen. A GYHK 9 ponttal zárta budapesti csapatok fővárosi túráját, hétmérkőzéses pontszerző szériában van, legutóbb október végén a Megyeri úton maradtak pont nélkül Szilassy Zoltánék. Az első két sor továbbra is száguld, mind a Chris Bodó által húzott első, mind a Vincze Péter fémjelezte második trió tonnaszámra szállítja a pontokat. A két együttes mérkőzései eddig vendégsikereket hoztak: a második fordulóban a Gyergyó Miskolcon tömte ki 6-1-re a Jegesmedvéket, majd a DVTK 3-2-re nyerni tudott Erdélyben.

gyemis_voris_vinczep

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum