Nem pihen a Szereda és a Brassó

 

Az erdélyi túra után az erdélyiek túráznak: kezdésként csütörtök este 18:30-tól két Fejér megyei fellépéssel folytatódik az Erste Liga.

Dunaújvárosban kezdi meg újabb magyarországi körútját az SC Csíkszereda. Az Acélbikák mögött felemás hetek állnak: előbb a Magyar Kupából kisebb meglepetésre, de a két meccs alapján megérdemelten verték ki az Erste Ligában dobogós helyen álló DVTK-t, ám a Jegesmedvék ezt hétvégén egy 8-3-as kiütéssel bosszulták meg a bajnokságban. A nagyon egyoldalú összecsapás után maga a DAB edzője, Niko Eronen fogalmazott úgy, hogy az egész szezon legrosszabb produkciójával sikerült előrukkolniuk, és bár egy meccs nyilván nem a világ, a DAB-nak innen kellene most felállnia otthon a címvédő ellen, ami nyilván nem egyszerű feladat. A szeredaiak hazai hosszú hétvégéjét a Ferencváros rontotta el a végén, a bajnokcsapat az UTE és a BJA felett aratott siker után 4-3-as vereséggel maradt pont nélkül az FTC-Telekommal szemben, egy újvárosi győzelemmel ellenben már a dobogót ostromolná. Érdekesség, hogy a DAB a lőtt gólok tekintetében alig marad el a Sportklubtól (56?51), a kapottak számában viszont szignifikáns a különbség (15 találat), az újvárosiaknál csak a két mögöttük álló csapat, az UTE és a FEHA19 hálóját terhelték meg többször az ellenfelek. A két csapat oda-vissza találkozott már egyszer a szezonban, mindkétszer erdélyi siker született: a Vákárban a ráadásban, Újvárosban még a rendes játékidőben tudott felülkerekedni a Sportklub.

A szomszédban a FEHA19 a Corona Brasovot fogadja ezzel egyidőben. A brassóiak a hét játékosának megválasztott Radim Valchar vezetésével hat pontot szereztek otthon az FTC, UTE, BJA hármas ellen, így bár továbbra is csak a 7. helyen állnak, hátrányuk immár csupán 5 pont a dobogós DVTK-hoz képest. A sereghajtó Fehérvár-farm ezzel szemben továbbra sem tud kitörni a szimpatikus fiatal pofozógép szerepéből, legutóbb éppen egy hónapja tudott nyerni a bajnokságban a DAB ellen, szétlövéssel, ezen kívül két rendes játékidős sikerrel szerénykedik. A lassú, de biztos fejlődés azért így is látszódik: a FEHA előző négy meccséből egyszer sem szenvedett kétgólosnál nagyobb vereséget, a Ferencvárost a kupavisszavágón a Tüskecsarnokban tudta legyőzni, míg a DVTK ellen és Debrecenben is vezetett még két harmadot követően. A két együttes legutóbb még szeptemberben meccselt egymással, ugyancsak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, akkor 1-1-es 40 perc után végül szoros, 3-1-es brassói siker született (szintén Valchar duplájával) ? egy hasonló kimenetel ezúttal azt eredményezné, hogy a Corona az FTC beelőzésével fellépne a negyeddöntőt érő 6. helyre.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum