SC Csíkszereda–FTC-Telekom 3-4

   

A ferencvárosiak a budapesti győzelmük után idegenben is legyőzték a címvédőt.

A hazaiak kapujában Adorján, a vendégeknél Arany kapott lehetőséget. Három és fél percnyi játék után a ferencvárosiak megszerezték a vezetést, miután Kestilä üresen maradt a hazai kapu közelében, ezt góllal büntette a finn légiós (0-1). Két perc múlva jött a hazai válasz, a Sportklub megnyomott egy cserét, Casaneanu közelről megszerezte szezonbeli első Erste ligás gólját (1-1). A jó tempójú találkozó folytatásában a hazaiaknak volt több próbálkozása. A nyitó harmad közepén Sailio kiugrott, ám szólója végén ütközött a kapussal, ezért kisbüntetést kapott. A csíkiak az emberelőnyben eleinte jól járatták a korongot, aztán később védekezésre is kényszerültek. Később a zöld-fehérek is játszhattak öt a négy ellen, nem tudtak érdemben felállni. A játékrész végén Rokaly Norbert révén közel járt a fordításhoz a címvédő, de Arany bravúrral védett.

A második húsz perc elején túl sok ferencvárosi volt a jégen, így emberelőnybe került a Sportklub, a speciális játékhelyzet két gólt hozott. Előbb Kestilä megugrott, a szólóját hiába védte Adorján, Kulmalához került a korong, akinek a passzát Kestilä gólra váltotta (1-2). Csak 17 másodperc telt el az egyenlítésig, Kubát volt eredményes (2-2). Pár percre rá újra öt a négy ellen támadhattak a csíkiak, sőt 68 másodpercnyi dupla fór várt rájuk, ekkor Tom Coolen időt kért. Az edzői kérést gyorsan megvalósították a kék-fehérek, Szkacskov talált be a vert helyzetben lévő Aranynak (3-2). A szimpla fór majdnem hozott egy újabb emberhátrányos Fradi-gólt, de Kestilä lövése a kapuvason csattant. A harmad első ferencvárosi előnye sikerrel zárult, Sailio egyenlített közelről (3-3). Szinte azonnal ki is ült egy vendég játékos a büntetőpadra, és ebben a csíki fórban is volt egy veszélyes FTC-kontra.

A záró felvonásból hat perc telt el, amikor Részegh Zsolt gáncsolásért, Low színészkedésért pihenhetett. A négy a négy elleni helyzet nem hozott gólt, ahogyan a kiegészülés után is remekeltek a védelmek. Egészen az 53. percig, amikor a hazaiak megtorpantak Sofron vélt elgáncsolásánál, a játék továbbfolyt, Hrabal pedig újra vezetéshez juttatta az FTC-Telekomot (3-4). A Sportklub próbált megint egyenlíteni, ám pontatlanul játszottak, Adorjánt is csak nehezen, 50 másodperccel a vége előtt tudták levinni. Tóth Adrián üres kapus gólt lőhetett volna, de lövését blokkolta az egyik csíki.

Az FTC-Telekom 4-3-ra nyert, sikerrel zárta erdélyi túráját, pénteken a FEHA19-et fogadja. A Sportklub csütörtökön Dunaújvárosban indítja magyarországi utazását.

sccftc_kestila_adorjan

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Egy jó mérkőzéshez mindig két csapat szükséges

 

A Sportklub–FTC-Telekom találkozó edzői nyilatkozatai.

Tom Coolen (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Az első és második harmadban úgy gondolom, igazán jól játszottunk. Nem tetszett a harmadik játékrész, 3-3 volt az állás, amikor túl sokszor veszítettünk korongot, és a harmadik harmadban az ellenfél is kicsivel jobban játszott. Túl sok hibát vétettünk az utolsó húsz percben, túl sok korongvesztésünk volt, sokszor odaadtuk nekik, egyenesen az ütőjükre passzolva, ezért úgy érzem, megérdemelték ezt az eredményt. Azt gondolom, hogy négy meccset öt-hat nap lejátszani túl nagy meccsterhelés. Értem én, hogy két bajnokságban kell játszanunk, de a hokivilágban sehol sem játszanak négy meccset hat nap alatt. Mindenesetre úgy kellett volna játszanunk 60 percen át, ahogyan az első két harmadban, és akkor megnyerhettük volna a hétfői esti összecsapást. Jobbnak kell lennünk.”

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): “Egy jó jégkorong-mérkőzéshez mindig két csapat szükséges. A mostani meccsen ez adott volt, két nagyon jó csapat játszott egymással pörgős mérkőzést. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk, mert úgy gondolom, a székely túrán már egyre jobbak voltunk. Az előző időkben nem állt össze úgy a csapat, ahogyan szerettük volna, nagyon keményen dolgoztuk, hogy ez meglegyen. Az előző két meccsen még nem jöttek úgy a pontok, ahogy szerettük volna, de szerencsére itt most összejött. Le a kalappal a srácok előtt, mert nagyon keményen megdolgoztak ezért a 3 pontért, és úgy gondolom, hogy 5 az 5 ellen jobbak is voltunk, több helyzetünk volt, mint a Csíkszeredának, mely nagyon jó emberelőnyös csapat volt, kihasználták a helyzeteiket, de azt gondolom, hogy nagyon keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, és meg is érdemeltük.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortáni, Csomortáni, André, Gheorghies.
Adorján: 87,1% (Simo)
K
Arany: 89,3% (Földes)
Kubát, Láday, Sofron, Stach, Szkacskov
1
Karmeniemi, Hrabal, Nagy G., Sailio, Kulmala
Clarke, Farkas T., Becze, Péter B., Részegh T.
2
Seregély, Boros, Low, Bán, Betteridge
Salló, Ferencz Csibi, Reisz, Fodor, Rokaly N.
3
Sarcia, Mesikammen, Tóth A., Kestilä, Kreisz
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Péter A.
4
Galántai, Farkas L. S., Kozma, Tóth G.
Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:35 FTC Kestilä Seregély Kreisz
1-1 05:30 SCC Casaneanu Ferencz Csibi Fodor
1-2 24:23 FTC SH Kestilä Kulmala Arany
2-2 24:40 SCC PP Kubát Stach Szkacskov
3-2 28:12 SCC PP2 Szkacskov Stach Sofron
3-3 34:50 FTC PP Sailio Kulmala Kestilä
3-4 52:47 FTC Hrabal Sailio Betteridge
28 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum