Gyergyói HK–UTE 6-2

   

A hazaiak minden harmadot megnyerve simán verték a szebb napokat látott lilákat, Vincze Péter duplázott.

A házigazda összeállításában ezúttal is Györfy Tihamár pótolta a beteg Saarit, a szintén hiányzó Császár Hunor helyén Vincze Gergő kapott lehetőséget. A kapukban az első számú kapusok, nevesen Rinne és Rajna kezdtek. A negyedik percben megszerezte a vezetést a GYHK, az első cseréjét játszó negyedik újpesti sort alaposan megbolondította a Sárpátki, Sylvestre, Vincze Péter trió, a korongjártatás végén a volt újpesti támadó mattolta Rajnát. Fél perc múlva egyenlített az Újpest, Just passzolt az üresen érkező Henttonenhez, aki kilőtte a hosszút, 1-1. A folytatásban Sylvestre lövését követően ismét leesett Rajna fejvédője, ám a válogatott hálóőr a brassói mérkőzéssel ellentétben nem kapott ebből gólt. A 15. percben Sylvestre kékvonalas lövésébe ért bele a kapu előtt a duplázó Vincze Péter, 2-1. A harmad hajrájában lemásolta második gólját a Gyergyó, ezúttal Fejes lövésébe tette bele az ütőjét Brance Orban, a játékvezetők rövid videózást követően érvényesnek minősítették a találatot.

A második harmad gyors hazai góllal indult, egy kapu előtti kavarodást követően Bodó előzte meg Tornyait és a hálóba húzta a korongot, 4-1. Pereszunko ziccerben szépíthetett volna, ám Rinne fogta az ukrán próbálkozását. Amikor már kezdett az UTE magára találni, és egyre több időt töltött el a hazai harmadban, akkor Haaranen ugratta ki a kékvonalon várakozó Sylvestre-t, aki gyönyörűen eltette a korongot Rajna lábai között, 5-1. A folytatásban emberelőnyben vesztett korongot az UTE, Orban és Bodó lerohanása kapuvason végződött, majd a kiegészülés pillanatában Shirley középre adását követeőn Németh Attila kapcsolt a leggyorsabban, és meglőtte csapata második találatát, 5-2.

Az utolsó játékrész során harmadik emberelőnyét kihasználta a GYHK, Tranca lövését követően a gólvonal felé csúszott a korong, Sárpátki az üres kapuba pofozta. A hajrában a helyzetbe kerülő Kovács Alexre csapott rá bottal Fejes, szerencsére a fiatal újpesti folytatni tudta. A Gyergyó sima 6-2-s győzelmet aratott, továbbra is tapad a listavezető BJAHC-ra, pénteken Miskolcra utazik. Az idegenben továbbra is pocsék formát hozó UTE – 10 mérkőzésből mindössze 3 pontot gyűjtöttek a lilák – ugyanaznap a Brassót fogadja.

gyhk ute

Fotó: Szász Adorján / Gyergyói HK

A fizikális és a mentális stresszt is kezelnünk kellett

   

Így látta a GYHK–UTE mérkőzést a két edző.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, Gyergyói HK): “Számszerűleg lehetett ez könnyebb kintről nézve, én nem így éltem meg, hogy könnyebb meccs lett volna. Sok mérkőzést játszottunk, így a fizikális és a mentális stresszt is kezelnünk kellett, amiben pedig hiányérzetem volt, az a konzisztens teljesítmény: az első harmad első tíz perce nem volt jó, a második tíz parádés volt. A második játékrészben pont fordítva. A harmadik harmad előtt azt kértem, hogy úgy játsszunk, mintha 0-0 lenne, és akkor leszünk jó csapat, ha három olyan harmadunk lesz, mint az utolsó. Nagyon jól öltünk az utolsó húsz percben, összességében pedig tetszett, ahogyan ezt a hétvégét kezeltük. Jön egy kis pihenő, utazás, regenerálódunk és készülünk a Miskolcra.”

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): “Úgy gondolom, ennyi nem volt a két csapat között, hiszen nekünk is megvoltak a minőségi gólhelyzeteink. Az biztos, hogy a Gyergyó sokkal jobban értékesítette ezeket, és nagyon nehéz úgy meccset nyerni, hogy nem uraljuk a saját kapunk előterét. Beleérősből és kipattanóból kaptunk gólokat, ráadásul a Gyergyó a saját kapuja előterét is jobban uralta. Abszolút megérdemelten nyert az ellenfél.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Játékvezetők: Rédai, Rédai, Magyar, Maifeld.
Rinne: 95,0% (Demeter)
K
Rajna: 86,7% (Sági)
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
1
Jekunen, Kiss D., Benk, Henttonen, Just
Györfy, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Tornyai, Kiss Phil, Shirley, Kiss Patrik, Pereszunko
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Silló, Szigeti
3
Balázsi, Pokornyi, Kovács A., Madácsi, Szabó Rácz
Vincze G., DiDiomete, Csiszer
4
Balogh, Nemes, Németh, Kovács S.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:27 GYE Vincze P. Sárpátki Sylvestre
1-1 03:57 UTE Henttonen Just Kiss Phil
2-1 14:01 GYE Vincze P. Sylvestre Haaranen
3-1 18:56 GYE Orban Fejes Tranca
4-1 21:00 GYE Bodó Tranca Orban
5-1 31:31 GYE Sylvestre Haaranen
5-2 34:03 UTE Németh Shirley Kiss D.
6-2 52:18 GYE PP Sárpátki DiDiomete Tranca
45 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 6

Sylvestre magabiztosan értékesítette a szólóját

 

A GYHK–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum