Garát-Gasparics Fanni két gólt lőtt

 

A Riveters az első meccset elveszítette, a másodikat megnyerte a Montreal otthonában. Összefoglaló a külföldön szereplő női jégkorongozók teljesítményéről.

A női NHL-ben, vagyis a PHF ligában újabb történelmi meccseket rendeztek magyar szempontból. A Montreal Force és a Metropolitan Riveters hétvégi dupla összecsapásán három magyar válogatott játékos is jégen volt: a hazaiakat Taylor Baker, a vendégeket Garát-Gasparics Fanni és Dabasi Réka erősítette. A szombati találkozón, 2500 néző előtt a New Jersey-i együttes szerzett vezetést, éppen Garát-Gasparics révén: emberelőnyben jól érkezett egy kapusról kipattanó korongra, és közelről nem hibázott. A Montreal az első harmad végén egyenlített, szintén fórból, majd a 28. percben a vezetést is megszerezte, de erre még tudott válaszolni a Riveters. A Force a harmadik harmadban eldöntötte a meccset, sorozatban lőtt három gólt, ráadásul az egyiket emberhátrányból. A végén még a Riveters kozmetikázott az eredményen, így 5-3-ra nyert a Montreal. Garát-Gasparicsnak három lövése volt, és ennyiszer próbálkozott a győztes csapatból Taylor Baker is. Dabasi Réka ezúttal lövésig nem jutott, hasznos mezőnymunkát végzett.

Egy nappal később a Riveters vissza tudott vágni a kanadai csapatnak. A Force került előnybe, de a 18. percben Garát-Gasparics egyenlített: emberhátrányban kihasználta a hátvéd tétovázását, lecsapott a korongra, egy szép csellel becsapta a kapust, és belőtte a ziccert. Kiegyenlített volt a meccs, mindkét kapusnak akadt dolga, és a folytatásban az emberelőnyökkel sem tudott egyik oldal sem élni. Az utolsó tíz percre pörögtek fel az események: a Riveters csapatkapitánya, Madison Packer talált be, de a Montreal egyenlített, ám 57 másodperccel a vége előtt a vendégek szereztek újabb gólt, Kelly Babstock révén ? a buli utáni akcióban Garát-Gasparics is részt vett. Taylor Baker egyszer lőtt kapura és egyet blokkolt, Dabasi Réka is egyszer próbálkozott, Garát-Gasparicsnak pedig két lövést és egy blokkot jegyeztek fel.

A Riveters a harmadik, a Montreal a negyedik helyen áll. Dabasi Rékáék a következő hétvégén a Minnesotával találkoznak, míg a kanadai együttesre a Conneticut vár.

NCAA

Az amerikai egyetemi ligában a Maine előbb 8-1-re kikapott a Clarksontól, majd hosszabbításban 5-4-re nyert ellene. Az első meccsen Seregély Míra szerezte a szépítő gólt, és betalált a győztes találkozón is, valamint két gólpasszt is adott.

ZSHL

Az orosz ligában Hayley Williams csapata, a Dinamo-Neva szétlövésben 3-2-re kikapott az MSMO 7.62-től. A magyar válogatott csatár lőtte csapata első gólját, ám büntetőjét kihagyta.

fanni_metriveters

Fotó: Riveters

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum