DEAC–FEHA19 5-3

   

A debreceniek egy izgalmas mérkőzésen tartották otthon a pontokat a székesfehérvári fiatalokkal szemben.

A mérkőzésen a Hetényit továbbra is nélkülöző DEAC szerezte meg a vezetést a 7. percben: már éppen kiegészült volna a FEHA19, amikor Mihalik távolról kapura lőtt, Szoszunov még beleért, így róla pattant a hálóba a korong. A fehérváriak is próbálkozhattak fórban, de ez nem vezetett eredményre. Egyenlő létszámnál viszont Trastasenkovs indult el szélről befelé, a korong Szabó Péter elé került, aki váratlan mozdulattal átemelte azt Gönczi válla fölött, s kiegyenlített.

A DEAC-ot nem ijesztette meg a lehetőség, hogy a ligautolsónak van mit keresnie a mérkőzésen, különben nem hagyták volna teljesen magára a pálya közepén Cizast. Ezt vette észre a védők gyűrűjéből Ambrus, a palánktól a litván csapattársához passzolt, ő meg senkitől sem zavartatva megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ahelyett, hogy a DEAC érvényesítette volna a papírforma szerinti erőfölényét, a fehérváriak próbálkoztak többször kapura lövéssel, ráadásul kétszer fórba is kerültek, ezeket azonban a hazaiak kivédekezték.

A DEAC a harmadik harmad elején is mindjárt emberhátrányba került, de a FEHA ezt a fórt se tudta megjátszani. A debreceniek ezt kihasználva, amikor kiegészültek, Dalecky révén kiegyenlítettek. A 48. percben aztán fórba is kerültek, s bár Csollák kontrából próbálkozott, a DEAC úgy tudta kihozni a korongot a harmadából, hogy előbb Spirko cselezte ki szépen a védőket a palánknál, majd passzolt Izackyhoz, aki a kapuig meg sem állt, és a tetszetős akció végén gólt lőtt. Ezzel fordított a DEAC, hét és fél perccel a vége előtt pedig Mihalik növelhette volna az előnyt előbb tiszta gólhelyzetben, majd az ellene elkövetett szabálytalanság révén büntetőből, de azt mellélőtte. Ezt követően nem telt egy fél perc sem, Szmirnov korcsolyázott a koronggal a FEHA harmadában, nem tudták tőle elvenni a korongot, ő meg ezt góllal büntette. Az 56. percben előnybe került a DEAC, ám ebből majdnem szépítettek a fehérváriak: Keceli-Mészáros lopta el a korongot Daleckytől, egyedül mehetett a kapura, de nem sikerült kicselezni Gönczit. Zalamaj viszont szabálytalankodott vele szemben, ebből az előnyből pedig Trastasenkovs lőtt hatalmas gólt. Természetesen az egyenlítés reményében a FEHA19 lehozta az utolsó percre a kapusát, így Izacky üres kapus góllal állította be az 5-3-as végeredményt.

debfha_sandorb_mayer_gonczi

fotó: DEAC

Úgy érzem, ez az egyik legnehezebb pálya

   

A székesfehérvári Erste Liga-együttes trénere szerint speciális a debreceni jégcsarnok.

Kecskeméti Áron (másodedző, DEAC): “Ez a csapat már sokszor bebizonyította, hogy nem lehet őket lebecsülni és olyan erőket mozgósítottak és olyan nyomást tettek ránk, főleg az emberhátrányos játékunknál, amivel nehéz volt megbirkózni. Ez a meccs is mutatta, hogy a legutóbbi, idegenbeli vereség sem annak volt betudható, hogy ne vettük volna komolyan a mérkőzést, hiszen most is komolyan vettük és óriási meló volt megnyerni ezt a mérkőzést. Talán egy picit a fáradtság is benne volt a lábakban. Amikor dolgozunk és keményen beleállunk a mérkőzésbe akkor persze jön a szerencse is, a végén is volt megpattanó korong. Összességében boldogok vagyunk, vannak ilyen meccsek, amikor nyögvenyelős a mérkőzés, de boldogok vagyunk és megyünk tovább, hiszen ezért a mérkőzésért is ugyan úgy három pontot adnak, mint egy könnyen megnyert mérkőzésért.”

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “Úgy érzem, ez az egyik legnehezebb pálya, ahol játsszunk a szezonban, legalábbis számunkra. Nagyon jó az atmoszféra, jók a szurkolók, a DEAC mindig éhes a győzelemre, kemény, fizikai hokit játszanak. A mi srácainknak fel kell készülniük az ilyen szintű fizikai játékra, 80-85% nem elég, 100%-ot kell hozni. Egy elég jó első harmadot zártunk, egy kis szerencsénk is volt az egyenlítő találat megszerzésével. A második harmad elég jó volt számunkra, sok gólhelyzetet alakítottunk ki. A harmadik harmadban csökkent az energiaszintünk, egyéni hibákat vétettünk. Zsinórban a második mérkőzésünk, ebből is adódhatott, hogy nem úgy kezdtük a harmadik harmadot, ahogyan kellett volna. Elajándékoztuk a momentumot és nem találtuk meg a módját, hogy túléljük ezeket a pillanatokat. Frusztráló, bosszantó vereséget szenvedtünk. Az élet megy tovább, fiatal csapatunk van, sokat kell tanulnunk még, például azt, hogyan kell megnyerni egy mérkőzést vezető pozícióból.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 326 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kedves, Vincze.
Gönczi L.: 89,7% (Antek)
K
Tóth: 88,2% (Zupancic)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Csollák, Bajkó, Cizas, Trastasenkovs, Ambrus Cs.
Bogesic, Szoszunov, Izacky, Szmirnov, Novotny
2
Dobmayer, Szabó, Dézsi, Farkas L., Zezelj
Bukor, Vokla, Kozma, Molnár D., Mihalik G.
3
Salamon, Farkas B., Ivády, Németh Z., Keceli-Mészáros
Sándor, Sági
4
Mayer, Nagy, Győrffy
György József, Kecskeméti Áron
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:32 DEB PP Szoszunov Mihalik A. Vokla
1-1 11:59 FHA Szabó Trastasenkovs Cizas
1-2 26:01 FHA Cizas Ambrus Cs. Trastasenkovs
2-2 44:16 DEB Dalecky Mihalik A. Spirko
3-2 47:51 DEB PP Izacky Spirko Zalamaj
4-2 52:52 DEB Szmirnov Novotny Izacky
4-3 58:09 FHA PP Trastasenkovs Csollák Keceli-Mészáros
5-3 59:32 DEB EN Izacky Spirko
35 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 8

Szabó Péter lövése behullott Gönczi fölött

 

A DEAC–FEHA19 videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum