Hydro Fehérvár AV19?Bolzano 0-1

 

Megszakadt a székesfehérváriak négymeccses győzelmi szériája, egygólos meccsen alulmaradtak az olaszországi klubbal szemben.

Az első percek fizikális játéka egyértelművé tette, kőkemény csata vár a fehérváriakra az ICEHL egyik élcsapata ellen. A 3. minutumban Mihály Ákos beszáguldott a harmadba, éles szögből leadott lövését védte Harvey. Az iramra nem lehetett panasz, helyzet viszont kevés akadt, ezek főként a hazai oldalon. A 7. percben Bartalis egyéni játéka után Fournier érkezett a második hullámban, lövése elakadt a blokkban. A játékrész derekán a bolzanóiak is többet próbálkoztak, de Roy-t nem állították komoly próbatétel elé. Az első kiállítást Frattin szedte össze a Nilssonnal szembeni szabálytalansággal. Rendben volt a fórjáték, Sarauer nyitotta a sort, majd Hári is helyzetbe került, végül egy kipattanóra Petan csapott le, a korong centiméterekkel csúszott el a kapuvas mellett. A kevés kapura lövést hozó (6-7) első felvonásban Erdélyék valamivel közelebb jártak a vezető gólhoz, de betalálni nem sikerült, nulla-nullával mentek szünetre a csapatok.

Fehérvári akcióval indult a középső harmad, egy gyors kontrából mégis az olaszok szereztek vezetést: 3 a 2 elleni támadás végén Miglioranzi elé került a korong, aki kapásból lőtt a hálóba (0-1). A 24. percben Bartalis és Erdély ugrottak meg, kettejükre egy védő jutott, a haza 10-es végül a lövés mellett döntött, Harvey védett. O?Brien volt kemény, a kispad előtt leütközte Frankot, aki csak nehezen tápászkodott fel a jégről. A 28. percben Terbócs elhúzott a szélen, megkerülte őrzőjét, ám Harvey eszén nem tudott túljárni. Mihály Ákos bolondította a védőket, Dalhuisen könyökkel fejre ment, csúnya jelenet volt. A játékvezetők az öt perces büntetés mellé végleg kizárták a meccsből. A fór a Volánt zavarta meg, a sok pontatlan passz és az ötlettelen játék miatt felállni sem sikerült. Egyenlő létszámban Roy bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen nagyobb a baj. A kivédekezett emberhátrány után nagy önbizalommal játszottak a vendégek, a hajrá az övék volt, de az eredmény nem változott.

A védekezés továbbra is kifogástalanul működött mindkét oldalon. Szokatlanul kevés volt a kapura lövés, a csekély lehetőségekből kellett volna jól gazdálkodni. Újabb emberelőny telt el eseménytelenül, remekül zárt az olaszok védelme, és mintha az ötlet és a koncentráció is hiányzott volna hazai oldalon. Kuralt kapott kisbüntetést, emberhátrányban jobban ment, Fournier korongot szerzett, Sarauerrel kiléptek, ez is kimaradt. Kuralt ahogy visszajött, mehetett ki újra. Egy kapu előtti takarítás után kirobbant a feszültség a játékosokból, több páros is összekapaszkodott, csak lassan csillapodtak az indulatok. Sikerült kivédekezni az emberhátrányt. Az utolsó tíz perchez érve továbbra is egyetlen gól döntött. A szurkolókra nem lehetett panasz, a lelátóról folyamatosan jött a plusz energia. A hajrára zsinórban kettő Volán-emberelőny maradt, de ezen az estén semmi sem jött össze. A Bolzano Harvey kapus klasszis teljesítményére és a kimagasló védekezésére alapozva egyetlen lőtt góllal is elvitte a pontokat a Raktár utcából.

avsbol_bartalis

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum