Corona Brasov–UTE 7-3

   

A hazaiak remek emberelőnyös játékuknak köszönhetően sima győzelmet arattak, Valchar és Sills is négy pontig jutott.

A hazaiaknál ismét a nemrégiben szerződtetett Rylan Tóth állt a kapuban, Domingue felkerült a második sorba Sills helyére, míg a héten érkező légiós a harmadikba csúszott vissza. A vendég újpestieknél Kovács Sebestyén a szeredai mérkőzéshez képest ismét a szakmai stáb rendelkezésére állt, a vasak között Rajna kezdett.

A 6. percben a lilák friss igazolása, Jekonen tartotta bent a korongot a támadó harmadban, Kiss Patrik visszatette Shirleynek, az egyre jobb formába lendülő kanadai csatár a hálóba lőtt, 0-1. Nem telt el két perc, a Brassó az első emberelőnyéből egyenlített: Valchar tette kapura a korongot, a kipattanó Zagidullin elé került, a veterán csatár lövése Kiss Dániel és Rajna válla mellett a kapuba került. Kisvártatva Nemes adta el a korongot a semleges harmadban, Sills nagy helyzetét védte a vendégek portása. A 12. percben Domingue lövését követően leesett Rajna fejvédője, Valchar a kapuba tette a kipattanót, a bírók érvényesnek titulálták a találatot. Percekkel később egalizált az Újpest, megint a második sor volt eredményes, Shirley keresztpasszára érkezett üresen Kiss Patrik, majd fonákkal eltette a korongot Toth mellett. A harmad hajrájában Just kiállítását fújták be könnyed szívvel a játékvezetők, Boriszenko a játékrész utolsó másodpercében kapura lőtt a kékről, a korong a hálóba vágódott, 3-2.

Ha hazai szemszögből jól alakult az első harmad hajrája, akkor a második kezdete álomszerűnek tekinthető, előbb Rajna fogta még Schaber ziccerét, de a 22. percben Williams centerezése kijött a válogatott hálóőrről, a kipattanót Sills lőtte be. Két perccel később Schaber emelt a kapu elé, a VanWormerrel küzdő Tornyai lábáról a kapuba vágódott a korong, 5-2. A 33. percben szépített az UTE: Kiss Patrik lövése akadt el a lábak között, Gajdó Tamás felszabadítása nem sikerült, Shirley vágta be önmaga második gólját, 5-3. Bő egy perccel később visszaállította a közte hármat a Brassó: Williams éles szögből leadott lövése valahogy átjutott Rajnán.

A harmadik harmad már csak formalitás volt, az Újpestben nem volt meg a kellő energia a felzárkózáshoz, a Brassó remekül menedzselte előnyét. Az 53. percre maradt még egy hazai gól: egy emberelőny lejártakor Gliga átlövése is a kapuba került. A Brassó viszonylag simán verte 7-3-ra az UTE-t, háromból két emberelőnyét kihasználta, míg a harmadikból megalapozta Gliga találatát. A Corona hétfőn a BJAHC-t fogadja majd, míg a kilencedik helyen egyre jobban lemaradó UTE Gyergyószentmiklóson vendégszerepel aznap.

bra ute

Fotó: Corona Brasov

Most tetszik a csapatunk felépítése és mérete

   

Edzői nyilatkozatok a 7-3-as hazai sikerrel záruló Brassó–UTE bajnokit követően.

Dave MacQueen (vezetőedző, Brassó): „Jó meccs volt, jó végeredménnyel. Hiába nyertünk egy nappal korábban, akkor a harmadik harmadunk nem volt a legjobb, ezúttal viszont hosszú idő óta a legkomplettebb meccsünket játszottuk, úgyhogy büszke vagyok arra, ahogy reagáltunk. Megint kizárólag a lefordulásokból tudott gólt szerezni a rivális, tehát amint ezt a részt rendbe tudjuk rakni, kemény ellenfél leszünk. De most tetszik a csapatunk felépítése és mérete: fizikálisak vagyunk, és ha ki tudjuk fárasztani a csapatokat úgy, ahogy most sikerült, jó eredményeket érhetünk el.”

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): „Egyszerűen nem voltunk elég jók, bár egész jó meccset játszottunk. A Brassó nagyon jó csapat, az új igazolásaik pedig csak most csatlakoztak hozzájuk, így a keretük is erősödött és a sorokat is tudják forgatni. Szóval úgy gondolom, a játék minden elemében a Brassó volt most a jobb csapat. Magunk mögött kell hagynunk ezt a mérkőzést, mert hétfőn már Gyergyóban játszunk, ott szükségünk lesz arra, hogy mindent kitegyünk a jégre.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 837 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Stefan, Gheorghies.
Toth: 89,7% (Tőke)
K
Rajna: 81,8% (Sági: 95,0%)
Sweeney, Garcia, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Jekunen, Kiss D., Benk, Henttonen, Just
Boriszenko, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Tornyai, Kiss Phil, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Bors, Gajdó T., Szabó, Sills, Zagidullin
3
Balázsi, Pokornyi, Kovács A., Szabó Rácz, Pereszunko
Buda, Vasile N. R., #6548, Gajdó B.
4
Balogh, Nemes, Németh, Kovács S.
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:43 UTE Shirley Kiss Patrik Jekunen
1-1 07:40 BRA PP Zagidullin Valchar Sills
2-1 11:46 BRA Valchar Gliga Domingue
2-2 14:58 UTE Kiss Patrik Shirley Madácsi
3-2 19:59 BRA PP Boriszenko Gliga Zagidullin
4-2 21:57 BRA Sills VanWormer Williams
5-2 24:06 BRA Schaber Kóger
5-3 32:49 UTE Shirley Madácsi Kiss Patrik
6-3 34:09 BRA Williams Valchar Gliga
7-3 52:53 BRA Gliga Valchar Boriszenko
53 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 8

VanWormer védhetetlenül ért bele a lőtt passzba

   

A Corona Brasov–UTE tíz gólja négy és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum