SC Csíkszereda–UTE 4-3

   

Az újpestiek a rendes játékidőben háromszor egyenlítettek, a hosszabbításban azonban Becze előbb kiharcolta, majd beverte az emberelőnyt.

A szeredaiaknál ezúttal nem volt ott Rokaly Szilárd, a kapuban Adorján állt, az Újpestnél Jekunen az első sorban bekkelt Kiss Dániellel, mögöttük szokás szerint Rajna biztosított.

A hazai nyomás a 13. percben emberelőnyben érett először góllá: csíki korongjáratás után Stach húzta rá, a vasról éppen Sofron elé pattant ki, a válogatott csatár nem hibázta el az üres kaput. A második harmad elején a lilák is megpróbálkozhattak egy előnnyel, Clarke menetrendszerű kiállítása után Just büntetett, a kanadai lopta a távolságot a fórban, majd a kiegészülés pillanatában hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe. A két létszámfölényes találatot követően is felváltva próbálkozhattak a csapatok az 5 a 4 elleni szituációk további gyakorlásával, a következő gól azonban papíron emberhátrányban, gyakorlatilag még inkább 4 a 4-ben esett: a 33. percben Részegh Tamás tett be egy lecsorgót. Rögtön a következő támadásból megint egyenlített az UTE, Henttonen lövése után a kapu előtti kavarodásban senki sem tudta, hol a korong, végül valahogy átpattant Adorjánon. Az emberelőnyös vendégtalálatra emberelőnyös hazai válasz érkezett: a 36. percben saját hátrányuk alatt cserélték el magukat a lilák, Kubát egész pályás passza Sofron ütőjéről került Szkacskovhoz, aki értékesítette a ziccert.

A záró periódus nyitó támadása újabb újpesti egyenlítést hozott. Benk idénybeli 10. asszisztjából Henttonen duplázott, innentől a hátralévő idő jelentős részében Rajnának kellett tartania a döntetlenállást. Hattal a vége előtt Kiss Dánielt találta el egy balszerencsésen felperdülő korong, a válogatott védőt le kellett támogatni. A hazai helyzetek dacára a végén az UTE szerezhette volna meg mindhárom pontot: az utolsó percre fordulva Adorján védett bravúrral egy kettő az egy elleni kontránál. A hosszabbításban Becze remek csellel harcolt ki kiállítást, 4 a 3-ban újabb Rajna-védések után maga a sértett döntött nagy góllal Ovecskin-szögből.

A végig veszélyesebb, több mint kétszer többet tüzelő bajnokcsapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet, ám a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő újpestieknek minden pont értékes, a címvédő otthonában meg különösen.

Három emberelőnyben szerzett találatunk volt, ami örömteli

   

Az SC Csíkszereda új vezetőedzője örült az együttes javuló speciális játékának.

Tom Coolen (vezetőedző, Sportklub Csíkszereda): „Ez volt az első alkalom, amikor a kispadról figyelhettem a csapat játékát. Szerda este, egy fárasztó 24 órás utazást követően nem tudtam úgy igazán részletesen figyelni a srácokat. A pénteki összecsapáson már láthattam az erősségeinket és gyengeségeinket is. A védekezőjátékunk rendben volt, sokat birtokoltuk a korongot, számos helyzetünk volt, 45-ször találtuk el az ellenfél kapuját. Behúzhattuk volna akár a 3 pontot is, de 2-t így is szereztünk. Három emberelőnyben szerzett találatunk volt, ami örömteli, mivel úgy tudom, eddig a fórjátékkal küzdöttek a fiúk. Ez a 3 létszámfölényes gól jó kezdet. Mindent egybevetve szeretném azt hinni, hogy megtalálom a módját, hogy még jobbak legyünk. Ezen fogunk dolgozni. A szombati meccsen figyelnünk kell arra, hogy minél kevesebb korongot veszítsünk, és jobban kell figyelnünk a kipattanókra, több emberre van szükségünk az ellenfél kapuja előtt, sokat kell kapura lőnünk. Ezt igyekszünk megvalósítani.”

Virág Csaba (vezetőedző, UTE): „Úgy gondolom, 5 az 5 ellen a támadó játékunk nem volt megfelelő, többet kellett volna birtokolnunk a korongot a támadó harmadban. Ezáltal kevesebb kapura lövésünk volt, mint amennyit szerettünk volna, illetve a rendes játékidőben két nagyon könnyű gólt engedtünk a Csíkszeredának. A harmadik gólunkat egy nagyon rosszul sikerült sorcsere után kaptuk. Ha ilyen könnyű gólokat engedünk, akkor bárhol nagyon nehézzé tesszük a mérkőzést. Az viszont biztos, hogy karaktert mutattunk, és visszajöttünk a meccsbe, és tényleg nagyon keményen küzdöttünk. A sok hátrány is megnehezítette a dolgunkat. Kaptunk egy pontot, de nyilván számunkra a győzelem a legfontosabb, így mindenképpen szeretnénk minél többször nyerni. Megyünk Brassóba, ott sem lesz könnyebb, szóval mindenképpen javítanunk kell a játékunkon, ha nyertesen szeretnénk elhagyni a jeget. Dolgozunk tovább.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Sikó, Sikó, Bandi, Gheorghies.
Adorján: 85,0% (Simo)
K
Rajna: 90,9% (Sági)
Kubát, Láday, Sofron, Stach, Szkacskov
1
Kiss D., Jekunen, Benk, Henttonen, Just
Clarke, Farkas, Becze, Péter B., Részegh T.
2
Tornyai, Kiss Phil, Shirley, Madácsi, Kiss Patrik
Salló, Ferencz Csibi, Reisz, Fodor, Rokaly N.
3
Balázsi, Pokornyi, Kovács A., Szabó Rácz, Pereszunko
Casaneanu, Bajkó, Részegh Zs. A., Péter A.
4
Nemes, Németh, Balogh
Hozó Levente
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:26 SCC PP Sofron Stach Kubát
1-1 25:52 UTE Just Shirley Kiss D.
2-1 32:35 SCC SH Részegh T. Salló Péter B.
2-2 32:52 UTE PP Henttonen Kiss Phil Pereszunko
3-2 35:27 SCC PP Szkacskov Sofron Kubát
3-3 40:17 UTE Henttonen Benk Just
4-3 62:36 SCC PP Becze Kubát Részegh T.
44 Kapura lövések száma 20
8 Kiállításpercek 14

Becze egymaga döntötte el a ráadást

 

A Csíkszereda csatára előbb egy remek csellel harcolt ki kiállítást, majd a fórt kíméletlenül be is vágta Ovecskin-szögből. A Sportklub–UTE összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 3-2 BVÉGE
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
EL 17:30 GYEFHA 2-0VÉGE
január 31., kedd
EL 17:30 SCCDAB INFO
AL 20:30 IKOLHL INFO
AL 20:35 FTCSZG INFO
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 
EL 18:40 BJAFTC 
AL 19:15 ASPWRM 
AL 20:15 DBFETO 
Partnerünk
Archívum