Gyergyói HK-BJAHC 4-2

   

Élvezetes rangadót játszott a tabella első és második helyezettje.

A GYHK keretébe Győrfi Tihamér került be Saari helyett az első bekkpárba, míg a másik oldalon Ravasz kapott lehetőséget a negyedik sorban.

Jó iramban és veszélyesebb hazai helyzetekkel kezdődött a meccs. A 13. percben szerezte meg a vezetést a GYHK: a palánknál korongot szerzett Sárpátki, majd Sylvestre-t csak ímmel-ámmal támadták a hátvédek, a rutinos légiós pedig vezette a korongot, majd nagy erővel felvarta, Farkas tehetetlen volt. A gól után is a pirosmezesek próbálkoztak többször, de Farkas bravúrokat mutatott be. A harmad végén Bodó kapott büntetést, de az áthúzódó kiállítással nem tudott mit kezdeni a listavezető. Egyenlő létszámban viszont összejött az egyenlítés: a 24. percben Rinne rossz ütemben jött ki a kapujából, a korongra Tóth Richárd csapott le, megkerülte a kaput, és a tisztán érkező Nagy Krisztiánhoz játszott, aki belőtte a ziccert. Az egyenlítés után McCormicknak kellett leülnie, de az emberelőnyben ligaelső GYHK ezúttal nem tudott betalálni. Egyenlő létszámban is megélénkült a játék, mindkét kapusnak akadt dolga bőven. A meccs felénél Győrfi kapott két percet, és a fórt bő egy perc után gólra váltotta a fővárosi gárda: a szépen megjáratott korongot az egyedül maradó Elo, a góllövőlista vezetője vágta be. Az újabb gólhoz is közel járt a BJA, de Rinne leért a lövésre. Egyre magabiztosabbnak tűntek a vendégek, a Gyergyó mégis tudott egyenlíteni a 34. percben, Orban a kapu előtt jól nyúlt bele Imre belőtt korongjába. Fordult is a kocka, a hazaiak táltosodtak meg, és nyomták meg a következő perceket.

A harmadik játékrészben is élvezetes oda-vissza hokit lehetett látni, sok lehetőséggel. Bodó a vasat trafálta telibe, a másik oldalon pedig Schlekmann cselei után Rinne lábbal védett. Az 54. percben a legutóbbi hét legjobbjának választott Bodó ment be lendületesen a támadó harmadba, és lőtte ki a bal felsőt nagy erővel – újra a GYHK állt jobban. Igyekezett megnyomni a hajrát a BJA, a kapust is lehozta, de csak helyzetekig jutott, az egyenlítés nem jött össze. A hazaiaknak volt több lehetőségük üreskapus gólt szerezni, végül az utolsó másodpercekben ez Haaranennek sikerült.

A második tehát 4-2-re legyőzte az éllovast. A Gyergyóra szombaton az FTC-Telekom elleni csata vár, míg a BJA a címvédő Csíkszereda ellen folytatja a túrát.

gyhk_bja

Hízelgő nekünk eddig ez a kettőből kettő

   

A Gyergyói HK vezetőedzője elismerően beszélt a BJAHC-ról.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, GYHK): „Tavaly is így volt már, hogy egész jó meccseket játszunk egymás ellen. A tabella szerint ez a két csapat van elöl, úgyhogy ebből csak jó dolog sülhet ki. A BJAHC egy rendkívül veszélyes, energikus, fiatal csapat, akármelyik kapussal, jó kapusteljesítménnyel, kompakt hokit tud mutatni, és nagyon nehéz ellenük dolgozni. Az ő teljesítményüket nézve, hízelgő nekünk eddig ez a kettőből kettő, örülünk neki, aztán készülünk a Fradi elleni mérkőzésre.”

Kangyal Balázs (vezetőedző, BJAHC): „Jó mérkőzés volt, ha igazán őszinte akarok lenni, akkor kereshetjük az okokat, mondjuk szerintem az első tíz percben nem álltunk készen. Utána egy szavam sem lehet a játékunkra, az ellenfél tudott élni a hibák nyújtotta a lehetőségekkel, mivel egy igazán jó csapatról beszélünk. Gratulálok a Gyergyónak a győzelemhez, talán ha egy picit okosabbak vagyunk, egy pontot elvihettünk volna.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1150 néző. Játékvezetők: Rédai, Rédai, André.
Rinne: 95,6% (Demeter)
K
Farkas: 91,9% (Kornakker)
Györfy, Fejes, Tranca, Orban, Bodó
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, McCormick, Culigin
Jalonen, Haaranen, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Garát, Uimonen, Elo, Viikilä, Schlekmann
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
3
Gőz, Dóczi, Nagy, Tóth R., Djumic
Csiszer, Silló, DiDiomete
4
Varga, Molnár, Ritter, Ravasz, Weidemann
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:48 GYE Sylvestre Sárpátki Jalonen
1-1 23:32 BJA Tóth R. Nagy Djumic
1-2 30:36 BJA PP Elo Viikilä Uimonen
2-2 33:39 GYE Orban Imre Bodó
3-2 53:33 GYE Bodó
4-2 59:59 GYE EN Haaranen Sylvestre
38 Kapura lövések száma 45
6 Kiállításpercek 4

Bodó bombája győzelmet ért a Gyergyónak

 

Az előző játékhét legjobbja ismét oroszlánrészt vállalt csapata ezúttal a BJA felett aratott sikeréből. Az izgalmas rangadó összefoglalója videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum