FEHA19–DVTK Jegesmedvék 3-5

   

A miskolciak a harmadik harmadban lőtt négy góljuknak köszönhetően győzték le a fiatal székesfehérvári csapatot.

A kezdés után úgy tűnt, a Jegesmedvékben nyomot hagyott a kupakiesés, a magasan letámadó és sokat korcsolyázó fehérvári fiatalok egyenrangú ellenfelei voltak a dobogós ellenfelüknek. A 6. percben elcserélték magukat a hazaiak, de javították a hibát, kivédekezték az emberhátrányt. A 9. minutumban a miskolciak szereztek vezetést: Kiss Roland a kéknél benntartotta a pakkot, előre tört, majd kilőtte a hosszút (0-1). Egy perccel később Ambrus Csongor húzott kapura, a lövés pillanatában felszedték az ütőjét. Az akadémisták maradtak a támadó harmadban, agilitásuknak köszönhetően visszaszerezték a korongot, a Salamon lövése utáni kipattanóra pedig Ambrus érkezett elsőként és kiegyenlített (1-1). A gyors gólváltást követően a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 17. percben Mattyasovszky közel járt a gólhoz, lövése a felső vasról vágódott fölé. A szünetre 1-1-es állásnál mehettek a csapatok.

A középső felvonás fehérvári góllal indult. Ismét a letámadás hozott eredményt: Csollák szerzett korongot a semleges harmadban, Farkas Lászlóhoz játszott, akinek keresztpasszát Nagy Ákos a kékről elemi erővel vágta a hálóba (2-1). A várt DVTK-támadások elmaradtak, továbbra is frissebb, gyorsabb volt a házigazda. A fölényük emberelőnyt kamatozott, de érdekes módon egyenlő létszámban jobban ment, akadozott a fórjáték. Fordult a kocka, Vas Jánosék is 5 a 4 ellen próbálkozhattak, Márkus kapus állta a sarat. A 33. percben Szirányiék a saját kapujuk előterében eladták a korongot, Fekete Alex ziccerezett, Voris bravúrral védett. Nőtt a feszültség, előbb Csollák ment ki két percre, majd a támadóharmadban szabálytalankodó Kulesov kisbüntetése kiegyenlítette a létszámot. Négy a négyben, a 38. percben Ambrus tartotta a korongot a kapu mögött, majd tökéletesen passzolt Fekete Alexhez, aki óriási kapásgólt lőtt (3-1).

A záró harmadra fel volt adva a lecke a Tokaji-fiúknak, akik gyors góllal visszajöttek a meccsbe. A 41. percben Razumnyak lövése után a kipattanót Páterka tette a gólvonal mögé (3-2). Fekete kontrából visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget, de túl közel került a kapushoz. Salamont küldték ki a játékvezetők, ezzel az eséllyel nem tudott élni a DVTK, bár a helyzetei megvoltak. Egyenlő létszámban 3 a 2 elleni kontra maradt ki, pedig a fehérváriak kétszer is próbálkozhattak. A 48. percben bánhatták igazán: hatalmas küzdelem után Kuleshov hámozta ki a pakkot az ütők sűrűjéből, átadása üresen találta Razumnyakot, akinek már könnyű dolga volt (3-3). Alaposan megváltozott a meccs képe, esélyeshez méltón domináltak a miskolciak. Az 51. percben összejött a fordítás is: Vojtkó távolija talált utat a hálóba (3-4). Kiss Roland kiállítását egy rossz hazai csere annulálta, ez volt a harmadik ilyen a mérkőzésen, 4 a 4-ben folytatódott a csata. Maradtak a jégen a speciális egységek, gól azonban egyik oldalon sem esett. A hajrában emberelőnyben Vas János keresztpasszát Kiss Roland bevágta, végleg eldöntve a mérkőzést (3-5). Negyven percig nagyon máshogy nézett ki a meccs, de a záró játékrészt megnyomta a DVTK és kétgólos hátrányból kétgólos előnyt kovácsolva megszerezte a pontokat.

fhamis_markus_sae

fotó: Soós Attila/FEHA19

Összességében elég frusztráló volt az utolsó játékrész

   

A FEHA19 edzője az első két harmaddal elégedett volt, ellenben a záró felvonással nem.

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): ”Az első kér harmadban jól játszottunk, a játékunk a terv szerint haladt, éretten hokiztunk. Ha védekezni kellett, akkor védekeztünk, támadtunk, gólokat szereztünk. Aztán a harmadik harmadot a lehető legrosszabbul kezdtük, aztán igazi hullámvasútra kerültünk. Több fölösleges kiállítást összeszedtünk, volt, hogy túl sokan voltunk a jégen. Nem tudom mi történt akkor. Összességében elég frusztráló volt az utolsó játékrész, talán kicsit elveszítettük az energiánkat. A Miskolc eredményesen támadt a harmadik harmadban, előtte is voltak lehetőségeik, de azokat kivédekeztük.”

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Azt hiszem, hogy egy nehéz időszakban vagyunk a szünet után. Ez a mérkőzés a fordulópontot jelentheti nekünk. Szerintem nem kezdtünk rosszul, de valahogy nem jól pattantak a korongok és 3-1 lett nem ide. A harmadik harmadra megtaláltuk azt a profilunkat, ami ahhoz kellett, hogy  gólokat szerezzünk és ezáltal teljes mértékben átvegyük a mérkőzés felett a kontrollt és az történjen a jégen, amit mi szerettünk volna. Fontos volt a korai második gól, ez jó kiindulás volt. A végén a jövőben azért ennél egy kicsit jobban kell kontrollálnunk magunkat, az érzelmeinket és a mérkőzést is. Nem szabad sanszot adni az ellenfélnek akkor, amikor még van lehetősége bármit tenni. Az első két harmad után nem azt mondanám, hogy megébredtünk, hanem egész egyszerűen megdolgozunk a gólokért. Sokat tettünk ezekért az előző mérkőzéseken is, most pedig örülünk, hogy ennyi gólt tudtunk szerezni. Remélem ez kitart majd a továbbiakban is.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 285 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Kis-király, Árkovics.
Márkus: 84,4% (Zupancic)
K
Voris: 90,0% (Kiss B.)
Csollák, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Farkas L.
1
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Dobmayer, Szabó, Trastasenkovs, Fekete, Zezelj
2
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Salamon, Farkas B., Ivády, Németh Z., Keceli-Mészáros
3
Szirányi, Illés, Vas, Lövei, Blasko
Dézsi, Nagy, Győrffy, Mayer
4
Pecsét, Farkas M.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:03 MIS Kiss R. Pecsét Farkas M.
1-1 09:07 FHA Ambrus Cs. Salamon
2-1 20:50 FHA Nagy Farkas L. Csollák
3-1 37:07 FHA Fekete Ambrus Cs.
3-2 40:56 MIS Páterka Razumnyak Kulesov
3-3 47:51 MIS Razumnyak Kulesov Lövei
3-4 50:11 MIS Razumnyak Páterka Vojtkó
3-5 58:14 MIS PP Kiss R. Szirányi Vas
30 Kapura lövések száma 32
16 Kiállításpercek 12

Íme a DVTK utolsó harmados rohanása

 

Hiába fordult némi meglepetésre 3-1-es előnnyel az utolsó harmadra a FEHA19, a miskolciak 18 perc leforgása alatt 4 gólt bepakolva fordítottak és nyertek Székesfehérváron.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum