Teljes fordulót rendeznek az Erste Ligában

   

A fővárosi csapatok Erdélyben túráznak, a Fejér megyei együttesek a kelet-magyarországi gárdákkal csapnak össze.

A Gyergyót az előző hétvégén büntetőkkel legyőző, a tabella nyolcadik helyén álló Corona Brasov a gödörben lévő FTC-vel csatázik az erdélyi túra első napján. A keretét egész szezonban folyamatosan erősítő Brassó ? egy hete Rylan Toth kapus, a minap Connor Sills érkezett ? legutóbb majd’ három hét után játszott újból Erste Liga-mérkőzést, és bár a házigazda GYHK fölényben volt az egész találkozón, Williams hajrában lőtt találatával és Polc kapus hosszabbításban bemutatott bravúrjaival mégis 2 ponttal távozott. Sills szerződtetésével tovább mélyülhet a brassói támadószekció, hiszen Szabó Krisztián szezon közbeni átigazolása egyelőre nem egy sikertörténet: a Fehérvárt is megjáró 26 éves támadó 6 mérkőzést követően egyetlen ponttal áll. Gyergyószentmiklóson Bors Huba gyorsan végleges kiállítást kapott, miután belekötött DiDiomete-be, a Corona négy védővel játszotta végig a mérkőzést ? Boriszenko, Sweeney és Williams is 30 percnél is többet volt pályán ?, hasonló luxust nem engedhetnek meg maguknak a Fradi ellen. A Ferencváros az UTE elleni derbigyőzelem óta négy hazai pályás vereséget könyvelhetett el, a vesztes partik közé beékelődött a FEHA19 elleni bajnoki siker, valamint MK-továbbjutás. Fodor Szabolcsék a nemzetközi szünet alatt a fél légiósbrigádot lecserélték, és bár a fehérvári farmegyüttes ellen ment is a góllövés, korábban a DEAC és a BJAHC ellen is lőtt gól nélkül maradtak. A zöld-fehér szimpatizánsoknak jó hír, hogy nemrégiben a pont/meccset átlagoló Brayden Low visszatért a csapatba. A két együttes idén már kétszer is játszott egymással, a Tüskecsarnokban mindkétszer brassói győzelem született, Schaberék előbb 3-1-es, majd október végén 6-3-as verést mértek a hazaiakra.

ftcbra_bors_seregely

A továbbra is pocsék formában lévő UTE a héten új vezetőedzőt bejelentő Csíkszeredánál kezdi hétvégi kiruccanását. A Sportklub egy héttel ezelőtt a GYHK-t fogadta a székely rangadón: egy rengeteg kiállításpercet hozó találkozón szoros vereséget szenvedtek vetélytársuktól. A napokban három román bajnoki mérkőzésen csiszolhatták a formát Sofronék, a Galacnak például két mérkőzés alatt lőttek 18 gólt, mégis egy pontot elhullajtottak ellenük. Az Újpest az elmúlt hétvégén Miskolcon vendégszerepelt, egy harmad után kétgólos hátrányba került, majd némi szerencsével ? valamint Pereszunko és Benk szenzációs gólpasszaival ? megfordította a mérkőzést, csak azért, hogy a harmadik felvonásban egy kettős emberhátrány alatt teljesen leolvadjon a csapat. Virág Csabáék hoztak egy új finn hátvédet az elküldött Kmec és a betegségével előbb köddé váló, majd pénteken hivatalosan is kiebrudalt Järvinen pótlására: Jekunen a hétközi, saját utánpótláscsapatukkal vívott MK-mérkőzésen már be is mutatkozott a liláknál. A felek szeptemberben, a Megyeri úton már egyszer összemérték erejüket, az újpestiek akkor egy remekbe szabott Pereszunko-büntetővel otthon tartották a pontokat, de most hatalmas formajavulásra lesz szükségük, ha meg akarják csípni az egyre kompaktabb Szeredát.

utescc_20220925_vd

A nap harmadik erdélyi mérkőzésén a tabella első két helyén álló gárda meccsel egymással. A vendég BJAHC jelenleg 8 ponttal többet gyűjtött, mint a hazai pályán egyelőre bukdácsoló Gyergyói HK. Szilassy Zoltán tanítványai a magyarországi csapatok első erdélyi túráját 0 ponttal zárták, az elmúlt héten viszont megszerezték első gyergyószentmiklósi győzelmüket a Sportklub ellen, majd engedték a Brassónak, hogy kiénekelje a szájukból az újabb három pontot. Az elmúlt hét játékosának választott Chris Bodó vezette támadószekció remek formában van, a Brance Orbannal alkotott kanadai-magyar páros együtt már 50 pontnál tart, de Sylvestre 20 és Vincze Péter 16 egysége is a bajnokság legjobbjai közé tartozik. A Budapest Jégkorong Akadémia HC legutóbb a Tüskecsarnokban nullázta le az FTC-t, Kangyal Balázs szerint sokáig veretlen csapata valójában most nyújtott először profi teljesítményt a szezonban. A Nagy Krisztián, Tóth Richárd, Djumc alkotta harmadik BJAHC-sor legutóbb két gólt ütött a Fradinak, a gyergyói védelemnek alaposan fel kell készülnie Schlekmannékból, mert bármelyik támadótriójuk képes a gólszerzésre. A két gárda Káposztásmegyeren már játszott egymással, akkor a GYHK magabiztos játékkal 5-2-es győzelemnek örülhetett.

bjagye_vinczep_garat_kornakker

Az erdélyi találkozókhoz képest egy órával később Debrecenben is bedobják a korongot a DEAC?DAB mérkőzésen. Az utóbbi időben magára találó hajdúsági együttes felkapaszkodott a tabella negyedik helyére, a nemzetközi szünetet követően Gönczi cserekapus vezetésével tévés mérkőzésen verték 3-1-re verték a DVTK-t. A DEAC legutóbb csak három sorral tudott kiállni meccsére, fontos lesz hiányzóinak visszatérése, hiszen az Erste Liga-menetrend átalakítását követően sűrű időszak vár a csapatokra. A Dunaújváros hét közben meglepetésre kiverte a DVTK-t a Magyar Kupából, a visszavágón gólt sem kapva, a négyes döntőért majd a BJAHC-cal vívhatnak Somogyi Balázsék. Az elmúlt hétvégén papírforma-meccseket játszottak az Acélbikák, a listavezető ellen simán kikaptak, majd megyei riválisukat hazai pályán verték 3-1-re. A két együttes fordított pályaválasztással találkozott már egymással idén, október közepén egy maratoni büntetőpárbajt követően a Dunaújváros 3-2-es sikert aratott.

Somogyi Balázs

A FEHA19 szintén 18:30-as kezdéssel fogadja a DVTK Jegesmedvéket. A farmegyüttes a hét közben a Magyar Kupa visszavágóján bár idegenben legyőzte a Fradit, összesítésben kiesett a küzdelmekből. A bajnokságba elég jól belenőtte magát idén is Bogdanov mester csapata: habár az együttes az utolsó helyen tanyázik, mostanság szoros eredményeket játszik ellenfeleivel, igaz, Mingazov sérülése alatt a góllövéssel mintha ismét hadilábon állnának. Az IIHF-szünet nem tett jót a Jegesmedvéknek ? ezt maga Tokaji Viktor vezetőedző mondta nemrégiben ?, hiszen bár vert helyzetből legyőzték a stabilitásáról kevésbé híres UTE-t, a DEAC otthonában kikaptak, majd a Dunaújváros ellen a Magyar Kupából is kiestek. A Ferencváros vesszőfutásának köszönhetően a DVTK még tartja dobogós helyét, egy esetleges fehérvári győzelem megszilárdíthatná a csapat helyét a top 3-ban. A csapatok az Erste Liga második fordulójában már találkoztak egymással, akkor Miskolcon sima hazai győzelem született.

dvtk feha

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum