FTC-Telekom–BJAHC 0-4

   

A ligaelső együttes kapott gól nélküli sikert aratott korábbi otthonában a magyar bajnoki címvédővel szemben.

A két csapat november elején már találkozott egymással szinten a Tüskecsarnokban, akkor a BJAHC 5-1-re nyert. Ezúttal is a listavezető kezdett jobban, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést: Arany az első lövést még védte, Schlekmann azonban szemfülesen belőtte a kipattantót. Négy perccel a harmad vége előtt Aranynak köszönhetően nem tudta megduplázni az előnyét a BJAHC, az utolsó másodpercben azonban emberhátrányban nem figyeltek Djumicra, aki köszönte a kapu mögül érkező passzt Tóth Richárdnak, és 2-0-ra módosította az állást.

A második harmadban a Ferencváros előtt több lehetőség is adódott a szépítésre, bár a BJAHC ugyancsak növelhette volna az előnyét. Farkas, illetve Arany is nagy védéseket mutatott be, s amikor már úgy tűnt, hogy a vendégek visszavettek a tempóból, akkor a 35. percben a Fradi eladta a korongot a saját harmadának közepén. Djumic nem lőtt, hanem hátrapasszolt a középen érkező Tóth Richárdhoz, így ő jegyezte a BJAHC harmadik találatát.

Az utolsó harmad tehát 3-0-s vendég előnyről indult, s bár egy késleltetett kiállítás alatt komoly helyzete akadt a Ferencvárosnak, Farkas védéseinek köszönhetően gólt lőni fórban sem sikerült. A zöld-fehérek mindent megtettek a szépítő találatért, de hiába a feljavult játék, a sorozatos helyzetkialakítás, a hat az öt elleni játék – a 4-0-s végeredményt McCormick állította be egy üres kapus találattal.

ftcbja_farkasroland_tothgergo_nagykrisztian

fotó: FTC-Telekom

Most először mutattuk egy profi felnőttcsapat képét

   

Fodor Szabolcs az újabb 0-4 ellenére is bizakodó, míg Kangyal Balázs szerint a saját nevelésű kapustól a negyedik sor balszélsőjéig mindenki profi teljesítményt tett a jégre.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Amilyen kilátástalan volt a helyzetünk azon az 1-5-ös mérkőzésen, annál bizakodóbbak lehetünk most annak ellenére, hogy 4-0-ra kikaptunk, és ugye sosem jó kikapni, pláne nem a Ferencvárosban. Úgy gondolom, tettünk egy újabb lépést a jó irányba, és talán alakulhatott volna ez a mérkőzés is másképp, ha mi belőjük az első helyzetünket. Volt sok jó lehetőségünk, csak mind kimaradt, a túloldalon meg minden bement, de úgy érzem, azért tényleg nagyon sok olyan eleme volt a játéknak, ahol domináltunk. Szóval igen, tettünk egy lépést a jó irányba, de még nagyon sokat kell dolgoznunk.”

Kangy Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Amit az előző mérkőzés után mondtam, azt most cáfolnom kell. Akkor nagyon rosszul menedzseltük azt a meccset, és attól függetlenül nyertünk, ma pedig elképesztően jól tudtunk játszani. Azért nem szabad a Ferencvárost temetni, ezt a mítingen ki is emeltem. Az elmúlt évek legmeghatározóbb csapata, a regnáló magyar bajnok. Ha nem ment annyira a játék, kicseréltek három légióst, hoztak három újat. Talán ez volt az első olyan mérkőzésünk ebben a szezonban, amikor nem egy ilyen fiatal, ügyes csapat képét mutattuk, hanem egy igazi, profi felnőttcsapat odatett egy igazi, profi felnőtt teljesítményt, kezdve a saját nevelésű kapustól egészen a negyedik sor balszélsőjéig. Úgyhogy le a kalappal a srácok előtt, és a legnagyobb őszinteséggel gratulálok a csapatomnak.”

 

Erste Liga, Tüskecsarnok, 610 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kövesi, Mizsák.
Arany: 89,3% (Nagy Kristóf)
K
Farkas R.: 100% (Kornakker)
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Tóth A., Kreisz
1
Szabó, Pozsgai, Galoha, McCormick, Culigin
Marva, Hrabal, Kestilä, Betteridge, Kulmala
2
Gőz, Varga, Elo, Viikilä, Schlekmann
Sarcia, Mesikammen, Farkas L. S., Galántai, Tóth G.
3
Garát, Uimonen, Nagy Krisztián, Tóth R., Djumic
Kucsma, Low, Bán, Kozma
4
Dóczi, Ritter, Molnár, Weidemann
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:38 BJA Schlekmann Elo Viikilä
0-2 19:59 BJA PP Djumic Tóth R. Nagy Krisztián
0-3 34:33 BJA Tóth R. Djumic
0-4 58:25 BJA EN McCormick Culigin
30 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 4

Djumic a dudaszó előtt használta ki az emberelőnyt

 

Így lőtt négy gólt a BJAHC a Tüskecsarnokban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum