Ez a BJA-fordítások hete volt

 

A Budapest Jégkorong Akadémia nagyot ment az U21-es és az U18-as bajnokságban is. Az ifjúsági alapszakasz már be is fejeződött. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Foghíjas fordulókat rendeztek az U21-es bajnokságban, szerdán és vasárnap is két-két helyszínen dobták be a korongot. A FEHA19 a második perctől végig vezetve Németh Zalán duplájával, valamint Grin góljával és Remete Gergő 28 védéssel elért shutoutjával 3-0-ra verte otthon a DEAC-ot. Bár a DVTK Jegesmedvék már három góllal is vezettek a Tüskecsarnokban a Budapest Jégkorong Akadémia ellen, Timo Keppo tanítványai az utolsó harmadban megrázták magukat: Molnár Zétény emberelőnyben szépített, Ádám Zsolt hátrányban hozta még közelebb az övéit, majd az 58. percben Jurkovics Bence egyenlített is. A ráadásban nem esett gól, a BJA szétlövéseket követően 4-3-ra nyert, a győztes büntető Molnár Zétény nevéhez fűződött. A BJA vasárnap is bemutatott egy nagy fordítást, a Vasas pályáján 30 percet követően 2-1-es vesztésre álltak, de a középső harmad hajrájában egy perc alatt 3 gólt ütöttek Monostorinak, majd a harmadik harmadban Majoross cserekapust is felavatták, így végül kiütéses, 9-3-as győzelmet ünnepelhettek. A mindössze 13 mezőnyjátékossal felálló BJA sikeréből Ian Fingust mesterhármassal, Jécsai Dávid, Ádám Zsolt és Molnár Zétény duplával vették ki a részüket. A DVTK Jegesmedvék nyerték az U21-es keleti rangadót: Rusznyák Szilárd együttese Csiki Hunor, Popov, valamint Károly Róbert góljaival 4-1-re verték a DEAC-ot. A tabella élén a BJA átvette a vezetést a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Újpesti JA-tól, a dobogó alsó fokára a DVTK lépett fel.

A B csoportban a Lehel büntetőkkel győzött Győrben, míg a Dunaújvárosi Acélbikák egy gólszegény mérkőzésen nyertek az FTC otthonában.

BJA

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

U18

Az ifjúsági A csoportban is hasított a BJA: a Luciano Basile által irányított újbudai együttes Keresztes Zsombor duplájával 3-2-re nyert a Vasas pályáján, majd egy kiegyenlített első harmad után 7-2-vel elhozta a pontokat Újpestről is, ekkor hazai oldalon Szongoth Domán, a vendégeknél Kiss Péter, Lobenwein Bálint és Makai Miklós dupláztak. A Megyeri útról a FEHA19 is győzelemmel távozott, a fehérváriak Szöllősi Csaba két találatával 5-3-as győzelemnek örülhettek, a találkozó a Bauer Elite Cup küzdelmeibe is beleszámított. A FEHA19 a duplázó Varga Milán húzta Vasas ellen remekül hajrázott, az utolsó 5 percben szerzett Németh Zalán, illetve Zezelj találataival hosszabbításra mentette a mérkőzést, ám ott gól nem esett. A győztes rávezetést Szűcs Tamás mutatta be, így a Vasas a 4-3-as győzelemmel legalább a pluszpontot meg tudta tartani. A nemzetközi csoport küzdelmei a végéhez közelednek, már csak a Székelyföldi JA második, 6 mérkőzést felölelő magyarországi túrája van hátra. Az osztrák bajnokságban rájátszásba jutó magyar csapatok automatikus résztvevői a magyar U18-as bajnokság negyeddöntőinek, a többiek az SZJA-val kiegészülve a magyar csoport helyezettjeivel vívnak majd playoff-kvalifikációt.

A magyar (B jelű) csoportban az FTC továbbra is hibátlan, legutóbb a második helyezett Dunaújvárost, valamint a hatodik Sportországi Cápákat verték Pindák László tanítványai. A HKB a Győr és a KSI legyőzésével feljött a harmadik helyre, míg a Kárpáti Farkasok a negyedik helyen állnak. A B csoport küzdelmei most érkeztek féltávhoz, még 10 forduló van hátra az alapszakaszból. A kiírás szerint az alapszakaszt követően még egy középszakasz is vár a 11 fős csoport résztvevőire.

U18, Ausztria

A DVTK Jegesmedvék 3 ponttal zárták második ausztriai túrájukat: a miskolci együttes Klagenfurtban 6-0-s vereséget szenvedett, míg a felső-ausztriai akadémiát 4-1-re verte. A DEAC büntetőkkel 3-2-re alulmaradt az említett akadémia ellen, míg Klagenfurtban 19-4-re kapott ki. A bajnokság 18 fordulós alapszakasza ezzel véget ért, az élen a Klagenfurt zárt az Okanagan és az Újpesti JA előtt. A FEHA19 az ötödik, a BJA a hatodik, a Vasas a hetedik, a DVTK a nyolcadik lett, míg a DEAC az utolsó, tizedik helyen zárt.

U16

Az I. csoportban két-két győzelmet gyűjtött a BJA, az ÚJA és a FEHA19, a tabella elején ebben a sorrendben is állnak a csapatok. A II. csoportban továbbra is 100%-os a Győr, a III. vezetését az FTC vette át a Szeged ellen elbukó Dunaújvárostól, a IV.-ben az SZJA B az éllovas, míg az V.-ben a Szombathelyi Pingvinekre zárkóztak a Hatvani Gigászok.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum