DEAC–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

A három sorral felálló debreceniek Gönczi Lajos remek kapusteljesítményének köszönhetően győztek.

A DEAC csak három sorral tudott kiállni a sérültjei és a juniorcsapat mérkőzése miatt, Vokla és Révész is hiányzott, a kapuban Hetényi sérülése miatt Gönczi kapott lehetőséget. A miskolciaknál Tokaji Viktor ugyanazokkal a jégkorongozókkal számolt, mint két nappal korábban az UTE ellen. A csapatok lendületes jégkoronggal indítottak, az első percekben Vorisnak akadt több dolga a hazai kapushoz képest. Az első emberelőny a 7. percben jött el, amikor Izacky botja eltalálta Farkas Márton arcát. A vendégek a fórral nem tudtak érni, a legnagyobb lehetőségüknél Gönczi bravúrral ért át a keresztpassz utáni lövésre. A kiegészülés után kiegyenlítettebbé vált a játék, a nyitó harmad végén Lövei kapott kisbüntetést, miután odacsapott Gönczinek.

A második játékrész fél percnyi áthúzódó DEAC-fórral indult, a kiegészülés után pedig Molnár került ziccerbe, de Voris mamuttal védett. A 24. percben Wehrs odaszólt a játékvezetőnek, ezért két percet pihenhetett. A hazaiak éltek a második előnyükkel: a miskolci játékos visszatérésekor Spirko kék vonalas lövése talán irányt váltott, mindenesetre a vas alá csapódott a korong (1-0). A bekapott gól után aktívabbá váltak a Jegesmedvék: a meccs közepén Mattyasovszky járt közel az egyenlítéshez, aztán Vas is jó ütemben érkezett egy centerezésre, de Gönczi mindkétszer védett, a játékrész végén pedig Páterka lőtt kapuvasat. A középső húsz perc paprikás hangulatban ért véget.

A DVTK Jegesmedvék onnan folytatták a harmadik harmadot, ahol az első véget ért, egyből nekiestek a DEAC-nak, ám Gönczi parádézott. A miskolci nyomás emberelőnnyé érett, ahol Szirányi kapuvasat lőtt. Öt az öt ellen is hajtottak a vendégek, gólt mégis a hazaiak lőttek: a temérdek Gönczi-védés után Molnár középre tett korongjával Sági a kapu felé fordult és megduplázta a debreceniek előnyét (2-0). A játékrész közepén emberfórban szépíthettek a miskolciak, hiába. Az 52. percben eldőlni látszott a mérkőzés, amikor Novotny kiugrott, kibillentette Vorist az egyensúlyából, majd fonákkal belőtte a korongot (3-0). A végjátékhoz közeledve mindkét csapat kihagyott egy-egy emberelőnyt. Gönczi nem jutott el a shutoutig: 77 másodperccel a vége előtt Ilvessuo meglőtte a DVTK becsületgólját (3-1). Tokaji Viktor időt kért, lehozta kapusát, hiába.

A DEAC 3-1-re nyert, pénteken a DAB-ot fogadja. A DVTK Jegesmedvék szerdán Dunaújvárosban játszanak kupameccset, míg két nappal később Székesfehérváron játszanak bajnokit.

debmis_galajda_bogesic_gonczi

fotó: DEAC

Ismertük Lajoska hozzáállását és munkamorálját

   

Nyilatkozatok a 3-1-es debreceni győzelemmel véget ért DEAC–DVTK keleti rangadó után, természetesen Gönczi Lajossal a főszerepben.

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: “Ez az ötödik évem Debrecenben, így én is át tudom érezni ezt a keleti rangadót. Elég parázs meccs volt, ez pikánssá tette. Nagyon jó csapatmunka volt, és nem mehetünk el természetesen Gönczi Lajos teljesítménye mellett sem. A legutóbbi tévés mérkőzésen, amikor Lajoskát le kellett cserélni, mondtam is az interjúmban, hogy ismerjük Lajoska hozzáállását és munkamorálját, és bíztunk benne, hogy egy ilyen teljesítménnyel fog előrukkolni. De még egyszer hozzáteszem, igazán jó csapatmunka volt. Sikerült megtalálnunk az első gólt, ami segített, hogy tudjuk kontrollálni a mérkőzést. Három sorral mentünk végig, próbáltunk rövideket cserélni, hogy végig bírjuk a meccset. Várjuk, hogy a sérültjeink visszajöjjenek, természetesen most karaktert mutatva mindenki odatette magát, de a decemberi időszakra – ahol 3-4 mérkőzést játszunk majd hetente – szükségünk lesz mindenkire.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: “Ez volt a harmadik mérkőzésünk a héten, nem voltunk olyan élesek, mint amilyennek kellett volna lennünk. Ez megbosszulta magát. Nem találtuk a módját, hogyan szerezhetnénk gólokat, ami frusztrálttá tett minket. Nem tudtuk gólokkal irányítani a mérkőzést, ami a DEAC-nak sikerült, úgy gondolom, ez volt a kulcs. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 476 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Szabó, Árkovics.
Gönczi L.: 97,7% (Antek)
K
Voris: 90,6% (Kiss B.)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
Sándor, Szoszunov, Szmirnov, Izacky, Novotny
2
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
Bukor, Bogesic, Molnár D., Kozma, Sági
3
Kiss R., Wehrs, Lövei, Farkas, Blasko
4
Illés, Pecsét, Ritó, Vas
György József, Kecskeméti Áron
E
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:10 DEB PP Spirko Zalamaj Dalecky
2-0 47:32 DEB Sági Molnár D. Novotny
3-0 51:29 DEB Novotny Bogesic
3-1 58:43 MIS Ilvessuo Farkas Razumnyak
32 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 6

Novotny tanárian értékesítette a szólóját

 

A DEAC–DVTK Jegesmedvék mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum