Tökéletes hétvégét zártak a magyarok az EWHL-ben

   

A MAC és a HKB itthon, a BJA idegenben nyert.

EWHL

A címvédő Hokiklub Budapest a kazah Ajszulu Almatival találkozott szombaton, és 4-2-re nyert. A szlovák Lucia Halusková szerezte meg a vezetést, majd a vendégek egyenlítése után fél perccel újra eredményes volt. A második harmadban Lindsay Donovan és Alexis Ryan növelte az újbudai együttes vezetését. A kazahok közelebb zárkóztak, de a HKB sikerét nem fenyegette veszély.

A kazah együttest egy nappal később a MAC Budapest is legyőzte. Jókai-Szilágyi Kinga szerzett vezetést, majd a második harmadot alaposan megnyomta a magyar együttes, és sok helyzetéből hármat is gólra váltott: Rónai Alexandra, Vendela Olsson és Olivia Atkinson is betalált. Az Ajszulu a harmadik harmad elején szépített, de Gondos Tamara gólja bebiztosította a sikert. A hajrában még egy kazah gól esett, 5-2-re győzött a MAC.

A BJA mindkét idegenbeli meccsét megnyerte magabiztos teljesítménnyel. A Salzburg szerzett vezetést, de Lilla Carpenter-Boesch duplájával még az első harmadban fordított a magyar csapat. A második felvonás elején a másik légiós Kristina Guerriero is kétszer volt eredményes, egyszer emberhátrányban, majd ?előnyben. Az osztrákok még csökkentették a különbséget, de Pavuk Petra is duplázott, az utolsó harmadban pedig Carpenter-Boesch is szerzett két újabb gólt. A 8-3-as végeredményt kettős emberelőnyben állította be a Salzburg.

A Bolzano ellen 4-1-re nyert a BJA. Az első harmadban a magyar együttes két gólt is szerzett, noha az ellenfélnek volt jóval több helyzete ? Guerriero és emberhátrányban Somogyi Vivien volt eredményes. Aztán a meccs derekán Tóth Enikő növelte az előnyt. A Bolzano is betalált, de az utolsó harmadban jól tartotta vezetését, majd Milibák Gréta üres kapus gólja eldöntött mindent.

A MAC áll az élen, 21 ponttal 9 meccs után. A HKB a harmadik, igaz, öt meccsen van túl a csapat. A BJA a két sikerrel feljött az ötödik helyre.

OB I

A magyar bajnokság második meccsét a MAC Budapest 10-0-ra nyert az FTC-Telekom ellen. Az első harmadban nem született gól, aztán a 34. perctől beindult a henger. Kassandra Roach négyszer volt eredményes.

U25

Az A osztályban az FTC kétszer is legyőzte a gyergyószentmiklósi ASC Fox együttesét, mindkétszer 3-2-re, az első meccsen hosszabbítás után. A Rampage 4-1-re nyert az Angels ellen Dunaújvárosban, míg az éllovas HKB 3-1-re verte a MAC Marilynt. A B osztály nyugati csoportjában a Szombathely fordulatos találkozón 5-4-re verte a Tatabányát.

mac_almati_2022

Fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum