Gyergyói HK–Corona Brasov 2-3

   

A vendégek a végjátékban kiharcolták a hosszabbítást, a ráadás során Polc kapus parádézott, majd Valchar rávezetésével el is vitték a pluszpontot Gyergyószentmiklósról.

Az Erste Ligában majd 3 héttel újból mérkőzést játszó Brassó összeállításából hiányzott Garcia, míg Kóger Dániel felgyógyult betegségéből. A változatlanul legerősebb keretével pályára lépő házigazda Gyergyószentmiklós az első cseréből kapitulált, Kóger húzta kapura a korongot távolról, Schaber remekül ért bele, 0-1. Három perccel később érkezett a válasz a túloldalon, Bodó húzta el a védőt Tranca elől, aki egészen a kapuig korcsolyázott, majd mattolta Polcot, 1-1. A 10. percben DiDiomete ütközött le egy brassói játékost, Bors Huba érkezett társa védelmére, a kanadai légiós alaposan helybenhagyta a vendég bekket, majd mindketten véglegessel mehettek zuhanyozni. A folytatásban az együttesek közel járt az újabb gólhoz: Fejes vesztett korongot saját harmadában, de Rinne fogta Domingue ziccerét, majd a másik oldalon a GYHK második sora bolondította meg a vendég védelmet, Sylvestre üres kapura fölé puffantott.

A második harmad derekán a liga legjobb emberelőnyös egysége először próbálkozhatott Sweeney kiállítása nyomán: Bodó a csíkszeredai mérkőzéshez hasonlóan ismét nagy gólt ragasztott az Ovecskin által is oly kedvelt bedobókörből, 2-1. A folytatásban Kóger és Imre Patrik akaszkodtak össze, a konfliktust követően az első brassói emberelőny is megérkezett, hiába. A harmadot Kozma lövése zárta, a korong Polcon átjutott, de a kapuba nem ment már be.

A harmadik felvonást egy hazai emberelőny nyitotta, majd Kozma ment ki 2+2 percre, de a brassóiak nem tudtak nagy helyzetet kialakítani Rinne kapuja előtt. A GYHK többször is megduplázhatta volna vezetését – ehhez legközelebb Vincze kapuvasánál voltak Szilassy Zoltánék –, majd a Brassó percei következtek, Williams cselezett középre, estében kapura lőtt, a korong átcsorgott Rinnén, 2-2. A végjátékban kihagyott egy emberelőnyt a Gyergyó, majd Kóger cseleit követően védett a hazai portás.

A hosszabbítás Polcról szólt, a vendégek hálóőre 5-6 bravúrt mutatott be, a legnagyobbat akkor, amikor Bodó üres kapura leadott lövésére visszaért a bárddal. A szétlövések során mindössze Valchar talált a kapuba, így a Brassóé lett a pluszpont. A Gyergyó legközelebb pénteken fogadja a BJAHC-t, míg a Corona ugyanaznap az FTC-t látja vendégül.

gyhk bra

Fotó: Szász Adorján / Gyergyói HK

Óriási fegyvertény ez az idegenbeli két pont

   

A kiemelt jelentőséggel bíró erdélyi derbi után Szilassy Zoltán a hoki törvényszerűségeiről, Strenk Hunor az önbizalomnövelő szétlövéses sikerről beszélt.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Azt mondtam a fiúknak, hogy ne lógassák az orrukat, mert jobban játszottunk, mint a Csíkszereda ellen. Ez egy ilyen mérkőzés volt, ez a hoki törvényszerűsége, ezt most nem tudtuk behúzni. Jönnek a román bajnoki meccsek, ami nem könnyű, mivel a román bajnokság is erősödött, és egyre nagyobb a terhelés. Azt gondolom, közös nevezőre kell jussanak az erdélyi csapatok ebben a kérdésben.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Óriási fegyvertény, hogy idegenben be tudtuk gyűjteni a 2 pontot, jelenleg azt hiszem, a Gyergyó van a legjobb formában a bajnokságban. Ki kell emelnünk a kapusunkat, aki egy remek estét fogott ki, nagyban ennek volt köszönhető, hogy ma győzelemmel tudtunk távozni. Jó tempójú találkozó volt, ahol a hoki minden részét érintettük. Az erdélyi rangadók a legfontosabb mérkőzések a szurkolóknak, így lehet ez a mérkőzés az, amely lendületet ad nekünk. Messzemenő következtetést egy mérkőzésből nem kell levonni, de az önbizalmunknak jót tesz.”

 

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1216 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Bandi, Magyar.
Rinne: 93,3% (Demeter)
K
Polc: 95,9% (Tőke)
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Bors, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
3
Vasile N. R., Gajdó T., Szabó, Zagidullin, Gajdó B.
Silló, DiDiomete, Csiszer
4
Buda, #6548, Kovács, Vasile A.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:23 BRA Schaber Kóger VanWormer
1-1 03:12 GYE Tranca Bodó Jalonen
2-1 30:32 GYE PP Bodó Haaranen Sylvestre
2-2 54:54 BRA Williams Kóger Gajdó B.
2-3 65:00 BRA GWS Valchar
49 Kapura lövések száma 45
37 Kiállításpercek 37

Williamst hiába gáncsolták, betalált

 

A GYHK–Corona Brasov videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum