Hydro Fehérvár AV19?Klagenfurt 3-1

   

Az egyre olajozottabban játszó székesfehérváriak magabiztosan gyűjtötték be az újabb 3 pontot, Roy shutoutját három perccel a vége előtt rontotta el Ticar.

A Hydro Fehérvár AV19 háza táján nem volt változás, Vértes és Findlay továbbra sem volt, a bécsi és a linzi győzelem után ezúttal is Roy kezdett a kapuban.

Fehérvári helyzetek után a harmad közepénél megérkezett az első gól is: egy támadóharmadba belőtt koronggal Kuralt kerülte meg a kaput, felnézett és pontosan tette be a támadással fellépő Fournier ütőjére, aki a kapu elé érkezve kapásból be is vágta.

Jól játszott a Volán, a magabiztos hoki pedig ezúttal végre gólok formájában is megmutatkozott. A második harmadban tovább fokozta a nyomást a hazai csapat, több olyan periódus is akadt, amikor egyenlő létszámnál is olyan volt, mintha emberelőnyben játszanak Kevin Constantine együttese. A meccs felénél is egy ilyen szituáció hozta meg a második hazai találatot: a Fehérvár hosszú ideig kapujához szegezte az osztrákokat, a folyamatos korongjáratásnak és veszélyhelyzeteknek Hári a szezon egyik legszebb góljával vetett véget parádés egyéni alakítás után ? magyar jégen nem sokan tudnak ilyesmit. Öt perccel később egy valódi, számszerű emberelőnnyel is megpróbálkozhatott a Volán, sikerrel. Ez a műfaj is olajozottan ment, mindenki a helyén volt, a gyors felállás után Petan lőtt jó szögből, pontosan, Kuralt takart, honfitársa, Usnik nem védhetett (pedig talán beleért a lepkéssel). A középső harmad végén egy semleges harmados ütközős korongszerzés után 3 az 1 elleni fehérvári lerohanásnál elmaradt egy egyértelmű klagenfurti kiállítás, a kontránál Roy védett kétszer is, magabiztos és megérdemelt háromgólos hazai előnyről kezdődhetett a záró játékrész.

Ezt az utolsó húsz percet megnyomta a Klagenfurt, de a Fehérvár és Roy tette, amit kellett, jól tartotta az eredményt, utóbbi shutoutját végül 3 perccel a vége előtt rontotta el az emberelőnyben kipattanóból eredményes Ticar. A Volán ezzel együtt jó játékkal gyűjtötte be a megérdemelt 3 pontot, az előző három bajnokiján már a kilencediket ? avagy olybá tűnik, a sok munka és az elmúlt hetek egyre javuló játéka végre hozza magával a megszolgált sikereket is.

avs kac terbi

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum